De Thaise autoriteiten hebben gisteren de beëindiging goedgekeurd van de PCR-testvereiste voor internationale aankomsten vanaf 1 mei 2022.  Tevens zijn er twee nieuwe toegangsregelingen geïntroduceerd die specifiek zijn aangepast voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers.

Meer details komen zodra de officiële richtlijnen zijn aangekondigd in de Royal Thai Government Gazette.

Nieuwe toegangsregels voor gevaccineerde reizigers

 • Internationale reizigers die volledig zijn gevaccineerd, hoeven niet langer een pre-arrival-negatieve PCR-test te tonen of een test bij aankomst te ondergaan.
 • Ze moeten zich wel registreren voor een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/) met een certificaat van COVID-19-vaccinatie en een reisverzekeringspolis met een medische dekking van niet minder dan US $ 10.000 (was voorheen US $ 20.000) .
 • Als ze eenmaal in Thailand zijn aangekomen, krijgen ze toegang en kunnen zich vrij door heel Thailand begeven.

Nieuwe toegangsregels voor niet-gevaccineerde reizigers

Internationale reizigers die niet of niet volledig zijn ingeënt, hoeven ook geen pre-arrival negatieve PCR-test meer te tonen of een test bij aankomst te ondergaan. Ze zijn wel verplicht om zich te registreren voor een Thailand Pass met een 5-daagse hotelboeking en een reisverzekering met een medische dekking van niet minder dan US $ 10.000 (verminderd van US $ 20.000). Eenmaal in Thailand aangekomen, moeten ze 5 dagen in quarantaine gaan en op dag 4 of 5 een RT-PCR-test ondergaan.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor niet-gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen uploaden via het Thailand Pass-systeem, zij krijgen – net als degenen die volledig zijn gevaccineerd – toegang en zijn vrij om overal in het koninkrijk te gaan en te staan.

Bron: TATnews

2 reacties op “Inreisregels Thailand per 1 mei voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde buitenlandse toeristen”

 1. Louis Tinner zegt op

  Ik begrijp dit niet helemaal:
  “Er wordt een uitzondering gemaakt voor niet-gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen uploaden….”

  72 uur na de reis, maar dan zit je toch in quarantaine na de reis naar Thailand?

 2. Franske zegt op

  Die “uitzondering voor niet-gevaccineerden” lijkt mij hier een beetje onduidelijk.
  Als ik het goed begrepen heb wordt deze uitzondering gemaakt voor reizigers die een negatieve pcr test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur vóór aankomst…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website