De kleurcode voor Thailand is vanaf 22 juli 2021 oranje: Thailand is door de stijging van de coronacijfers een hoog-risicoland geworden en staat niet meer op de EU-lijst van veilige landen en gebieden.

Dit betekent: reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is (niet voor toeristische reizen). Een klein deel van het land heeft een rood reisadvies: daar zijn ernstige veiligheidsrisico’s.

Vanaf 24 juli 2021 moet u bij terugkomst uit Thailand een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatieve testbewijs of herstelbewijs) laten zien. Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand moet gaan, neemt u eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag om te horen of u toegelaten wordt. Zonder toelatingsdocument komt u Thailand niet binnen. Bij aankomst in Thailand gelden verplichte 14 dagen quarantainemaatregelen in speciale quarantainehotels. Kosten zijn voor eigen rekening.

Bron: Reisadvies Thailand ministerie van Buitenlandse Zaken

Rating: 4.75/5. From 8 votes.
Please wait...

20 reacties op “BREAKING: Thailand vanaf 22 juli naar reisadvies oranje (hoog-risicoland)”

 1. Ernst-Otto Smit zegt op

  We gaan in Thailand van oranje naar geel en terug naar oranje en zullen nog wel even oranje blijven.
  Kom je naar Thailand dan moet je een extra reis-/ziektekostenverzekering afsluiten. Phuket Zandbak en Samui Plus (en Koh Phangan, Koh Tao) zijn eilanden waar je (bijna) zonder quarantaine kan verblijven.

  • Kleurcode oranje heeft ook gevolgen voor de terugreis naar Nederland: Vanaf 24 juli 2021 moet u bij terugkomst uit Thailand een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatieve testbewijs of herstelbewijs) laten zien.

 2. P. Keijzer zegt op

  CoE voor Phuket SANDBOX aangevraagd en toegewezen voor vertrek begin augustus. Dat gaat dus gewoon goed.

 3. peter zegt op

  De Allianz reisverzekering met aanvullende ziektekostenverzekering met de bekende bedragen voor Covid-19 en in/outpatient, is alleen geldig als Thailand groen of geel is! Dus vanmorgen is zal de Thaise ambassade deze niet meer accepteren lijkt me.

  • Peter (voorheen Khun) zegt op

   Allianz zal nu de verklaring ook niet meer afgeven, maar gelukkig er is een alternatief: https://www.reisverzekeringblog.nl/covid-verzekering-voor-thailand/ Helaas voor sommigen wel duurder.

   • willem zegt op

    Heel veel duurder. Dan beter een verzekering in Thailand afsluiten. Ik ben 61 en moer bij OOM 187 euro per maand betalen. Terwijl ik een perfecte verzekering heb die alles dekt. Alleen.. die verklaring.

    • Jacobus zegt op

     Op de website van de Thaise ambassade in Den Haag vind je alternative Thaise verzekeringsmaatschappij en die een Covid verzekering aanbieden met het vereiste certificaat voor 7500 baht voor 3 maanden. Is nog geen 70 euro per maand. Via de website van de verzekeringsmij is het in 15 minuten geregeld. Geen leeftijdsgrens. Ik ben 70 en heb al 2 keer zo’n verzekering gehad.

   • mattheus zegt op

    Al eens geprobeerd als oudere b.v. boven 75 en/of met bestaande aandoeningen een verzekering te krijgen bij OOM? Dus volgens mij op geen enkele manier alternatief voor Allianz. Als ik ongelijk heb hoor ik dat graag dan kan ik toch een aantal mensen gelukkig maken.

    • Probeer een Thaise verzekeraar. Het Nederlandse kantoor AA Insurance in Hua Hin heeft ook opties. Er zijn meer wegen die naar Rome/Bangkok leiden.

 4. Léon zegt op

  Als er al een COE is toegewezen, blijft deze dan nog wel geldig? Ik vertrek namelijk 31 juli naar Bangkok.

