Regering krabbelt terug met amnestiebesluit

Door Redactie
Geplaatst in Politiek
Tags: ,
22 november 2011

De druk is van de ketel. Zondag maakte minister Pracha Promnok (Justitie) bekend dat het controversiële amnestiebesluit van het kabinet is aangepast.

Personen die veroordeeld zijn wegens drugs- en corruptievergrijpen en/of die op de vlucht zijn, worden ervan uitgesloten. Dit betekent dat Thaksin geen amnestie krijgt.

Naar verluidt zou de wijziging op aandringen van Thaksin zelf zijn genomen, maar Pracha ontkende dat. Volgens de minister is het besluit gewijzigd naar aanleiding van de storm van protesten die is opgestoken. Thaksin liet in een brief vanuit Dubai weten dat hij geen voorkeursbehandeling wil. De natie lijdt onder overstromingen en heeft nu behoefte aan eenheid.

‘I am ready to sacrifice my own happiness even though I have not received justice for over five years. For the people, I will be patient. […] As His Majesty the King is ill, nobody should do anything that would worry the King. I believe the prime minister shares my stance.’

De People’s Alliance for Democracy (geelhemden) heeft haar rally bij het gebouw van de Raad van State, die gepland was voor vandaag, afgelast.

Uit een peiling van het National Institute of Development Administration op 18 en 19 november onder 1.273 personen is gebleken dat 46,11 procent van de respondenten het niet eens was met het amnestiebesluit; 30,4 procent steunde het en 23,49 procent had geen mening. 44,6 procent was van mening dat het besluit tot doel had Thaksin te vrijwaren van gevangenisstraf en hem te laten terugkeren naar Thailand.

[Ik ben benieuwd naar het commentaar van Voranai Vanijaka aanstaande zondag. Hij heeft er al eens op gewezen dat Pheu Thai voortdurend proefballonnetjes oplaat. Het doel van deze ballon was om te peilen op hoeveel tegenstand de amnestie voor Thaksin zou leiden, vermoed ik.]

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website