Rama II, de belangrijkste route naar het Zuiden, dreigt nog steeds onder water te lopen. Het water is 1 km verwijderd van de weg.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra verwacht dat het vandaag de weg bereikt. De Phetkasemweg en de Ban Khun Thian-Bang Bonweg zijn al voor een groot deel onder water gelopen. De regering lijkt de weg te willen gebruiken om het water af te voeren, de gemeente Bangkok daarentegen wil de weg sparen. Met hulp van het Highway Department wil de gemeente de weg berijdbaar houden. [Het bericht vermeldt niet hoe.]

 • In Bang Phlat, een van de zwaarst getroffen districten in Bangkok-west, is het water op verschillende plaatsen 20 cm gezakt. Een wegdeel vanaf de Krung Thon Buribrug naar de Bang Phlat intersection is nu berijdbaar. Het water staat er 20 cm hoog. De situatie op de Sirindhornweg en Charan Sanitwongweg is lastig, want op sommige plaatsen staat 20 cm water en op andere plaatsen 80 cm.
 • Bewoners van het district Bang Yai hopen dat het water van de Phetkasemweg niet de Tha Phra intersection bereikt. Er staan 18 pompen bij de Khlong Bangkok Yaistuw. Vandaar wordt het water naar de Chao Praya gepompt.
 • Bewoners op de westkant van de Chao Praya, in Pathum Thani, Nonthaburi en Pak Nam (Samut Prakan) dienen tijdens hoogwater vandaag en vrijdag extra op te letten. Het water van de rivier stijgt dan 10 cm boven gemiddeld zeeniveau.
 • De gemeente Bangkok heeft de bewoners van de subdistricten Ram Intra en Kannayao (district Kannayao) gezegd te evacueren. Voor het subdistrict Lat Phrao (district Lat Phrao) geldt een waarschuwing.
 • Het aantal passagiers dat dagelijks op Suvarnabhumi arriveert, is gedaald van 130.000 in de laatste week van oktober tot 100.000. De daling doet zich vooral voor bij de internationele passagiers. Geen enkele luchtvaartmaatschappij heeft vluchten geannuleerd. [Dit is in tegenspraak met een bericht op 3 november, waarin gemeld werd dat verschillende carriers hun vliegfrequentie hebben teruggebracht.] Gemiddeld landen en stijgen dagelijks 900 toestellen op Suvarnabhumi.
 • Het aantal toeristen dat dit jaar Thailand bezoekt, zal waarschijnlijk 19,1 miljoen bedragen, lager dan de prognose van 19,5 miljoen, verwacht de Tourism Authority of Thailand (TAT). Op Suvarnabhumi arriveerden vorige maand 958.000 internationale passagiers, een stijging van 6,7 procent op jaarbasis. Maar de eerste drie dagen van deze maand arriveerden slechts 72.000 toeristen, een daling met 25 procent op jaarbasis. De internationele aankomsten op Phuket Airport zijn stabiel. Vorige maand steeg het aantal met 28 procent.
 • De TAT heeft via haar 25 internationale kantoren een campagne gestart om toeristen te informeren dat de belangrijkste toeristische bestemmingen niet overstroomd zijn. Maandag ontvangen de TAT en het Duitse reisagentschap TUI AG 150 Europese journalisten in de provincie Phang Nga. Later deze maand wordt voor 250 Zuidoost-Aziatische reisagenten en leden van de media een trip naar Bangkok georganiseerd.
 • Enkele Pheu Thai parlementsleden hebben tijdens een fractievergadering dinsdag voorgesteld gouverneur Sukhumbhand Paribatra van Bangkok van zijn functie te ontheffen. Vice-minister-president Chalerm Yubamrung vond het geen goed idee; bovendien zo simpel is dat niet omdat hij is gekozen door de bevolking van Bangkok. Zoals bekend zijn de verhoudingen tussen de regering Yingluck en Sukhumbhand (Democraat) nogal gespannen.
 • Waterhyacinth en houtblokken (wellicht illegaal gekapt) blokkeren de waterstroom van het Bhumibol stuwmeer. Ze zijn meegevoerd met het water dat uit het Noorden kwam. Op verzoek van de autoriteiten hebben dorpelingen geprobeerd de rommel op te ruimen, maar het is te veel. Hun boten zijn beschadigd door de houtblokken. De bosdienst moet nu met groot materieel het probleem oplossen.
 • Narong Petprasert van de faculteit economie van de Chulalongkorn universiteit overweegt met hulp van de Lawyers Council of Thailand de regering aansprakelijk te te stellen voor de geleden schade door de overstromingen. De regering heeft volgens hem – en zegt hij volgens vier- tot vijfduizend andere mensen ook – de watersnood verkeerd gemanaged. De aangeboden compensatie van 5.000 baht per gezin is niet genoeg, vindt hij.
 • Jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en zieken dienen geëvacueerd te worden nog voordat vloedwater eraan komt. Dit pleidooi houdt Pawin Naramethakul van het Emergency Medical Institute of Thailand. Deze groepen zijn moeilijk te vervoeren omdat voldoende transportmiddelen, zoals boten, ontbreken. Het instituut kan 10 personen per dag helpen.
 • Kuala Lumpur heeft een nieuwe voorraad hulpgoederen gedoneerd, verzameld door het Maleisische Rode Kruis. Woensdag nam de gouverneur van Songkhla de spullen in ontvangst, voornamelijk drinkwater, instant noodles en brood.
 • Vrijdag is een deel van snelweg 9, de oostelijke buitenring, naar Bang Pa-in gesloten voor reparaties. Het deel tussen de Bang Pa-in interchange en een gebied bij de Ram Intra interchange is beschadigd door het water. Over twee à drie dagen kunnen enkele rijstroken al weer worden gebruikt.
 • Veel buitenlandse werknemers die hun toevlucht hebben gezocht in het evacuatiecentrum in Ratchaburi, willen naar hun thuisland terugkeren wanneer hun werkgever hen niet kan helpen. Het centrum is overvol wat het verblijf uiterst onaangenaam maakt. In het centrum verblijven 334 Birmese werkers en 98 Cambodjanen. Sommigen hebben nog loon tegoed van hun werkgever. Het centrum is hoofdzakelijk afhankelijk van donaties. Enkele werkgevers geven voedsel.
 • Bewoners in Bangkok klagen over de exorbitant hoge prijzen die booteigenaren vragen. Prijzen van 200, zelfs 500 baht voor een kort tochtje zijn geen uitzondering. In Nonthaburi is de politie begonnen de boten te registreren en de tarieven te regelen. Ook in andere overstroomde gebieden gaat dit gebeuren. Op maandag werden twee broers door een rivaliserende booteigenaar doodgeschoten tijdens een ruzie over de tarieven. Op sommige plaatsen zijn kraaiepoten neergelegd om te voorkomen dat legervoertuigen mensen vervoeren. Ze kunnen neergelegd zijn door booteigenaren, maar ook door omwonenden die zich ergeren aan de golven die de voertuigen veroorzaken.
 • Duizend Russen zijn met vijf chartervluchten uit Moskou gearriveerd om in Pattaya Loy Krathong te vieren. Pattaya, Rayong en Trat zijn populaire bestemmingen bij Russen. Tot nu toe kwamen 500.000 Russen naar Thailand.
 • Toyota Motor Corp hoopt op 21 november de productie te kunnen starten en die daarna geleidelijk op te voeren. Alhoewel de drie fabrieken in Samut Prakan en Chachoengsao niet onder water staan, kampt het bedrijf met een tekort aan onderdelen. Sommige toeleveranciers hebben bevestigd dat ze weer kunnen gaan leveren.
 • Thai Beverage Plc (ThaiBev), ’s lands grootste producent van bier en sterke dranken, lijdt een verlies van miljarden baht. Het duurt een jaar om de vijf fabrieken in Ayutthaya te herstellen. De hoofdfabriek van de Oishi Group, de non-alcoholische dochter, in Nava Nakorn (Pathum Thani) is voor 2,3 miljard baht beschadigd. Die fabriek staat sinds 17 oktober onder water. De bottelarij op de begane grond moet vervangen worden, wat zes maanden duurt.
 • Een bierfabriek in Bang Ban (Ayutthaya) en een drinkwaterfabriek in Wang Noi zijn geïsoleerd door het water. Het transport naar Bangkok neemt 6 tot 8 uur in beslag tegen 2 uur normaal. Leveranties vanuit de fabriek in Kamphaeng Phet doen er 10 uur over in plaats van 6,5 uur. Verkoop en logistiek zijn verhuisd van Bangkok naar Chon Buri. Woensdag stuurde het bedrijf vrachtwagens met drinkwater naar Bangkok om Chang drinkwater te verkopen. De opbrengst gaat naar de Chaipattana Foundation voor hulp aan slachtoffers.
.
.