  • Kees zegt op

   Check dan wel even bij je verzekering(en) wat de gevolgen zijn van de oranje status van Thailand.

 5. Hans van Mourik zegt op

  Had deze week, email contact met de Nederlandse verzekeraar in Huahin gehad.
  En gevraagd of het mogelijk is, om alleen een Covid verzekering af te sluiten, met de voorwaarden van de Thaise Ambassade, omdat ik reeds een goede verzekering heb.
  Dat kan niet, moet een complete ziektekosten verzekering, afsluiten.
  Hans van Mourik

 6. ThailandLover zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 7. janbeute zegt op

  Nu is het nog code ORANJE ,ben bang dat het niet lang meer duurt voor het code rood of zelfs donker rood wordt.
  Vandaag lagen de eerste aan Covid gerelateerder lijken al in de straten van Bangkok.
  En het wordt steeds erger.
  Wij volgen het nieuws hier dagelijks op de nieuws zenders en ook via de niet verzorgde kanalen buiten die van de overheid om.
  En wat je zoal ziet en hoort,dat zie je niet op dit webblog.
  Maar geloof me het baart mij Janneman grote zorgen.

  Jan Beute.

  • Wim S. zegt op

   Ik ben nu zelf in Bangkok. Jouw verhaal klopt niet. Was 1 persoon overleden die daarna positief testte. Probleem was overbelasting ambulances waardoor hij pas later kon worden opgehaald. Dus ook niet zeker dat COVID-19 de doodsoorzaak was. Andere 2 overleden personen testten allebei negatief. Dus andere doodsoorzaak. Probleem is dat lichamen pas later konden worden opgehaald omdat iedereen die positief test verplicht naar ziekenhuis moet…

   Dat is toch iets mimder dramatisch verhaal dan wat jij laat doorschemeren…

   • Leon zegt op

    Ik denk dat het heel simpel is. Mensen die er wonen okay, maar als toerist heb je er nu niets te zoeken. Waarom problemen op je hals halen als het niet nodig is? Blijf lekker een jaartje in Nederland totdat het weer wel mogelijk is.

    • Lydia zegt op

     Leon, ik ben het met je eens. Hopelijk komen er betere tijden en kan iedereen veilig op vakantie. Als iemand voor noodzaak naar familie gaat is het anders.

   • janbeute zegt op

    Klopt niet Wim, gisteren 21 July 5 doden gevonden allen overleden door Covid 19 op de straten van Bangkok.
    Vandaag 22 July 2 doden gevonden.
    Dit nieuws is dagelijks te zien op vele TV zenders alhier in Thailand.

    Jan Beute.

  • chris zegt op

   beste jan,

   Dat die doden op de straat aan Covid leden moet nog worden onderzocht. Hier in mijn condo zijn het afgelopen jaar ook twee mensen dood in hun kamer gevonden die helemaal geen Covid hadden.En als ik de mensen hier in de condo moet geloven heeft bijna iedereen Covid, behalve zijzelf.
   Met de huidige cijfers maak ik mij geen zorgen. Het is nog altijd veiliger inThailand dan in menig ander land in de wereld, inclusief Nederland. Mensen maken elkaar bang. Het lijkt of elke dode nu ene Covid dode is maar het aantal mensen dat eraan doodgaat is nog geen 1 % van het aantal besmettingen….En dan gaat het vooral om mensen die al een zwakke gezondheid hadden.
   Dus je een beetje zorgen maken als je tot die risicogroep behoort. Voor de anderen: gewoon de regels volgen en voorzichtig zijn. En gewoon adem blijven halen.

  • KhunTak zegt op

   er zijn 2 mensen gevonden in de straten van Bangkok, die al overleden waren.
   Misschien zwervers, wie het weet mag het zeggen.
   Vast staat dat ze covid hadden, maar wat niet wordt vermeld of ze ook ander fysiek ongemak of dat hun gezondheid al te wensen over liet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website