Tussen de 30 en 50 auto’s zijn op luchthaven Don Mueang onder water gelopen nadat personeel de wagens had verplaatst van de eerste verdieping naar de begane grond van de parkeergarage.

De wagens blokkeerden de hulpoperaties. Op 30 oktober had de regering de eigenaren bevolen de wagens weg te halen, maar voor een aantal was dat onmogelijk omdat ze elders in het land hun toevlucht hadden gezocht voor de overstromingen.

De directeur van Don Mueang verdedigt nu zijn staf, nadat in de media klachten waren geuit over hun actie. De eigenaren hadden hun wagen er in goed vertrouwen geparkeerd na het aanbod dat ze hun wagen er gratis mochten stallen.

Op dit moment staan nog 166 voertuigen op de begane grond van de parkeergarage. Auto’s die all-risk verzekerd zijn worden weggesleept en gratis gerepareerd, zegt Pongsapat Pongcharoen, adjunct-hoofd van de politie. Onverzekerde of minder verzekerde auto’s worden gratis naar een garage gebracht. De politie zorgt er ook voor dat de wagens worden gewassen. Een vertegenwoordiger van de General Insurance Association zegt dat de meeste van de 166 wagens onder water zijn gelopen; reparatie duurt een maand.

De luchthaven is inmmiddels voor een groot deel drooggevallen.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website