Kort overstromingsnieuws

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , , ,
28 oktober 2011

De bewoners van de districten Don Muang, Bang Phlad en Thawi Wattana in Bangkok zijn opgeroepen om onmiddellijk te evacueren. [Volgens een ander bericht moeten de bewoners van Bang Phlad zich voorbereiden op evacuatie.]

 • Negentig procent van het district Don Muang staat onder water.
 • Zeventig procent van het district Bang Phlad staat onder water.
 • Twee districten, Wang Thong Lang en Lat Phrao, worden scherp in de gaten gehouden.
 • De bewoners van 13 districten buiten de vloedwal van Bangkok dienen zich voor te bereiden op evacuatie. De komende dagen worden met hoogtij kritiek.
 • Het district Thawi Wattana is woensdag verder overstroomd met water uit Nonthaburi en Pathum Thani. De bewoners zijn vertrokken.
 • Bewoners langs de oever van de Chao Praya rivier en het Maha Sawat kanaal dienen onmiddellijk te vertrekken, zegt de districtschef van Thawi Wattana.
 • Water dat op de Vibhavadi Rangsit weg stond, stroomt naar de Lak Si intersection bij het IT Square warenhuis. Het water heeft een hoogte van 60 cm.
 • De hoogste waterstand van de Chao Praya rivier wordt zaterdag om 18 uur verwacht. Het water bereikt dan gedurende 30 minuten een hoogte van 2,65 meter boven gemiddeld zeeniveau, 15 cm hoger dan de vloedwal.
 • De evacuees in het opvangcentrum in de vrachtloods van luchthaven Don Mueang worden geëvacueerd. Voorlopig vertrekt het Flood Relief Operations Command, het commandocentrum van de regering, nog niet. Als dat nodig is, verhuist het naar het Supachalasai National Stadium. De Froc-staf heeft momenteel grote moeite het Froc te bereiken.
 • ZKH koning Bhumibol heeft legercommandant Prayuth Chan-ocha laten weten geen behoefte te hebben aan speciale maatregelen om het Chitralada paleis te beschermen. ‘The King said floodwater should be allowed to take its course’, aldus de generaal, die niettemin gaat proberen het terrein en paleis te behoeden voor overstroming. Het paleis is onbewoond want de koning wordt sinds september 2009 verpleegd in het Siriraj ziekenhuis.
 • Met EM-ballen en –vloeistof (Effective Microorganism) gaan het Department of Pollution Control, het ministerie van Agriculture and Cooperatives en het ministerie van Defensie de waterverontreiniging te lijf. De methode is goedkoop en eerder toegepast in Oost Timor en Soedan, waar ze zeer effectief bleek. Behandeld worden 2,34 miljoen rai landbouwgrond die al meer dan 15 dagen onder water staat, 260 rai aan vuilstortplaatsen en overstroomde woongebieden. Gemiddeld zijn 3.000 ballen per rai bij vuilstortplaatsen nodig en 1.000 ballen per rai rijstvelden en woongebieden.
 • Vijf dorpelingen uit Nonthaburi zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat ze methaan, die was gelekt uit een overstroomde bakoliefabriek, hadden ingeademd. Het gas is niet dodelijk. Een van hen, een jongen van 7 ligt aan beademingsapparatuur.
 • Het district Sai Mai (Bangkok) gaat zware tijden tegemoet. Het waterpeil in het kanaal bij de Khlong 2 stuw bedraagt 2,6 meter, 20 cm hoger dan de maximum hoogte van de stuw. Een deel van een wal met zandzakken is verwijderd om bewoners die tegen het sterk stromende water vochten, te ontlasten. Alle bewoners van Phahon Yothin Soi 63 hebben hun woning moeten verlaten omdat het water 1 meter hoog stond.
 • Water van de Vibhavadi Rangsit weg blijft op een deel van de start- en landingsbaan van Don Mueang stromen. Het komt uit de riolering en bereikte woensdag een hoogte van 20 cm. De vliegtuigen die er staan geparkeerd, zijn eigendom van Thai Airways International, maar ze werden al niet meer gebruikt.
 • Vier lokaties in de provincies Nonthaburi ten noorden van Bangkok zijn ondergestroomd, toen de Chao Praya rivier buiten haar oevers trad. Gemeentearbeiders voeren een strijd tegen de klok om op tijd een wal te verhogen bij de Nonthaburi pier die het wassende water van de rivier moet tegenhouden. Als de dijk het begeeft, stroomt het hart van Nonthaburi onder water en vandaar stroomt het Bangkok in.
