Kort overstromingsnieuws

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , ,
26 oktober 2011

Ongeveer eenderde van het land staat onder water, 1 miljoen personen is werkloos en 356 personen zijn overleden, een aantal dat nog altijd toeneemt.

  • In de provincies Ayutthaya en Pathum Thani staat het water op sommige plaatsen 2 meter hoog. De belangrijkste wegen zijn gesloten.
  • De Thammasat universiteit in Rangsit, die dienst doet als opvangcentrum, is maandag begonnen evacuees naar een stadion in Bangkok en een militair kamp in de provincie Saraburi te evacueren, nadat de campus onder water was gelopen. Niet alle evacuees maakten van die mogelijkheid gebruiken; sommigen besloten huiswaarts te keren. De Bangkok Mass Transit Authority stelde bussen ter beschikking.
  • Duizend gedetineerden uit de gevangenis van Thanyaburi (Pathum Thani) zijn overgebracht naar gevangenissen in de provincies Kam Phaeng Phet, Tak en Phitsanulok. De duizend overgebleven gevangenen worden naar andere gevangenissen overgeplaatst. Het water voor de gevangenis staat 80 cm hoog.
  • De helft van de taxi’s in Bangkok is van straat verdwenen. De taxibedrijven hebben hun wagens in veiligheid gebracht. Er zijn ook niet genoeg chauffeurs, want velen zijn naar hun ondergelopen huis in de provincie vertrokken. Een groot aantal taxiverhuurbedrijven is ook gestopt omdat hun kantoor in een wijk staat die mogelijk overstroomt of al overstroomd is.
  • De Bangkok Metropolitan Administration heeft de regering tevergeefs gevraagd 26 tot 31 oktober als vrije dagen uit te roepen, zodat mensen zich op overstromingen kunnen voorbereiden. Vooral dit weekend wordt spannend omdat het tegelijk hoogtij is. Premier Yingluck wees het verzoek af, maar ze riep de particuliere sector op hun zaak te sluiten gedurende deze periode en hun personeel in de gelegenheid te stellen hun eigendom te beschermen.
  • De president van de Mirror Foundation roept de regering op een prijsmaatregel uit te vaardigen, omdat de prijs van voedsel door de overstromingen is gestegen. Hij leidt het burgerlijk deel van het Flood Relief Operations Command, het commandocentrum van de regering op luchthaven Don Mueang. Hij zei dat de regering ervoor moet zorgen dat de handel geen misbruik maakt van de situatie. Zijn oproep komt overigens als mosterd na de maaltijd, want de regering maakte al eerder bekend dat een prijsmaatregel voor 41 producten wordt uitgevaardigd.
  • Minister Wannarat Channukul (Industrie) zegt dat er geen gevaarlijke chemicaliën lekken uit de ondergelopen industrieterreinen. Er zijn zorgen over organische peroxide die wordt gebruikt bij de productie van epoxy resin. Dat spul moet worden bewaard in een ruimte met temperatuurbeheersing. De elektriciteit van de desbetreffende fabriek is echter afgesloten. Maar volgens Wannarat zijn chemische voorraden op veilige plaatsen opgeslagen. ‘We are confident that everything is safe.’
  • De regering heeft het ministerie van Handel opgedragen de import van consumentenproducten te versnellen om het tekort op de schappen aan te vullen, dat is ontstaan door paniekaankopen. Binnen een week verwacht het ministerie nieuwe aanvoer van instant noodles, melkpoeder, vis in blik en maandverband. Fabrieken die drinkwater produceren, is gevraagd de productie op te voeren.
  • Het bezoek aan attractieparken is sterk teruggelopen. Dream World in Pathum Thani, hoewel niet overstroomd, ging vrijdag dicht. Heropening staat gepland voor 31 oktober. Safari World kampt met het probleem dat de 60.000 dieren onmogelijk zijn te verhuizen. De krokodillenvijver is extra beveiligd, de tijgers zitten nu in kooien. Twintig bedrijfsuitjes zijn geannuleerd, wat een verlies van 20 miljoen baht oplevert. Oktober is normaal hoogseizoen voor de parken. Dreamworld trekt dan 3.000 tot 4.000 bezoekers per dag; nu zijn dat er 1.500 tot 2.000. Ook Suan Siam kampt met een terugval in bezoekersaantallen.
.
.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website