Importbeperkingen worden versoepeld

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , ,
27 oktober 2011

De regelingen voor de import van voedsel, consumentenproducten en waterfilters worden tijdelijk versoepeld.

Aan die producten is grote behoefte. Luchthavens van de Royal Thai Airforce en Suvarnabhumi worden gebruikt als distributiecentrum. Dit heeft het ministerie van Handel bekendgemaakt. Puntsgewijs:

  • De versoepeling geldt voor drinkwater, vis in blik, eieren, melk, verse groentes en instant noodles; toiletpapier, tissues, zeep, tandpasta, tandenborstels; en waterfilters alsmede drinkwatermachines. Het is de bedoeling dat die binnen een week op de markt komen.
  • Het tekort aan consumentenproducten als tandpasta en zeep is het gevolg van de verhuizing van machines door grote producenten zoals Unilever uit industrieterrein La Krabang. Vergelijkbare merken worden geïmporteerd.
  • Het tekort aan drinkwater komt omdat 31 van de 83 fabrieken overstroomd zijn. Er is ook een tekort aan doppen omdat enkele grote producenten van plastic artikelen hun productie hebben gestaakt.
  • Volgens de president van de Association of Hen Egg Farmers is het tekort aan eieren het gevolg van logistieke problemen en hamsteren door consumenten. ‘De regering zou de bevolking moeten kalmeren en haar moeten verzekeren dat er voldoende voedsel is.’
  • Chartchai Tuongratanaphan, adviseur van de Thai Retailers Association, zegt dat 40 procent van de producten van de markt is verdwenen.
  • Big C Supercenter, ’s lands tweede grootste hypermarkt, treft voorbereidingen voor de import van producten waaraan de meeste behoefte is. De vraag is nu tien keer zo groot als normaal. Binnen 1 tot 3 dagen kan de import binnen zijn. Drie containers met flessen drinkwater uit Maleisië, verse groente en fruit uit China en vis in blik uit Vietnam staan klaar om naar Thailand verscheept te worden. Big C heeft 5 tijdelijke distributiecentra ingericht.
  • Tops Supermarket overweegt drinkwater te importeren uit Maleisië, Hong Kong en Singapore.
  • In reactie op klachten over prijsopdrijving heeft het kabinet dinsdag besloten van 16 producten de prijs te bevriezen, onder andere drinkwater, batterijen, zand, zandzakken en kaarsen.
.
.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website