2 reacties op “Kort overstromingsnieuws (update 10 november)”

 1. erik zegt op

  het gerucht gaat hier nu dat morgen Bangkapi blank komt te staan,wat trouwens wel een prettig bijverschijnsel is dat al die meisjes in hun gekleurde lieslaarzen(echt in bijna alle kleuren te verkrijgen)en hun korte strakke broekjes er wel echt sexy uitzien,maakt weer een boel goed van de ellende,haha

  • Peer Steen zegt op

   Laat dat hier svp weten als dat zo is. Dan krijgt men in ieder geval betrouwbare informatie.

   In Sai Mai daalt het water sinds 5 dagen. De eerste dagen met 1-2 centimeter, de laatste dagen met circa 5 cm per dag. Met dit tempo is in ieder geval het huis binnen een dag of vier watervrij. In de village zijn de meeste bewoners vertrokken. De overburen hebben vissen gevangen in de straat. Schade aan ons huis valt waarschijnlijk mee alhoewel we niet weten wat de onzichtbare schade (fundering) is. Twee kasten moeten waarschijnlijk gedumpt worden (spaanplaat) en een grote op maat gemaakte kastwand moet nog bekeken worden. Het water heeft 25-30 cm binnen gestaan.

   Ik lees dat het water over 11 dagen weg is maar kan dat nauwelijks geloven.

   http://www.flexwebnet.nl/FLOOD/Fishing.jpg (foto vissen vangen)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website