Voormalig premier Thaksin Shinawatra stelt voor een geïntegreerd watermanagement systeem op te zetten om het probleem van overstromingen en droogteperiodes op de lossen.

Zo’n systeem zou, schat hij, 400 miljard baht kosten. Wanneer Thailand het project met agrarische producten betaalt, hoeft de regering er geen contant geld voor uit te trekken. China zou volgens Thaksin de ideale partner zijn: het land heeft ervaring met watermanagement en het kan de producten goed gebruiken.

Thaksin deed zijn voorstel in een interview met Bangkok Post in Dubai, zijn woonplaats sinds hij het land in 2008 ontvluchtte. Zodra de overstromingen voorbij zijn, zal hij het idee bespreken met zijn zuster, premier Yingluck, en haar vragen het zo snel mogelijk te realiseren. Grote broer denkt dat zijn zusje de huidige moeilijke situatie wel aankan. ‘She has worked hard every day. I’m confident she will sail through this crisis.’

In de rest van het interview sprak hij zijn waardering uit voor oppositiepartij Democraten, die de slachtoffers helpt met voedsel en andere benodigdheden. Thaksin denkt dat de onbeheersbare overstromingen enige negatieve invloed op de populariteit van de regering zullen hebben. Reden destemeer voor de regering, aldus Thaksin, om snel en efficiënt te handelen bij de herstelwerkzaamheden na de overstromingen.

www.dickvanderlugt.nl

7 reacties op “Thaksin heeft een idee voor watermanagement”

 1. Harry N zegt op

  Heb het artikel in de Bangkok Post gelezen en ook de reacties van lezers. Die waren nu niet bepaald vleiend en volgens de reacties was het beter geweest als de man zelf eens 400 biljoen er in zou steken in plaats van in een restaurant met een goed glas wijn vertellen hoe het zou moeten.

 2. cor verhoef zegt op

  Ik heb het artikel ook gelezen. Bij de laatste punt hing mijn broek op mijn enkels. De man is volkomen afgedreven van de realiteit. In principe zijn er al genoeg maatregelen getroffen qua infrastructuur, om het centrale deel van Thailand droog te houden, alleen. men neemt op cruciale momenten de verkeerde beslissingen of zit gewoon te slapen.
  Deze megalomane zakenman heeft alweer dollartekens in zijn ogen wanneer hij denkt aan de Chinese “expertise” die Thailand uit de narigheid zouden moeten halen. Hoeveel vriendjes heeft ie zitten in China? Vierhonderd miljard?
  Hij is ruim vijf jaar aan de macht geweest en gaf in al die tijd geen moer om de jaarlijkse overstromingen en nu gaat ie het vanuit Dubai, die volgens T. ook experts zijn in watermanagement -er valt daar drie mm per jaar- ons vertellen hoe het moet.

  • marcos zegt op

   Cor, we zijn het weeeeeer eens! Dubai heb dr zoveel verstand van dat Nederland daar al die palmeilanden etc. heb moeten opspuiten. Waarom heb China het daar niet gedaan als ze dr ook zoveel verstand van hebben?

  • teun zegt op

   een groot deel van het probleem is, dat er niet of in elk geval onvoldoende vooruit wordt gedacht. nu is iedereen vol goede voornemens, maar die verdwijnen weer als ” sneeuw voor de zon” zodra het regenseizoen voorbij is.

   preventief werken als het droog is! bijvoorbeeld alle stromen, sloten, riviertjes en rivieren regelmatig uitbaggeren. buiten het regenseizoen groeit en slibt alles dicht zodat bij een serieuze regenbui de zaak niet kan doorlopen en dus naar de zijkanten overloopt. zo zou ik wel eens willen weten hoe diep bijvoorbeeld de hoofdrivieren (o.a. Ping) eigenlijk zijn. ik denk dat het behoorlijk tegenvalt. als je die uitbaggert kun je tegelijkertijd dijken aanleggen. maar ja, ik vrees dat het daar allemaal niet van zal komen als de zon weer gaat schijnen en de boel opgedroogd is.

 3. Hans Bos (redactie) zegt op

  Het orakel van Dubai….

 4. ruud NK zegt op

  T.speelt met de media. Hij roept alleen maar wat, maar geeft geen oplossingen. Zouden de chinezen moeten doen. Krijgt hij later ook nergens de schuld van. Hij is gewoon bezig met zijn eigen P.R. Zeggen de mensen in de overstroomde gebieden:”Hadden wij T.maar, dan was het probleem al opgelost.” Hij is goed in het verkopen van losse belooften, maar waar het om gaat is dat de mensen hem niet vergeten.

 5. tinco zegt op

  ik ga over myn nek van de man in dubai .betalen met produkten .thailand komt straks
  voedsel te kort
  hy wil het als betaalmiddel gebruiken voor de chinezen ,dan word alles lekker duur
  en thai vertelde my trots taxin had 200.000 bh geschonken 5000 schamele euros .
  hy moet zich schamen.de biljoner.
  hy durft wel word nog gezocht moet nog en poosje zitten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website