Reizen is leuk en nog leuker met een goede reisvoorbereiding. Om het voor reizigers makkelijker te maken, hebben verschillende partijen, waaronder de Douane, GGD en Ministerie van Buitenlandse Zaken, de handen ineen geslagen op de Vakantiebeurs. Van 10 tot en met 14 januari 2018 krijgen bezoekers antwoord op al hun vragen rondom inentingen, reispapieren, visa, verzekeringen en veiligheid.

Weten wat voor souvenirs je mee mag nemen van je vakantiebestemming? En waarom sommige dingen verboden zijn? Zien hoe een hond met zijn neus van alles kan opsporen, hoe goed het ook verstopt is? Of testen of die gouden ring inderdaad echt goud is? Bezoekers krijgen op deze vragen en meer antwoord op het NL Reist Plein in hal 8 op de Vakantiebeurs. Daar zijn onder ander de Douane, GGD, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Koninklijke Marechaussee, GWK, KLM Health Services en Ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig en geven uitleg, demonstraties en presentaties.

Deskundige adviseurs van de GGD geven advies over vaccinaties, malariapillen en maatregelen om tijdens de reis gezond te blijven. Daarnaast is een groot deel van de vakantiegangers onbekend met mogelijke risico’s en veel voorkomende infectieziekten in populaire vakantielanden. KLM Health Services informeert bezoekers over gezond op reis en geeft antwoord op vragen als ‘wat is het verschil tussen verplichte en aanbeloven vaccinaties?’ en ‘worden vaccinaties vergoed?’.

Verder geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitleg over CITES. Bijna iedereen komt hier bewust of onbewust weleens mee in aanraking. CITES staat voor Convention on International Trade in Endangered Species of wild flora and fauna en regelt de wereldwijde handel in ongeveer 5.000 beschermde diersoorten en 30.000 beschermde plantensoorten. Lang niet iedereen kent de regels, weet welke verplichtingen erbij horen en wat de consequenties zijn van het overtreden van de regels. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland praat bezoekers bij over de CITES-regelgeving.

Namaakartikelen meenemen naar Nederland

Bezoekers kunnen daarnaast op de Vakantiebeurs douaniers het hemd van het lijf vragen. Zij beantwoorden vragen als ‘waarom is het niet verstandig om een namaak Louis Vuitton te kopen op vakantie?’ of ‘mag ik gevonden felgekleurde schelpen en koraal mee naar Nederland nemen?’ Naast het stellen van vragen kunnen bezoekers met een VR-bril door de ogen van een Douane-hond kijken. Loop bijvoorbeeld op vier poten mee over de bagagebanden van Schiphol en snuffel tussen de koffers. Dick Mol, de bekendste douanier van Nederland, vertelt in een presentatie ‘Smokkel is van alle tijden’ waarom de Douane je bagage controleert en waarom dat noodzakelijk en nuttig is.

Vakantiebeurs 2018

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten.

Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

Meer informatie op vakantiebeurs.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Reis veilig, bewust en gezond op de Vakantiebeurs: Vraag douaniers het hemd van het lijf”

 1. Harrie zegt op

  Beste Douane,
  Waarom heb ik altijd het gevoel dat jullie na me kijken of ik een crimineel ben,
  gisteravond uit Thailand thuis gekomen, we hadden als eerste de koffers en gingen meteen door de douane,
  U staat daar 10 man sterk en scant mij, hoe ik dat zag ?,
  ik keek jullie recht in de ogen en zag jullie kijken,
  toen mijn vrouw zij, goedenavond heren, kreeg ze geen antwoord,
  ik heb niks te verbergen, vind het geen fijne thuis komst,
  gr Harrie Jansen

  • Khun Peter zegt op

   Nu nog naar de Vakantiebeurs gaan en dan krijg je vast een antwoord.

  • Fransamsterdam zegt op

   Da’s nieuw ja. Robotscanners. Ze zijn net echt.

  • Cornelis zegt op

   Wat verwacht je dan, Harrie? Dat je met een handdruk en een warme omhelzing welkom wordt geheten? Men kijkt inderdaad naar de passagiers met een ‘zakelijke’ blik, om een selectie te maken voor controles. Dat is hun taak – en niet om je een warm gevoel te geven bij terugkomst.

 2. Arie zegt op

  Ben 12 decmber terug gekomen uit thailand.
  Ook douane kontrole.gevraagd waarom .de vriendelijke beambte zei opdracht.
  Vandaar dus met veel mensen aanwezig.
  Keurig geholpen, geen probleme, mensen doen ook hun werk.
  Ik vindt het prima.
  Opmerking vakantiebeurs.
  Staat de belastingdienst er ook om uitleg tegeven .
  Doen nogal moeilijk bij uitschrijven .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website