Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft met ingang van vandaag weer normale reisadviezen per land. Tot 15 mei was de gehele wereld op kleurcode oranje gezet vanwege de pandemie. Thailand is een van de weinige verre bestemmingen die vandaag van reisadvies oranje naar geel is gegaan. 

Op zich mooi natuurlijk, maar toeristen die denken dat ze nu onbekommerd even een vakantie naar Thailand kunnen boeken, komen van een koude kermis thuis. De inreisvoorwaarden zijn dermate streng dat niet veel vakantiegangers er dat voor over zullen hebben. Als eerste de hele procedure om een inreistoestemming te krijgen (Certificate of Entry) en daarna nog even 14 dagen op eigen kosten in quarantaine. En de quarantaine komt er op neer dat je 14 dagen wordt opgesloten in je hotelkamer. Geen aantrekkelijk vooruitzicht.

Gelukkig is het reisadvies voor Thailand daar duidelijk over. Lees daarom het onderstaande reisadvies nog eens goed door alvorens je besluit om een vakantie naar Thailand te boeken.

Voor degenen die wel naar Thailand willen reizen, is het natuurlijk positief dat het reisadvies van oranje naar geel is gegaan. Vooral omdat je dan waarschijnlijk wel weer volledige dekking van je reisverzekering hebt, mocht je toch een corona besmetting oplopen (informeer bij je verzekeraar). Nu is het zo dat vrijwel alle reisverzekeraars corona gerelateerde schades niet vergoeden indien het land een oranje of rood  reisadvies heeft.


Reisadvies Thailand

De kleurcode voor Thailand is geel en voor een klein deel oranje en rood. Rood omdat er in een aantal gebieden ernstige veiligheidsrisico’s zijn. Reizen naar Thailand is mogelijk, maar let op er zijn strenge inreisbeperkingen. U moet als reiziger uit Nederland bij aankomst in verplichte overheid quarantaine. Inkomende reizigers worden alleen onder bijzondere voorwaarden toegelaten tot Thailand. Neem voor u uw reis plant en/ of voor u uw vliegticket boekt, eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag of u toegelaten wordt en of u een visum nodig heeft of niet. Zonder toelatingsdocument komt u Thailand niet binnen. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Inreisbeperkingen

Door de COVID-pandemie kunt u niet meer zomaar naar Thailand reizen. Neem voor u uw reis plant en voordat u uw vliegticket boekt eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag (informatie in het Engels) of u toegelaten wordt en of u een visum nodig heeft of niet.

Toegang tot Thailand kan alleen als u in het bezit bent van een door de Thaise autoriteiten afgegeven Certificate of Entry (COE). Als u naar Thailand wilt reizen, moet u voor uw vertrek zich registreren bij de Thaise overheid. Voor registratie en meer informatie hoe de procedure loopt zie de website van de Thaise overheid (informatie in het Engels).

Actuele informatie voor alle niet-Thaise staatsburgers, die van plan zijn Thailand te bezoeken (tijdens de COVID-pandemie) kunt u vinden op de website van de ambassade van het Koninkrijk Thailand  (informatie in het Engels).

U kunt ook informatie ook lezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Thailand (informatie in het Engels).

Quarantainemaatregelen in Thailand

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers verplicht 14 dagen in quarantaine in speciale quarantaine hotels. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

Als tijdens uw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat u COVID heeft, dan volgt verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een veldhospitaal. Dat geldt ook als u geen symptomen van COVID vertoont (asymptomatisch). Ook in die gevallen geldt dat thuisquarantaine niet is toegestaan..

Neem altijd voor u plant af te reizen naar Thailand eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand (informatie in het Engels). U bent dan op de hoogte welke quarantaineduur voor u van toepassing is bij aankomst in Thailand.

Informatie van de Thaise overheid over het coronavirus kunt in vinden op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels).

Lokale coronamaatregelen

Door toename van besmettingen met het COVID-19 virus in heel Thailand, heeft Thailand verschillende beperkingen ingesteld voor binnenlandse reizen en openingstijden van winkels en horecagelegenheden. Er geldt een kleurcode rood/oranje/geel of groene beoordeling voor elke provincie in Thailand en de hoofdstad Bangkok (informatie in het Engels) op basis van het aantal geregistreerde COVID-19 besmettingsgevallen per provincie. Deze maatregelen kunnen per provincie verschillen en mogelijk worden uitgebreid of verder worden aangescherpt. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg het plaatselijke nieuws via de lokale media. Informatie over de coronamaatregelen per provincie is ook te vinden op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels). Ook kunt u actuele informatie vinden op de website van de overheid van Thailand (informatie in het Engels).

De Thaise regering adviseert iedereen alleen voor noodzakelijke doeleinden te reizen en drukke plaatsten te vermijden en de Thai Chana QR code  te downloaden en te scannen bij bezoeken aan openbare gelegenheden.

Medische kosten en controles

Houd rekening er mee dat kosten voor medische controles en andere mediche kosten soms vooruitbetaald moeten worden.

Luchtvervuiling

In grote Thaise steden kan ernstige luchtvervuiling voorkomen. Ook in het noorden en noordoosten van Thailand kan de luchtkwaliteit erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels)

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Thailand reist.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Thailand? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19- testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Thailand hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Thailand voor Nederland. Thailand staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Thailand te voorkomen. U kunt voor meer informatie contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Bron: NederlandWereldwijd.nl


» Laat een reactie achter


Rating: 4.71/5. From 7 votes.
Please wait...

