Een 20 minuten durende documentaire van de BBC. Azië correspondent, Alastair Leithead is op zoek naar de achtergronden van de politieke crisis in Thailand en vraagt zich af wat de volgende stap zal zijn?

Gedurende twee maanden stond het centrum van Bangkok in het teken van de blokkade door de UDD de zogenaamde ‘Redshirts’. De demonstranten eiste democratie en het aftreden van minister-president Abhisit.

De demonstraties werden door het Thaise leger met geweld beëindigd wat leidde tot doden en gewonden.

Alastair Leithead , schetst de achtergrond van de crisis in Thailand en vraagt zich af, is dit een klassenstrijd of het gevecht van een ambitieuze ex-premier?

Deel 2.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “BBC documentaire: Red Rage Thailand”

 1. Chris zegt op

  Juiste weergave van de feiten.
  Op het einde vertellen zowel de woordvoerder van de Red Shirts als de vrouw uit Isaan dat ze zullen terugkeren en dat er voor het moment geen oplossing in het zicht is,zolang deze elite de lakens blijft uitdelen.
  Het wordt tijd dat “wonderboy” Abhisit dat begint in te zien en de nodige lessen trekt en het woord democratie eens gaat opzoeken in zijn woordenboek.
  En de dubbele standaard die er nu heerst te bannen, met het vrij laten rondlopen van de Gelen die evenveel schade hebben aangericht, en uiteindelijk een juiste benadering en justitie toe te passen.
  Het land zal er wel bij varen……………….hopelijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website