(Gumpanat / Shutterstock.com)

Thailand versoepelt met ingang van 1 maart de Test & Go inreisvoorwaarden voor reizigers die via de lucht, over land en over water het land binnenkomen. Er hoeft voor de 5e dag geen hotel met PCR-test meer te worden geboekt. In plaats daarvan komt een zelftest die de reiziger kan gebruiken. Ook de verzekeringseis voor een medische verzekering wordt verlaagd van 50.000 dollar naar 20.000 dollar.

Voor aankomsten over land en door de lucht geldt per 1 maart geen quarantaineverplichting, maar op dag 1 moet je in een hotel wachten op de uitslag van de PCR-test. Dat moet in een SHA Extra Plus (SHA++) hotel of alternatieve quarantainevoorziening. Is deze negatief dan mag je gaan en staan waar je wilt in Thailand.

De overige inreisregels blijven ongewijzigd.

Meer informatie: https://www.tatnews.org/2022/02/thailand-reopening-exemption-from-quarantine-test-go/

22 reacties op “Thailand versoepelt de Test & Go inreisvoorwaarden per 1 maart: 2e PCR-test vervalt”

 1. Eric zegt op

  Ben heel benieuwd wat dat betekent voor mensen die nu al een Thailandpass hebben, inclusief boeking voor een hotel op dag 1 nog in februari en dag 5 in maart. Bijvoorbeeld Aankomst 27 februari (test, dag 1) , geboekt hotel en Test op dag 5 is dan 3 maart.

  Als die komt te vervallen geeft dat voor veel reizigers meer lucht, maar wel een gaatje in de portemonnee.

  Ben benieuwd of hier over nagedacht is.

  • Dan heb je pech. Je hebt namelijk een Thailand Pass gekregen onder de oude voorwaarden. Overigens kan je pas na 7 maart gebruik maken van de nieuwe regels, die gaan 1 maart in en je moet 7 dagen uittrekken voor de goedkeuring van de Thailand PASS.

   • Marcel zegt op

    Hahahaha. De klucht blijft maar doorgaan. Ik vertrek 18 Maart en heb inderdaad dag 1 en dag 5 geboekt in hetzelfde hotel. Voor het gemak maar 5 dagen geboekt in hetzelfde hotel (Pattaya).
    Vraag me af wat ze daar mee doen. Dag 5 krijg ik misschien volpension 🙂 🙂 🙂 🙂
    Dus als ik je goed begrijp omdat ik de Thailand pass eerder heb aangevraagd moet ik wel een PCR test op dag 5 krijgen?

    • Eric zegt op

     Hello, ik heb vandaag van day 5 hotel Anantara in Hua Hin zelfde antwoord gekregen.
     Thailand pass is nog volgens de vorige regels en dus ja ook pcr test op dag 5.
     Ga ik niet doen hé, ik vraag nieuwe Thailand Pass aan vanaf 7 maart voor vertrek op 19 maart.
     Dan heb je de nieuwe regels dus.
     Gezien we vliegen met Thai Airways ook al eens gecheckt volgens welke route ze vliegen.
     Zou nu niet via Rusland (nabij Ukraine) zijn, maar over Turkijke.

   • Dennis zegt op

    En voor de aanvragers van voor 22 december 2021 dan? Die hoefden geen PCR-test op dag 5 te doen en later wel. Feitelijk treedt nu dus weer de regels tot 21 december in werkingen en zouden ze de volgens die regels kunnen volstaan met een ATK op dag 5, net als de aanvragers na 1 maart 2022.

    Ben benieuwd, want mijn Thailand Pass is voor 21 december aangevraagd en ik arriveer op 16 april (ja, als de sodemieter destijds een Th. Pass aangevraagd)

 2. Osen1977 zegt op

  Weer een stapje dichtbij naar het oude normaal. Hoop dat we snel kunnen naar binnenkomst met alleen een pcr test en dan gaat de zon toch weer een beetje schijnen voor een vakantie in Thailand. Mijn glazen bol zegt dat we bij de start van het nieuwe hoogseizoen wel af zijn van alle maatregelen, mits er natuurlijk geen nieuwe variant roet in het eten gooit.

  • Stan zegt op

   Zolang er een verplichte test is op de eerste dag en een algehele mondkapjesplicht zullen denk ik maar weinig vakantiegangers naar Thailand afreizen. afgelopen januari is 3,5% van de binnenkomende reizigers positief getest op de eerste dag. Dat risico ga ik en vele anderen niet nemen voor 2 of 3 weken vakantie.

   • ruud zegt op

    Iedere versoepeling zal extra vakantiegangers opleveren.
    In dit geval waarschijnlijk voornamelijk van mensen die langer dan 2, of 3 weken willen blijven.

   • Pratana zegt op

    Stan spreekt niet voor de anderen ik ben als toerist al heel blij slechts een test en een hotel te moeten doen , we komen van 15dagen quarantaine naar sandbox naar twee testen en nu slechts een meer daar zie ik en veel anderen al HEEL LANG naar uit.

