Veel wateroverlast en overstromingen in de zuidelijkste provincies van Thailand. In de gemeente Nakhon Si Thammarat staat het water 1 meter hoog in de straten. Door de overstroming is in de provincie Yala een krokodil ontsnapt.

Aanhoudende zware regenval zorgde voor veel wateroverlast. Van de Khao Luang bergketens stroomde het water naar de lager gelegen gebieden van Nakhon Si Thammarat en andere districten van deze zuidelijke provincie.

Ongeveer 20.000 mensen in 11 districten van de provincie Phatthalung zijn getroffen door de overstromingen. Zo’n 50.000 rai landbouwgrond is verwoest en meer dan 30 scholen zijn gesloten.

De afgelegen gebieden in de provincie Songkhla zijn slecht bereikbaar ook daar staat het water een meter diep. De Su-Ngai Kolok rivier is buiten haar oevers getreden en de laaggelegen gebieden zijn overstroomt.

Bron: Thai PBS

1 reactie op “Overstromingen in zuidelijke provincies Thailand”

  1. Gina Goetbloet zegt op

    In koh samui en in koh panghang is het ook heel slecht weer,al 5 dagen pletsende regen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website