Bewoners van Bangkok en twee districten in Samut Prakan kunnen via een website van de Chulalongkorn universiteit te weten komen hoeveel risico ze lopen op overstroming en hoe hoog het water komt als hun gebied overstroomt.

Het computerprogramma is ontwikkeld door de faculteit techniek. Bezoekers van de site kunnen ook informatie over het waterniveau van de gemeente Bangkok invoeren. Het programma berekent vervolgens met gegevens over de hoogte van het land de hoogte van het water. Volgens hoogleraar Chaiyuth Sukhsri loopt Bangkok maandag het grootste risico om te overstromen omdat het tij dan op zijn hoogst staat. De universiteit heeft het ministerie van Landbouw gevraagd of het haar contourkaart mag gebruiken, zodat dezelfde berekeningen voor het gehele land kunnen worden gemaakt, met name voor de overstroomde provincies.

[Volgens een ander bericht bereikt de Chao Praya rivier zaterdag zijn hoogste waterstand.]

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Computerprogramma berekent risico’s”

  1. Massart Sven zegt op

    Bezoekers van de side? hoeveel zullen dat er zijn hier in Thailand? 5% van de totale bevolking?Ik spreek niet over expats en pensionado’s, dus voor de meeste Thai is deze site onbereikbaar.Misschien wel een goed initiatief maar onpraktisch voor het merendeel van de bevolking.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website