    • MarkL zegt op

     Zo is dat, Pratana! Het is maar net wat je er voor over hebt!
     In 2021 ben ik twee keer zestien dagen in volledige quarantaine, opgesloten op een hotelkamer, in Bangkok geweest.
     Inclusief de eerste keer bij de gate op Schiphol op 25 meter van het KLM vliegtuig geweigerd worden op de vlucht omdat ik niet zes geprinte documenten had, maar vijf geprinte documenten en eentje alleen maar digitaal…..hup, alles opnieuw aanvragen en weer een boom geprint en een week later alsnog vliegen!
     En de derde keer in 2021 vijftien dagen Phuket Sandbox, helemaal fijn!
     Ik heb het bijgehouden: 18 wattenstokjes heb ik negatief gehouden….
     En nu nog 1 hotelnacht en 1 test…. Het is maar net wat je er voor over hebt!

    • Stan zegt op

     Pratana, Ik heb het over de gemiddelde toeristen die maar 2 of 3 weken op vakantie kunnen. Als u maar 2 of 3 weken kunt, zou u dan ook het risico nemen op een positieve test en 2 weken quarantaine?

 3. Marcel zegt op

  Wat gebeurd er dan met mensen die al deze tweede PCR test geboekt hebben? Ik vertrek 18 Maart? Uiteraard alles betaald en heb de Thailand pass al. Val ik dan toch onder de nieuwe regels of onder de oude omdat ik van tevoren geregeld heb.
  Wie weet wat ik nou het beste kan doen? Ik zou nog tijd hebben om een nieuwe Thailand Pass aan te vragen.

  • Sander zegt op

   Tsja, ik heb ook alles geregeld, we vertrekken 7 april, ik ga straks opnieuw de Thailand Pass aanvragen. En daarna de 2e test + hotel annuleren.

 4. Rob zegt op

  Vlieg vandaag, 23e.
  24e dag 1 en 28e dag 5 een PCR test.
  1 maart, na negatieve test dan afreizen richting Isaan.

  Heb ik zeker pech, maar al heel blij om na zo’n lange tijd (meer dan 2 jaar) weer bij de vrouw en kinderen te kunnen zijn. En mijn paar dagen alleen kan ik mooi wat vrienden bezoeken.
  Waaronder Gringo (je sigaren zijn onderweg hoor).

 5. Peter zegt op

  Dus dezelfde eisen voor Omikron , in november

  • Fred Kosum zegt op

   Na een uitstel vanwege 22 december eindelijk alles klaar en betaald. Op 11 maart eerste en op 15 maart 2e test. Was niet gemakkelijk in Khon Kaen .Vandaag Thailand Pass ontvangen. Omdat het voor 2 personen is heb ik de neiging op Khon Kaen te annuleren. Of ben ik verplicht mij te houden aan de situatie bij aanvraag dus 2 dagen geleden? Wat is de wijsheid?

 6. Eddy zegt op

  Hallo,

  Graag had ik geweten of dit ook geldig is voor de aanvragen die al gebeurd zijn of is het enkel voor de aanvragen die vanaf 1 maart worden ingediend

 7. Henkwag zegt op

  Ik heb ook gelezen dat, afhankelijk van de besmettingssituatie, overwogen wordt om in april ook de
  eerste test + verplichte hotelovernachting te laten vervallen. Mocht dit zo doorgaan, dan blijft in elk geval nog de Thailand Pass met verplichte verzekering (laten vervallen daarvan wordt zeker op korte termijn niet overwogen) en de verplichte PCR-test 72 uur voor vertrek.

 8. Henkwag zegt op

  Vervolg op een eerdere melding: ik heb het gelezen in de Pattaya News van 24 februari, en er wordt
  nadrukkelijk vermeld dat het “consideration” betreft, en geen “promise” ! Dus afwachten maar……

 9. haki zegt op

  En niemand klaagt meer over de extra verzekeringseis. Wel verlaagd, maar men eist nog steeds vermelding van bedrag in “statement of insurance”. Moet ik nu concluderen dat eenieder zich heeft neergelegd bij het afsluiten van een extra ziekte/reis verzekering om de Thailand Pass te verkrijgen?

  Haki

 10. George zegt op

  Mijn vlucht komt op 24 maart na middernacht in BKK aan. Het zal even duren voor ik bij het SHAplus hotel kan zijn. Moet ik er van uit gaan dat ik twee dagen /nachten moet boeken. Als de check out tijd om 12.00 uur is zal de uitslag zeker niet op tijd binnen zijn voor een dag Heeft iemand daar ervaring mee of een tip?

 11. Peter Bol zegt op

  H H Hallo Haki

  Wij hebben al eerder contact met elkaar gehad over dit onderwerp OA FBTO.
  Ik ben nog steeds in Nederland ivm gezondheid en andere prive zaken.
  Nu ze de verzekeringseis hebben laten zakken naar $ 20.000 moet het toch mogelijk zijn om voor diegene die nog in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning op basis van non O ritirement daar een vorm van ontheffing voor te verlenen omdat deze mensen reeds in het bezit zijn van THB 800.000 wat aanzienlijk meer is dan $20.000. Dat maakt het voor de expats die bijv overwinteren of om andere redenen 1 of 2 keer naar Nederland willen/.moeten een stuk eenvoudiger.
  Helaas val ik daar niet (meer) onder daar de mijne reeds lange tijd verlopen is, maar zodra ik weer naar Thailand ga wil ik weer onder dezelfde voorwaarden daar verblijven wat wil zeggen dat ik het land in wil op basis van 90 dagen en deze periode bij imi verlengen met een jaar. Mochten ze de regel van $20.000 handhaven(wat ik wel verwacht) of het nu om cofid of ander letsel gaat weten ze in ieder geval dat die persoon beschikt over minimaal $20.000. Hoe simpel kan het zijn Maar ja Thailand he.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website