Redshirts weer in actie!

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Politiek
Tags: , ,
19 september 2010

Foto: Bangkok Post

Door Khun Peter

Na vier maanden van betrekkelijke rust, zijn gisteren en vandaag de Redshirts weer in actie gekomen. De actie bestaat uit een tweedaagse optocht van Bangkok naar Chiang Mai, het bolwerk van de UDD (de politieke partij van de Roodhemden).

Herdenking staatsgreep 2006

In Chiang Mai zal in het Nakhon Chiang Mai Municipal Stadium een grote manifestatie gehouden worden die in het teken staat van de herdenking van de vierde verjaardag van de militaire staatsgreep in september 2006. Tevens zal er worden stilgestaan bij het gewelddadig einde van de demonstratie vier maanden geleden in het centrum van Bangkok.

Er zijn duizenden politieagenten ingezet om te voorkomen dat de optocht en de bijeenkomst uit de hand zullen lopen.

Afwachting van proces

Een flink aantal Redshirtleiders zitten nog in diverse gevangenissen opgesloten in afwachting van een proces. De Redshirtleiders hebben zich destijds overgegeven en gemeld bij autoriteiten na het bloedig neerslaan van bezetting van het commerciële centrum in Bangkok. Ze worden vastgehouden op beschuldiging van terrorisme.

Thaise overheid alert op incidenten

Hoewel de Redshirtleiders hebben aangekondigd dat het protest geweldloos zal zijn, is de Thaise overheid voorbereid op incidenten die de openbare orde kunnen verstoren. Er zijn signalen dat kleine groepen extremisten de rally zullen aangrijpen om rellen te veroorzaken. De afgelopen tijd zijn er wapens verdwenen uit opslagplaatsen. Verdenkingen gaan richting extremistische groeperingen rondom de Roodhemden.

Het Britse Foreign and Commonwealth Office heeft een waarschuwing doen uitgaan aan alle Britse burgers in Thailand. Er wordt gevraagd waakzaam te zijn vandaag voor mogelijke explosies of andere vormen van geweld in Bangkok en Chiang Mai.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Redshirts weer in actie!”

 1. pum pui zegt op

  alleen britse burgers???

  • Redactie zegt op

   Nee, zeker niet. Maar het ene land geeft explicieter waarschuwingen dan het ander.

   • pum pui zegt op

    dank u voor de uitleg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website