10 reacties op “Reisadvies voor Thailand van oranje naar geel”

 1. S zegt op

  De Nederlandse overheid informeert weer eens helemaal verkeerd. Er zou geen negatieve test uitslag meer nodig zijn, maar het zou wel helpen de quarantaine te verkorten. FOUT. Dat betreft een bewijs voor vaccinatie. Een negatieve PCR test met internationaal vliegbewijs is nog steeds een vereiste samen met het COE. Feitelijk is er voor het reizen naar Thailand dus helemaal niets veranderd sinds de afgelopen maanden.Ook de extra covid verzekering van 100.000 dollar is nog steeds nodig. Er is trouwens wel iets veranderd…. de qurataine is nu 14 dagen sinds 1 mei in plaats van 10. De meeste mensen hebben maar 2-3 weken vakantie. Er is natuurlijk geen enkele toerist die dat gaat doen. Reizen naar Thailand wordt door de thaise overheid nog steeds zwaar ontmoedigd. Momenteel verblijf ik in Thailand en ik merk hier weinig van corona. Toeristen? Nauwelijks. De Thaise overheid moet goed zo doorgaan… ze helpen het hele land hier naar de klote.

  • Cornelis zegt op

   Het is heel gemakkelijk om negatief te doen, maar ik zie niet waar de Nederlandse overheid in het bovenstaande verkeerd adviseert. Die ‘negatieve testuitslag’ waar u het over heeft slaat op de terugkomst in Nederland. Verder wordt er voor details naar de relevante websites verwezen. Overigens is het ‘internationaal vliegbewijs’ zoals u het fit to fly certificaat noemt, in tegenstelling tot wat u beweert nu juist wèl vervallen.

   • Sander zegt op

    Nee, je hebt, samen met je negatieve PCR test (max 72 uur voor vertrek) ook een internationale reisverklaring nodig (in het Engels) die wordt afgegeven tezamen met je PCR test. De Fit to Fly verklaring waar jij het over hebt, is al bijna 2 maanden niet meer nodig……….

    • Cornelis zegt op

     Dat laatste zeg ik toch ook? Geen idee wat je met een ‘internationale reisverklaring’ bedoelt, die ben ik nog niet tegen gekomen. Ik reageer op iemand die zegt dat de informatie onjuist is en daar in mijn ogen onjuiste argumenten voor aanvoert, Dat ‘geen negatieve testuitslag meer nodig’ slaat op het terugreizen naar NL.

    • Branco zegt op

     Ik ben afgelopen donderdag naar Thailand gevlogen en zit nu in mijn 14 nachten (15 dagen) quarantaine net buiten Bangkok. Ik kan bevestigen dat er alleen een negatieve PCT test nodig is. Daarvan dient een engelstalig certificaat te zijn. Daarbuiten is op mdisch gebied alleen nog een door de reiziger zelf in te vullen gezondheidsverklaring nodig (declaration form T8). Sinds 1 april jl. is er geen door een arts ondertekende fit-to-fly verklaring meer nodig.

     Voor vakantie kan je Thailand beter nog even links laten liggen. Twee weken op je hotelkamer zitten opgesloten is geen pretje. Ik mag er alleen 3x vanaf om een coronatest te doen. De 1e was zaterdag en is negatief. Nog 2x negatief testen en dan kan ik de 29e eindelijk weer naar mijn vriendin en dochters in Buriram vliegen.

     Voor vakantie zijn er wel betere opties in deze tijden. Tenzij je 3 maanden wilt, dan is 2 weken eenzame opsluiting wellicht nog het overwegen waard maar volle vliegtuigen zal je voorlopig richting Bangkok nog niet treffen.

 2. MrM zegt op

  Zou u deze zomer naar Thailand willen?
  Ik sla nog een jaartje over. Ga dit jaar NL maar nog eens meer ontdekken, ondanks dat ik 2x ben gevaccineerd.

  • Hugo Veldtman zegt op

   Dit jaar heb ik al overgeslagen, bij een volgend jaar wordt het moeilijk. Ik overweeg mijn luxe villa met Zwembad in HuaHin te verkopen. Dus geen gedoe bij de immigratie, 35 graden (zeer ongezond), en al het andere, vult u zelf maar in. . . !

   • Max zegt op

    Waar in Hua Hin is de villa?
    Wellicht wil ik huren en misschien later kopen.
    Contact maximice@gmail.com

 3. Nik zegt op

  Dank voor dit uitgebreide reisadvies! Wij blijven in Nederland. De quarantaine zien we niet zitten. Maar heb al enkele enthousiastelingen doorverwezen naar bovenstaand advies.

 4. peter zegt op

  ‘t Is wel grappig dat Thailand nu wordt vrij gegeven, terwijl het aantal infecties toeneemt.
  Relatief nog steeds laag in vergelijking met andere landen, maar het loopt op.

  Vreemd is ook dat een Thaise vrouw met haar kids uit Pakistan kwamen, met vliegtuig en pas in Thailand corona werd geconstateerd bij de vrouw en haar jongste kind. Geen ftf? geen corona test voor vertrek?
  Hoe zit het met alle andere passagiers van dat vliegtuig?
  Beetje krom en onnodig problemen op je hals halen door, eigenlijk, Thai boven de regels te stellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website