Aankomst op Suvarnabhumi

Door Cornelis
Geplaatst in Inreisvoorwaarden Covid-19, Reizen
Tags:
18 december 2020

Op de website van de Tourist Authority of Thailand (TAT) verscheen gisteren deze video over de huidige aankomstprocedure op Suvarnabhumi.

Uit eigen ervaring kan ik er aan toevoegen dat alles gesmeerd en op een plezierige wijze verloopt. Het is zonder meer goed georganiseerd.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.86/5. From 7 votes.
Please wait...

10 reacties op “Aankomst op Suvarnabhumi”

 1. Marc zegt op

  Opnieuw een poging om ons te verleiden terug te keren……helaas, te veel gedoe.

  • Norbertus zegt op

   Inderdaad teveel gedoe! Aktetas vol documenten en tests en dan in quarantaine. Ik wacht nog wel een half jaar

 2. John Chiang rai zegt op

  Voor iemand die zijn familie of Thaise echtgenoot/vriendin opnieuw bezoeken wil,is het allemaal erg begrijpelijk dat men deze procedure opzich gaat nemen.
  Maar alleen om het feit dat ik op vakantie zou willen,de hele procedure van visum aanvraag, verzekeringen, covid testen,en bij aankomst eerst een verplichte quarantaine te ondergaan,was mij persoonlijk net iets te veel.
  Bovendien zullen velen na de verplichte quarantaine,toeristische hotspots voor vinden,die aan niets meer herinneren laten,aan het Thailand dat ze voor de uitbraak van deze pandemie kenden.
  Ik denk dat velen,ondanks dat het ogenschijnlijk goed georganiseerd is, toch een andere voorstelling hebben van een gezellige en ontspannen vakantie.

 3. Ralph van Rijk zegt op

  Lees vandaag in het AD,
  Marco Kroon 80 uur taakstraf , Quincy Promes na 3 dagen op vrije voeten ,
  Tourist naar Thailand 14 dagen in zelfbetaalde quarantaine daarna traceerbaar via app.
  Alternatief van enkelband?
  Ik wacht ook nog maar tot deze pandemie over is.
  Even een paar maandjes doorbijten voordat ik weer naar mooi Thailand ga.
  Prettige dagen iedereen,
  Ralph.

 4. G.J. Krol zegt op

  Ik kan me bij de quarantaine iets voorstellen; ik kan me bij de tests tijdens de quarantaine iets voorstellen. Dan, na 14 dagen quarantaine, kun je, volgens de video, gaan en staan waar je wilt. Maar de app waarmee ik continue te volgen ben, begrijp ik niet als beheersingsmaatregel. Ik vermoed dat deze “tijdelijke” maatregel dan ook erg definitief zal blijken te zijn. Dit heeft niets te maken met corona, maar alles met een maatregel die door een militaire junta wordt genomen om een big brother samenleving te creëren, naar Chinees voorbeeld. Ik heb geen behoefte aan een regering die mij overal volgt en mij daarbij verplicht om mijn telefoon voortdurend aan te laten staan.
  Als deze maatregel in de tweede helft van volgend jaar nog van kracht is, zoek ik een andere vakantiebestemming.

  • Cornelis zegt op

   Die app wirdt wel genoemd, maar daar is in de praktijk geen enkele sprake van

   • Ron zegt op

    Tracking system mogen ze op hun buik schrijven… no way !

    Doch nu lees ik dat het in realiteit niet in voege is …
    Waarom is er dan sprake van in die video ?

    Dat tracking system is iets wat men er al lang wil doorduwen en met
    covid menen ze een perfecte “reden” te hebben gevonden.

    • Cornelis zegt op

     ‘Tracking’ is inderdaad regelmatig opgedokem in de Thaise discussies, maar is nooit geïmplementeerd. Misschien dat TAT denkt dat het mensen gerust stelt als ze dit noemen, maar dat doet het natuurlijk niet,,,,,

     • G.J. Krol zegt op

      Of de app geïmplementeerd is of niet vind ik niet relevant. De app wordt in de video genoemd en is daarmee Thais overheidsbeleid. Zoals ook enkele maanden geleden de uitspraak dat naar een ander spoort toerisme dan het massatoerisme moet worden gekeken niet geïmplementeerd werd maar wel werd gedaan door een regeringsfunctionaris. Het enkele vermelden van deze maatregelen geeft aan hoe de regering de focus wil verleggen naar een ander soort toerisme. En dat ander toerisme zal vrees ik meer Chinezen zijn.
      Ik wacht een officiële reactie van de Thaise ambassade af op mijn vraag waarom ik wel een app moet gebruiken, terwijl de autochtone Thaise bevolking van die verplichting is gevrijwaard.

      • Cornelis zegt op

       Je moet helemaal geen app gebruiken, niemand die op dit ogenblik je daartoe verplicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website