 • In de wijk Somchai Pattana in het district Bang Kruai (Nonthaburi) staat het water 0,5 tot 1,3 meter. Sommige gezinnen zijn geëvacueerd. Er zijn vreemden gesignaleerd die langs huizen trekken. De bewoners hebben de politie gevraagd hun eigendom te beschermen.
 • China heeft 112 waterfiltreermachines cadeau gedaan. Ze zullen worden geplaatst in evacuatiecentra en ziekenhuizen. Het drinkwatertekort zal daardoor iets verminderen. De machines kunnen 500 liter per uur produceren. De producenten van drank doen ook een duit in het zakje. Zij hebben hun productielijn veranderd naar water. Volgens premier Yingluck is het kraanwater veilig, niettemin kunnen consumenten het water filteren en koken – voor alle zekerheid.
 • Premier Yingluck erkent wat elke bewoner van Bangkok al heeft ondervonden: er is een tekort aan de belangrijkste consumentenproducten. Het grootste probleem is distributie. Distributiecentra en magazijnen in Wang Noi (Ayutthaya) zijn onbereikbaar. Goederenloodsen op luchthaven Don Mueang doen dienst als vervanging. Ook in Chon Buri en Nakhon Ratchasima zijn distributiecentra geopend om Bangkok te bevoorraden.
 • Elf tempels en scholen in het district Bang Phlad doen dienst als verzamelpunt wanneer de inwoners moeten evacueren. Vandaar gaan ze in legervoertuigen naar evacuatiecentra. Vermoedelijk later deze week zal de situatie in het district verslechteren. Wanneer het water te hoog staat voor de voertuigen, zet de marine boten in.
 • Tot 5 november is de Don Muang verhoogde tolweg gratis. De tolwegen die door de overheid worden beheerd, schrapten al eerder de tol.
 • Met 17 bussen zijn 600 gedetineerden uit de Bang Kwang gevangenis in Nonthaburi naar de Khao Bin central prison in Ratchaburi gebracht. De overgebleven gevangenen worden naar andere maximum security gevangenissen gebracht, zoals Khlong Phai in Saraburi en de Central prison in Phitsanulok. Voorbereidingen worden getroffen voor de evacuatie van 6.500 gevangenen uit de Khlong Prem gevangenis.
 • Ziekenhuis Chulalongkorn neemt vanaf vandaag tot maandag alleen nog urgente patiënten aan. Het Siriraj ziekenhuis heeft een evacuatieplan voor ernstig zieke patiënten voor het geval het terrein overstroomt. Er is een regeling getroffen met vier ziekenhuizen voor het overplaatsen van patiënten.
 • Kleine en middelgrote bedrijven hebben behoefte aan subsidies in plaats van leningen, zegt de Japanse ambassade. Ze zijn niet in staat de kosten van de schade weg te werken. De Japanse particuliere sector heeft de regering onder andere opgeroepen de ondergelopen industrieterreinen zo snel mogelijk watervrij te maken, de getroffen bedrijven belastingvrijstelling te verlenen en een subsidie te verlenen op het in dienst houden van personeel. Japan heeft hulp aangeboden bij het herstel van de industrieterreinen en preventieve maatregelen ter voorkoming van toekomstige rampen.
 • Na twee dagen alle vluchten te hebben geannuleerd wegens sluiting van luchthaven Don Mueang, hervat Nok Air toch haar dienstregeling vanaf Suvarnabhumi, vandaag nog beperkt, vanaf morgen met 40 vluchten per dag. Nok Air vliegt normaal op 24 binnenlandse bestemmingen en vanaf Suvarnabhumi op negen.
 • De budgethotels in Hua Hin en Pattaya lopen vol. Bewoners van Bangkok sturen kinderen en ouderen naar beide plaatsen nu de dreiging van overstromingen toeneemt. In Cha-Am en Hua Hin hebben veel mensen uit de hoofdstad een tweede huis. De hotels maken overigens geen misbruik van de situatie; ze bieden de kamers tegen gereduceerde prijs aan om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. De bezettingsgraad van luxueuze hotels is stabiel; sommige hebben te maken met annuleringen door buitenlandse toeristen.
.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Kort overstromingsnieuws”

