Vandaag weer een bericht van de Nederlandse ambassade in Bangkok. Wij plaatsen het onverkort op Thailandblog.nl om de lezers te informeren.

Hierbij een bericht bestemd voor Nederlanders in of nabij Bangkok.

Hoewel de kracht van de overstromingen afneemt moet er nog een grote hoeveelheid water via de stad richting zee. Zowel voor de buitenwijken aan de West als Oostkant betekent dit verder toenemende wateroverlast. Diverse gebieden in het noorden, westen en oosten van de stad staan reeds geheel of gedeeltelijk onder water. Ook hier beweegt de watermassa zich langzaam van noordelijke naar zuidelijke richting en zal waarschijnlijk over enkele dagen het industriegebied Lad Krabang bereiken (zie voor actuele overzichten van getroffen gebieden de kaartjes in het EU Flooding report: http://thailand.nlambassade.org/Nieuws/WATEROVERLAST_IN_THAILAND

Ook de binnenring van Bangkok heeft vanuit het noorden te maken met naderend water tot in of nabij het centrum. Dit gebeurt zeer geleidelijk en is daarmee niet levensbedreigend. Hoe ver het water de stadsring en het centrum in zal komen en hoe hoog het water op de verschillende plekken zal komen te staan is op dit moment niet te zeggen. Een gedeelte kan afgevoerd worden via stadskanalen (klongs). Bangkok heeft een grote pompcapaciteit, maar waarschijnlijk onvoldoende om wateroverlast tot diep in de binnenring geheel te voorkomen.

De verwachting blijft dat vanwege extra dijken en pompcapaciteit de internationale luchthaven Suvarnabhumi voldoende beveiligd is tegen de overstromingen. Zowel het nationale als internationale vliegverkeer, evenals de afhandeling, zal normaal blijven verlopen. De luchthaven zal ook vanuit de stad bereikbaar blijven, zij het dat niet alle wegen berijdbaar kunnen zijn.

Nederlanders in de Bangkok regio wordt daarom aangeraden waakzaam te blijven, rekening te houden met wateroverlast en voorbereidingsmaatregelen te nemen. Daartoe staan op de website een aantal tips en aanwijzingen. De website wordt zo nodig dagelijks aangepast. Wij raden u dan ook aan deze regelmatig te raadplegen en de meldingen van de Thaise autoriteiten in de media bij te houden.

In plaatsen die al langer overstroomd zijn of waren is er door stilstaand of achterblijvend water toenemende kans op infectieziektes en huidaandoeningen. In dat verband wijzen we u op een overzicht van mogelijke risico’s en de preventiemaatregelen die u kunt nemen (zie bijlage).

Tenslotte

Voor Nederlanders die zich elders in Thailand bevinden is de situatie normaal. Ook voor degenen die via de luchthaven van Bangkok Suvarnabhumi van en naar internationale of binnenlandse bestemmingen reizen is er geen reden tot zorg.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Wateroverlast Bangkok centrum en agglomeratie”

 1. cor verhoef zegt op

  Hoeveel open deuren kan iemand in een alinea persen? “Waakzaam blijven. Het nieuws blijven volgen”. Uiteraard geen woord over de nogal gebrekkige en tegenstrijdige berichten bij monde van de FROC en de BMA met daaraan vastgekoppeld het advies om niet meteen alles te geloven wat je hoort of leest omdat elk bericht een uur later alweer ontkracht kan worden.
  Wat ik ook mis in deze nieuwsbrief van de ambassade is “Thailandblog.nl blijven volgen, die zijn bij de tijd” In plaats daarvan stuurt de ambassade om de twee weken een mailtje met dingen die iedereen al weet. Over twee weken krijgen we er weer een: “Als U nog niet verdronken bent, goed het nieuws blijven volgen”

  • cor verhoef zegt op

   Sorry Hans, maar ik heb geen ‘nieuws’ kunnen ontdekken in de mail van de ambassade. Toeristen stellen hier en daar domme vragen en lijken daardoor dom, maar dat zou geen reden moeten zijn voor de ambassade om de nieuwsbrief die geen nieuws bevat toe te moeten spitsen op domme toeristen, want toeristen die echt dom zijn, zijn ook niet slim genoeg om de website van BuZa te raadplegen. Die sturen e-mails naar Chantal van Houwelingen van “Reisburo Zonzeker” te Hakketakkeveen met de vraag of de malaria inmiddels Kao San Road bereikt heeft…;-)

   • carlo zegt op

    O O O Ik dacht dat vragen nooit dom was.
    Niet iedereen heeft geleerd en/of is even slim?gehaaid.
    carlo

    • @ Vragen is nooit dom. Vragen naar de bekende weg is daarentegen wel vermoeiend. En op onzinnige vragen, komen meestal ook onzinnige antwoorden. 😉

     • peterphuket zegt op

      Ja, en dan heb ik ook nog een opmerking, als je de link van de ambassade, over wateroverlast, aanklikt, krijg je inderdaad de mogelijkheid om een overzichts kaartje van BKK in PDF formaat te downloaden. Het is mogelijk dat het fout gaat op mijn computer (een Apple) en ik weet dat de Nederlandse overheid daar niet zo gecharmeerd van is, maar op mijn computer kan ik met geen mogelijkheid het kaartje 90 graden draaien, het staat namelijk gedraaid op die website.

 2. j.beersma zegt op

  Prettige contacten en zeer goede afspraken met Special Journey.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website