De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is vandaag van overwegend oranje naar geel gegaan met een deel oranje en rood. De kleurcode voor de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar tussen Mae Sai en Laos is rood. De kleurcode voor de provincie Songkhla in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar is oranje. 

Een belangrijk voordeel van deze aanpassing is dat reisverzekeraars weer volledige dekking zullen geven voor reizen naar Thailand.

Vanmorgen om 09.00 uur werden de reisadviezen van meerdere niet-Europese landen versoepeld. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft eerder al aan de Tweede Kamer laten weten dat het aantal landen met een oranje kleurcode (‘alleen noodzakelijke reizen’) sterk zal afnemen, omdat de coronacijfers vanaf nu niet langer leidend zijn voor het reisadvies.

In plaats daarvan worden alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s straks weer meegewogen, dus inclusief de coronasituatie. In de praktijk zal dat betekenen dat veel landen op geel zijn gezet (‘let op, er zijn risico’s’).

Afgelopen zomer is het oranje reisadvies binnen de Europese Unie al vervallen.

12 reacties op “Nederlands reisadvies voor Thailand gewijzigd van oranje naar geel”

 1. Osen1977 zegt op

  Dit begint er een beetje op te lijken. Nu nog versoepelingen aan Thaise kant en de de toeristen zullen weer in grotere mate binnenstromen. Thailand enorm gemist en wat zou het fijn zijn als we weer konden reizen zoals voor Corona.

  • Jan vd Broek zegt op

   Ik heb me niet laten leiden door Corona en ben 2x verantwoord naar Thailand gegaan tijdens Corona.De admnistratie de eerste keer was wat gestoei, de tweede keer verliep het op rolletjes. Ik heb me niet gek laten maken door allerlei berichten op Thailandblog, maar goede hulp gekregen van Thailand Travel. Een goede vakantie in Thailand is persoonlijk en afhankelijk van je wensen. Ik wil naar zee, die is altijd open.

   • Danny zegt op

    Het zelfde aan deze kant… En ook door Thailand travel..

   • Jos zegt op

    Hoezo je niet gek laten maken door de berichten hier?

    Op Thailandblog is heel wat nuttige informatie terug te vinden. Spijtig genoeg wordt hier regelmatig onzin verkocht maar dat heb je op elk blog. En ja, soms is het moeilijk de waarheid van fictie te onderscheiden. Maar ja, hoe moet een mens zijn dagen vullen hé 😉

    • khun moo zegt op

     Jos,

     De informatie op Thailandblog komt van mensen met verschillende achtergronden.
     Wat voor de een onzin of ongeloofwaardig is , heeft de ander aan de lijve ondervonden.

     Iemand die bijv. al 5 jaar naar Phuket op vakantie gaat en in een resort verblijft met geen contact met locals heeft een andere perceptie dan iemand die in een landelijke omgeving in Isaan woont.

     Covid is een besmettelijke ziekte, wat je gemakkelijk kunt oplopen, met een kleine kans op ernstige gevolgen.

     Wij gaan in ieder geval niet naar het trouwfeest van onze kleindochter, vanwege de kans op besmetting.

 2. FTF zegt op

  Lekker dan. Ik ben nu voor sommige kosten 4 keer verzekerd!
  Ik had al een ziektenkosten++ en een doorlopende reisverzekering met medische dekking. Maar bij oranje advies had je daar niets aan mbt Covid. Omdat ik emirates vlieg had ik al hun 30 dagen gratis covid verzekering, maar omdat ik langer dan een maand ga had ik nog een aparte covid dekking bij een amerikaanse verzekeraar voor de hele reis (+10 dagen) afgesloten.

  Als ik nu in quarantaine beland zal er wel iemand uiteindelijk uitbetalen hoop ik? 🙂

  • Cornelis zegt op

   Als je geen symptomen hebt en er geen medische noodzaak is, heb je een goeie kans toch zelf de rekening te moeten betalen, helaas…..

  • Branco zegt op

   Zolang je symptomen hebt zal je verzekeraar het wel betalen.

   Bij geen symptomen moet je je alleen herinneren dat je enorme hoofdpijn en spierpijn hebt, dan betalen ze tenminste 😉

   • anoniem zegt op

    En dan vragen ze aan het ziekenhuis overzicht van temperatuur en zuurstofgehalte. Zijn beide in orde dan heb je toch een groot probleem, ongeacht je hoof- en spierpijn.

  • Maarten zegt op

   Lees de tekst van je verzekering. Medische kosten worden vast vergoed, of verblijfskosten in quarantaine hotel bij horen is de vraag.

 3. Emiel zegt op

  Goedemiddag allemaal,

  Iemand enig idee waarom omgeving golden triangle rood gekleurd is?
  Bedankt voor de reacties

  • FTF zegt op

   Heeft te maken met dat de smokkelaars/drugsbendes daar nog wel eens van zich af willen schieten als het leger of de politie achter ze aan zit.

   https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies#anker-veiligheidsrisicos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website