Wie na 10 januari 2022 naar Thailand wil reizen kan alleen nog maar kiezen uit de Phuket Sandbox of Alternative Quarantine (AQ). De Test & Go regeling (1 dag hotelquarantaine) is tot nader order opgeschort en in ieder geval tot eind januari of later.

De Phuket Sandbox is een aanvaardbaar alternatief omdat je na de eerste negatieve testuitslag (PCR-test), je vrij over het eiland mag begeven. Je wordt dus NIET 7 dagen in je hotelkamer opgesloten. Als de tweede PCR-test negatief is mag je na 7 dagen, vrij door Thailand reizen (tenzij er landelijke of provinciale maatregelen zijn, die beperkingen inhouden).

Omdat de redactie veel vragen krijgt over de nieuwe situatie zetten wij nog een aantal aandachtspunten op een rij. Wij bespreken alleen de Phuket Sandbox omdat er niet veel belangstelling zal zijn voor de Alternative Quarantine (AQ) regeling.

Belangrijke aandachtspunten voor de Phuket Sandbox:

 • Je moet ook voor de Phuket Sandbox eerst een Thailand Pass aanvragen en zorgen dat je de QR-code ontvangt. Zonder Thailand Pass kom je het vliegtuig niet in!
 • Je moet op Phuket voor 7 dagen een goedgekeurd SHA Extra+ of AQ-hotel hebben geboekt en betaald. Zie voor hotels: https://web.thailandsha.com/shaextraplus
 • Je moet een bewijs hebben van een bevestigde betaling voor twee PCR-tests, die kunnen worden gereserveerd via www.thailandpsas.com (2.100 Baht per test). De eerste test wordt afgenomen op de luchthaven en de tweede op dag 5.
 • Je hebt een verzekering met een minimale dekking van 50.000 USD nodig.
 • Je kan onder de Visa Exemption Rule zonder visum voor 30 dagen naar Thailand (dit kan je bij immigration nog een keer verlengen voor 30 dagen tegen betaling van 1.900 baht. Wil je langer gaan dan moet je visum aanvragen. Op de website van de Thaise ambassade in België en Nederland staan de mogelijkheden.
 • Alle reizigers moeten op de luchthaven van vertrek, bijvoorbeeld Schiphol, bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, een ‘exit screening’ ondergaan en de vereiste documenten voorleggen aan de verantwoordelijke persoon om de controles uit te voeren.
 • Je moet vanuit het buitenland rechtstreek naar Phuket vliegen (overstappen in Bangkok is niet toegestaan). Je mag in het buitenland wel overstappen (je vliegt bijvoorbeeld naar Singapore en stapt aldaar over op een rechtstreekse vlucht naar Phuket).
 • Alle reizigers moeten op het punt van binnenkomst een ‘inreisscreening’ ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur. Als je positief test op COVID-19, word je doorverwezen naar een zorginstelling voor een passende medische behandeling, waarvoor de kosten moeten worden gedekt door de vereiste verzekering.
 • Reizigers met een negatief testresultaat kunnen gedurende 7 dagen vrij binnen Phuket bewegen, maar moeten ‘s nachts terugkeren naar hun vooraf geboekte accommodatie. Ze mogen nergens anders overnachten.

Meer informatie en bronnen:

https://www.thailandpsas.com/ (PCR-test)

https://hague.thaiembassy.org/th/content/sandbox-scheme (Thaise ambassade in Den Haag)

https://www.tatnews.org/2021/12/thailand-reopening-living-in-the-blue-zone-17-sandbox-destinations/ (TAT)

https://tp.consular.go.th/ (Thailand Pass aanvragen)

https://web.thailandsha.com/shaextraplus (SHA plus extra hotels)

29 reacties op “Na 10 januari naar Thailand reizen: Phuket Sandbox”

 1. Johan Bogaerts zegt op

  Hoe staat het nu met mensen die een goedgekeurde Thaipass hadden voor test and go?
  Moeten deze nu een nieuwe pass aanvragen of kunnen ze deze gebruiken/omzetten ?

  kan hier nog niet veel over vinden,

  Groetjes Johan

  • Wiel zegt op

   Zojuist met thaise ambassade gebeld en dat verhaal van 10 jan. Is dus niet waar . Er is wel sprake van maar is nog niet officieel

  • Wiel zegt op

   Dat verhaal over 10 jan. Is niet juist. Er is sprake van maar nog niks officieel. Heb zojuist met thaise ambassade gebeld. Ook op de site van de thaipass staat duidelijk dat als je de qr code hebt je kunt binnenkomen onder de voorwaarde die op de thaipass staan.

