70 tot 80 procent van de fabrieken op de ondergelopen industrieterreinen in Ayutthaya en Pathum Thani kunnen volgende maand hun productie hervatten, verwacht minister Wannarat Channukul (Industrie).

– Factoryland (Ayutthaya) is droog. Twaalf fabrieken zijn dinsdag weer gaan draaien. De overige 70 zijn bezig met herstelwerkzaamheden en komen vermoedelijk aan het eind van de maand in bedrijf.

– Bang Pa-in (Ayutthaya) valt vermoedelijk op zondag droog. In de eerste week van december zullen 60 of 70 van de 90 fabrieken hun productie hervatten.

– Hi-Tech (Ayutthaya). Op 25 november eindigt het wegpompen van het water. De meeste fabrieken zullen begin december herstarten.

– Rojana (Ayutthaya). Op 30 november eindigt het wegompen van water. De meeste fabrieken zullen begin december herstarten.

– Op industrieterrein Saha Rattananakorn staat het water nog 2,5 meter hoog. Begin december wordt begonnen met het wegpompen van het water. Mogelijk worden enkele wegen opengegraven om het water af te voeren.

– Op de twee industrieterreinen in Pathum Thani, Nava Nakorn en Bangkadi, staat het water nog boven de dijken. Wanneer het water is gezakt, kan daar ook worden begonnen met het herstel.

– De industrieterreinen Bang Chan en Lat Krabang in Bangkok-oost zijn tot nu toe ontsnapt aan overstroming. De situatie is er volgens de minister beheersbaar.

De minister is optimistisch dat 80 procent van de machinerie op Factoryland, Bang Pa-in, Hi-Tech en Rojana nog intact is en weer kan gaan draaien als de terreinen droog zijn.

Arthit Isamo, directeur-generaal van de Labour Protection and Welfare Department, zegt dat de fabrieken op twee terreinen in Bangkok-oost binnnen 2 dagen weer kunnen gaan draaien omdat het water in de omgeving is begonnen te zakken. In Ayutthaya hebben volgens hem 37 fabrieken met 39.382 arbeiders hun productie hervat.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website