De al gespannen verhouding tussen het crisiscentrum van de regering en de gemeente Bangkok is door de laatste op scherp gezet.

Bangkok wil dat het Froc (Flood Relief Operations Command) beter met haar samenwerkt. Als er binnen 48 uur in die samenwerking geen verbetering komt, gaat de gemeente haar eigen gang. Intussen neemt de wateroverlast in verschillende delen van de stad toe.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra van Bangkok is duidelijk geïrriteerd. De gemeente heeft al een week geleden het Froc gevraagd om waterpompen en ze heeft verzocht om de afvoer van water te versnellen. Een antwoord moet ze nog steeds krijgen. De gemeente heeft ook de Royal Irrigation Department gevraagd 20 stuwen in het district Nong Chok (Bangkok-oost) open te zetten om de afvoer van water naar de Bang Pakong rivier in de provincie Chachoengsao te versnellen. Slechts negen zijn geopend. De Royal Irrigation Department zegt dat de gemeente het verzoek aan de verkeerde instantie heeft gericht.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Gemeente Bangkok stelt crisiscentrum regering ultimatum”

 1. klabbers zegt op

  Het is erg, wij zijn ook getroffen maar kunnen weer nieuw kopen, de meeste mensen niet.
  Ik ben er van overtuigt dat als het water gezakt is er met man en macht gewerkt zal
  worden om alles weer schoon te maken, ik denk hierbij aan de Sunamie, twee maanden later
  was Thailand er weer door eigen werkzaamheid bovenop, althans zo leek het.
  Ik hoop dat de regering de armste een flinke vergoeding zal geven, ik zal dat in mijn naaste omgeving ook doen.
  Th.K


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website