  • john koh chang zegt op

   zoals hierboven al aangegeven: als je de thailand pass hebt kun je ook na 10 januari thailand binnenkomen.
   De verwarring ontstond direct nadat het aanvragen niet meer mogelijk was. 23 of 22 december. Toen werd gezegd dat MOGELIJK overwogen werd na 10 januari de thailandpass niet meer geldig te laten zijn. Dat besluit is toen NIET genomen. Overal kon je dat lezen.
   Eergisteren of gisteren zei de minister van volksgezondheid, anutin of hoe de man ook heet, dat hij zou voorstellen (!!) de pas na 10 januari niet meer geldig te laten zijn. iets daarna of zelfs in hetzelfde praatje zei hij dat het was afgelopen met ingang van 10 januari. Maar, daar gaat hij helemaal niet over!! Deze man heeft al heel wat onzin of onjuistheden in het afgelopen jaar uitgesproken. Telkens weer creeerde hij verwarring. net als nu dus. Is gewoon een lastige stoorzender! Maar misschien heel capabel

 2. haki zegt op

  Beste Peter!

  Waarom denk je dat, zoals je schrijft, alleen de Phuket Sandbox interessant is en dat niet veel belangstelling zal zijn voor de Alternative Quarantine (AQ) regeling?
  Zelf had ik in november ook de keuze uit Phuket Sandox, maar omdat ik toch voornamenlijk in Bangkok moest zijn en Phuket mij niets interesseert, heb ik destijds de ASQ-regeling genomen met eerst 15 dagen quarantaine dat kort voor mijn vertrek verkort werd naar 1 of 2 dagen ASQ-hotel.

  Ik zou nu ook graag willen weten of de ASQ nu weer een keuze mogelijkheid is en hoeveel dagen je dat dan gaat kosten in een ASQ hotel.

  Groet, Haki

  • ASQ bestaat niet meer, dat heet nu Alternative Quarantine (AQ). Meer over de regeling kan je hier lezen https://hague.thaiembassy.org/th/content/aq-scheme?cate=5f4cc41880d7525ade115872 en hier: https://www.tatnews.org/2021/12/thailand-reopening-happy-quarantine-nationwide/

   Ben je volledig gevaccineerd dan wordt je voor 7 dagen opgesloten in je hotelkamer, niet gevaccineerd dan 10 dagen.

   • Jos zegt op

    Heb in juni 14 dagen in quarantaine doorgebracht. Inderdaad in kamer opgesloten. Maar het hotel geeft nu aan dat indien bij een verblijf van 7 dagen het eerste testresultaat negatief is je aan het zwembad kan gaan zitten of gebruik maken van de fitness ruimte. Dus dat valt nogal mee.

  • polle zegt op

   Dit lijkt mij voor de hand wat Peter zegt. Wie wil er nu voor 7 dagen op een kamer opgesloten zitten, terwijl je vanaf dag 1 na negatief resultaat van de PCR test, vrij kan rondlopen op het eiland. Heb dit in November gedaan en dit viel reuze mee

   • haki zegt op

    80% maakt gebruik van de Phuket sandbox, 20% van andere regelingen, zoals ASQ of AQ. Dus kennelijk hebben 20% er minder moeite mee om op hun kamer te moeten verblijven. Toch een niet te onderschatten percentage!

 3. Bert zegt op

  Beste Peter ,

  U schrijft :

  Wie na 10 januari 2022 naar Thailand wil reizen kan alleen nog maar kiezen uit de Phuket Sandbox of Alternative Quarantine (AQ).

  Ik vertrek op 10 Januari 2022 met aankomst op 11 Januari 2022 ,dus ik mag nog wel naar Thailand onder het Test en Go regeling ?

  Ik zie uw reactie graag tegemoet

  • Dat wordt morgen duidelijk. Dan komt de Thaise regering bijeen en worden er besluiten genomen.

  • Frans Pattays zegt op

   Uit Thai News report van vandaag:
   The Minister of Public Health says he is proposing for the deadline for Test & Go people to enter the country will be extended to 15th January. Announcement expected on Friday after CCSA meeting.

   Berichtgeving uit deze bron is meestal zeer betrouwbaar.

 4. Bill raven zegt op

  Kijk op traiger. News, minister anutin heeft het nu over 15 januari!

