(Redactionele bronvermelding: kan Sangtong / Shutterstock.com)

De partijsecretaris-generaal van Move Forward, Chaithawat Tulathon, heeft vandaag (woensdag) bekendgemaakt dat zijn partij bereid is om deel te gaan uitmaken van de oppositie. Tijdens zijn aankondiging bood hij de volgelingen van de partij zijn excuses aan voor het niet kunnen vormen van een regering.

De aankondiging kwam naar aanleiding van een persconferentie die Chaithawat had georganiseerd. Deze persconferentie volgde op de aankondiging van de Pheu Thai-partij dat ze de achtpartijencoalitie, onder leiding van Move Forward, zouden verlaten om een eigen coalitieregering te proberen vormen.

Chaithawat heeft ook de geruchten die in de media verschenen, ontkracht. Die suggereerden dat Pheu Thai van Move Forward zou hebben gevraagd om hun beleid te heroverwegen omtrent de hervorming van de wet op majesteitsschennis, of om hun kandidaat-premier te steunen.

Aanstaande vrijdag zal het parlement beslissen wie de nieuwe premier wordt.

Chaithawat heeft daarnaast aangegeven dat de kernleden van Pheu Thai, in een vergadering met hun collega’s van Move Forward, de intentie hebben getoond om zich terug te trekken uit twee Memoranda van Overeenstemming (MoU’s). Eén van deze MoU’s is ondertekend door alle acht coalitiepartijen en gaat over de vorming van een regering, de andere MoU tussen Pheu Thai en Move Forward betreft de selectie van de voorzitter van het huis.

Gevraagd of Move Forward en Pheu Thai zullen samenwerken om wetsvoorstellen of beleidsinitiatieven door te voeren die in het belang zijn van het volk, gaf Chaithawat als antwoord dat beide MoU’s al niet meer relevant zijn. Hij voegde eraan toe dat, ondanks dat de Move Forward-partij de afgelopen vier jaar deel heeft uitgemaakt van de oppositie, het toch is gelukt om diverse wetsvoorstellen door het parlement te krijgen.

Volgens Chaithawat vormen de huidige politieke gebeurtenissen een verstoring van de politiek. Hij beweerde dat het echte probleem met de Thaise politiek is dat de echte macht niet bij de mensen ligt.

Bron: Thai Public Broadcasting Service 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website