 1. Chang Noi zegt op

  Wederom bedankt voor een overzichtelijke korte opsomming van de situatie op “dit” moment.

  Ik krijg inderdaad berichten van vrienden van in BKK dat ze een weekje naar Pattaya of Hua Hin gaan. En hier in Khon Kaen zie je elke dag meer auto’s met Bangkok license-plate.

  Chang Noi

 2. PeterO55 zegt op

  Ik sluit me aan bij de reactie van Chang Noi.
  Overzichtelijk en jullie geven het duidelijkste beeld van deze ramp.
  Dit is mijn eerste reactie op deze site, maar lees de up-dates al jaren.
  Nogmaals mijn complimenten voor de berichtgeving en ik ben in gedachten bij al mijn bekenden in Thailand.
  Peter

 3. joost van pelt zegt op

  eerste reactie ook van mij!!!
  kom al jaren in thailand en er ligt een stuk van me hart….
  Leef erg mee met alle mensen daar…bekenden en alle andere mensen.
  Deze site wil ik nog even bedanken voor alle berichten…nu,in het verleden en de toekomst.

 4. Massart Sven zegt op

  Inderdaad in Cha-Am en Hua-Hin zie je nu heel veel auto’s met nr plaat uit BKK en je merkt ook dat ze hier de warenhuizen langzaam maar zeker aan het leegkopen zijn want drinkwater en droge voeding is er bijna niet meer.

 5. erik zegt op

  erhangen nu zwarte regenwolken hier boven BKK,dus ik verwacht dar wij vannavond nog een extra regendouche krijgen

 6. luc.cc zegt op

  Gevolg van bevuild water ;
  Ik had drie wondjes op beide benen en voet.. Vorige week in Lat krabang in 20 cm water gelopen.
  Drie dagen later op genomen in ziekenhuis.
  Geinfecteerde wonden, tetanus besmetting.
  De chirurg heeft besmet vlees weg gesneden.
  Ik ben nochtans ingeent tegen tetanus, doet niks af bij open wonden.
  Gisteren terug op consultatie, goede evaluatie.
  Dokter zei, goed dat je europeaan bent en een sterkere weerstand hebt dan aziaten.
  Dagelijks worden de wonden verzorgd en ik kreeg een volledig verbod om in water te komen.
  Gemakkelijk gezegd als de vloed voor de deur staat.
  Er zullen velen slachtoffers vallen besmet met epidemische ziektes.

  • nok zegt op

   Voor deze ziektes heb ik meer angst dan voor drinkwater-tekort of geen voedsel of electra.

   Alle overblijvers in Bkk poepen gewoon in het water lijkt me. Mischien in een plastic zakje of bakje maar dan gaat ook dat het water in.

   Mocht je door het water gaan lopen doe dan in ieder geval hoge laarzen aan zodat je geen wonden krijgt aan je voeten.

   • Nicole zegt op

    Bij gebrek aan laarzen kan je ook al grote vuilniszakken over je schoenen en benen binden. in ieder geval beter dan niets


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website