  • Rob zegt op

   Dan hoop ik voor mijn en mij vrouw dat het 17 januari wordt, maar dat zal wel ijdele hoop zijn, al kreeg van het hotel waar we een nacht zouden verblijven de mededeling dat als wij een Thailand Pass hadden wij gewoon zouden kunnen komen volgens hen.

 5. Jeffrey zegt op

  Ben meer benieuwd naar morgen of de uitgegeven Thailand Passen nog geldig is na 10 januari. Mensen die al weken in bezit zijn van een Thailand Pass maar pas na 10 januari inreizen kunnen niet nu zomaar de reis verzetten…

  Ik zit in ieder geval op de eerste reis mocht het allemaal bekend gaan worden, ben enorm benieuwd…

 6. Frank zegt op

  Het lijkt erop dat de nieuwste datum 15 januari gaat worden. Dus geen 10 januari. Volgens mij betekend dit dat je nog tot 15 januari mag aankomen met de thailand pass. Waar deze nieuwe datum op gebaseerd is weet niemand blijkbaar?

  • @Frank, voortaan even de bron erbij vermelden.
   De minister van Volksgezondheid zegt dat hij voorstelt dat de deadline voor Test & Go-mensen om het land binnen te komen, wordt verlengd tot 15 januari. Aankondiging verwacht vrijdag na CCSA-vergadering.
   Hij merkte ook op dat er een probleem is met sommige buitenlandse toeristen die het land binnenkomen met nepverzekeringen.
   Bron: https://www.dailynews.co.th/news/640052 #Thailand

   • Jan zegt op

    Kortom morgen weten we meer ik vertrek 15 januari vanuit Brussel… tenminste dat is het plan…
    Mijn vrouw is afgelopen zaterdag gegaan en ik zou haar na reizen…. Zou wel erg zuur zijn als de inkom tot 15 januari is,,,.

   • Frank B. zegt op

    Dit bericht stond vanochtend op de site van de Thaiger.
    https://thethaiger.com/news/national/public-health-ministry-pushes-for-january-15-cutoff-for-test-go

    Dit is dezelfde minister die eerder zei dat 10 januari de cut-off datum zou worden. Het lijkt erop dat ze mensen, die nu en paar dagen voor vertrek zitten, niet verder zenuwachtig willen maken.
    Wel sneu voor de mensen die op de 15e of later gepland staan om aan te komen.

    Echter:
    Let Op: Er is is nog niets beslist. Morgen 7/01/2022 is de vergadering van het Thaise kabinet en wordt de beslissing genomen.

    Hopelijk heeft Anutin deze keer geen onzin uitgekraamd.

   • Frank B. zegt op

    https://thethaiger.com/news/national/public-health-ministry-pushes-for-january-15-cutoff-for-test-go

    In dit artikel wordt ook naar andere bronnen verwezen, zoals Khaosod en The Standard.

 7. Edwin zegt op

  Nou wij zouden gaan op 18 januari naar Bangkok met test en go.
  Wordt kort dag om alles om te zetten en aan mijn klm tickets heb ik nu ook niks meer ben ik bang.
  Nog heel even morgen afwachten maar.

  • Gert zegt op

   mijn vriendin heeft voor 22 januari via KLM een ticket geboekt naar Bangkok, helaas waren we te laat voor de testAndgo , dus nu kan ze alleen maar via de Alternative Quarantine (AQ)regeling , 7 dagen opgesloten zitten in een hotel in Bangkok. lijkt me niks, ik denk dat ik haar reis maar ga uitstellen bij KLM als dat kan.

   • Anne-frank zegt op

    Hoi Gert,
    Mijn man en ik zaten met het zelfde probleem. Wij vertrekken eind Januari. Onze vlucht was AMS naar BKK heen en terug. Deze hebben wij omgeboekt naar AMS naar Phuket . Na de quarantaine periode nemen we een vlucht naar Bangkok. Terug naar Nederland gaan we via Bangkok. Even aanpassen aan de situatie en omgooien van de vakantie. Ik hoop voor Thailand en de inwoners dat meer toeristen dit doen. Ook daar moeten de mensen eten en hun huis betalen van “toeristen geld”. Het wijzigen van landen kost geld, echter annuleren kost je ook geld. En vakantie pret/ zon/ ontspanning / en niet te vergeten de vriendelijkheid van de mensen. Dus Thailand we komen eraan. Tellen de dagen af.

 8. Norbertus zegt op

  Heb ticket 24 Jan naar BKK met Test and Go. Ik ben het zat met die Thaise bureaucratie en annuleer alles. Geld kwijt voor Hotel en verzekering. Ik wacht een paar maanden af wat er gebeurd en kan gelukkig mijn KLM ticket wijzigen. Denk aan USA of Zuid Afrika als alternatief. Weinig gedoe met documenten etc. Zuid Afrika is nu level 1 (laagste risico). Dus Thailand voorlopig in de ijskast.

  • Dennis zegt op

   En dit is precies hoe veel toeristen erover denken. En terecht! Eerst was er sprake van dat als je T&G was goedgekeurd, je ook het land in kon. Nu wordt het 15 januari (waarschijnlijk). Refund kennen ze in Thailand vaak niet, dus sommige mensen gaan voor honderden euro’s het schip in.

   Daarnaast, Europeanen boeken rond deze en komende tijd hun vakanties. Kies je nu voor Thailand? Denk het niet. Kortom, 3e jaar op rij geen toeristen. Het kan best zijn dat in maart of april Test& Go weer kan, omdat de besmettingen afnemen (hoewel, na Songkran kun je misschien weer opnieuw beginnen), maar wie wil daar op gokken?

   Thailand kiest weer voor paniekvoetbal en dupeert toeristen. Dat kun je niet keer op keer blijven doen. Thailand heeft financieel al geleden onder Covid, daar konden ze niet veel aan doen, maar dit keer is de situatie anders. Je kunt de hele wereld over reizen, behalve als je naar Thailand wil. Dit is een dure fout van Prayut!

 9. Wim zegt op

  TEST EN GO tot 15 Januari binnenkomst

  De registratie voor de Thailand’s Test & Go quarantainevrijstellingsregeling wordt voor onbepaalde tijd gesloten.

  En reizigers, die al zijn goedgekeurd om Thailand binnen te komen onder het Test & Go-programma voor quarantainevrijstelling, hebben tot 15 januari om aan te komen.

  Tijdens de algemene vergadering van vandaag, onder voorzitterschap van premier Prayut Chan-o-cha, heeft het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie besloten om door te gaan met de opschorting van de toetredingsregeling tot nader order.

  Degenen die een QR-code van de Thailand Pass hebben ontvangen, mogen de komende dagen Thailand binnenkomen onder het Test & Go-programma en de laatste groep goedgekeurde Test & Go-reizigers arriveert op 15 januari. Die reizigers moeten twee RT-PCR-tests, één bij aankomst en één op hun zevende dag in Thailand.

  Maar een beetje goed nieuws, er zijn meer bestemmingen goedgekeurd om toeristen te verwelkomen onder het Sandbox-toegangsprogramma, samen met Phuket, dat open is gebleven voor toeristen – Krabi, Phang Nga en het drietal eilanden voor de kust van Surat Thani (Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao) zijn goedgekeurd voor Sandbox-schema’s.

  Vorige maand heeft de CCSA de registratie voor de Test & Go- en Sandbox-schema’s met spoed op 21 december gesloten, met uitzondering van de Phuket Sandbox, na de opkomst van de Omicron-variant. De meeste van de eerste gevallen betroffen reizigers die onlangs Thailand waren binnengekomen vanuit het buitenland.

  Bron : vanthethaiger.com

  • Dennis zegt op

   Het is in het Engels en zoals ik het lees, is T&G tot 15 januari mogelijk, daarna is het nog in beraad. Het kan dus best zijn, dat op enig moment na 15 januari het weer wel kan. “CCSA will inform them on any updates”.

   De cijfers van T&G voor de komende maanden staan er ook bij en dat zijn kleine aantallen; januari logischerwijs nog zo’n 10.000, februari 3800 en maart 460. In totaal dus nog geen 15.000 “Thailand Pass”-houders met een besmettingsgraad van momenteel 3%. Dat zijn dus 450 mensen. Het is dus niet alsof er een golf van besmette mensen Thailand binnenkomt.

   Het positieve vind ik, dat het T&G niet definitief afgeschaft is. Ik hoop op een heropening in maart

 10. Jan zegt op

  Lekker dan… mijn vlucht staat geboekt op 15 januari, vanaf Brussel. Incl. visum 1 nacht quarantaine betaald en mijn vrouw daar die alvast op 1 januari was vertrokken om samen op 2 maart terug te keren….
  Nu maar kijken of ik het krijg omgeboekt allemaal voor de Sandbox.. Moet ik dan weer opnieuw een Thailandpass aanvragen? Het is dat mijn vrouw daar zit anders had ik alles gecanceld….

 11. Mila zegt op

  Als je positief test op phuket, dag 1 of dag 5, zonder klachten…moet je dan 2 weken in een veld hospitaal in quarantaine???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website