De gemeente Bangkok doet verwoede pogingen om het stadshart te behoeden voor overstroming.

De redding moet komen van 17 waterpompen die het water uit het noorden dat over de Phahon Yothinweg, Vibhavadi Rangsitweg en Ratchadaphisekweg stroomt (zie kaartje), de Khlong Bang Sue in pompen richting Chao Praya rivier. Nu al stroomt water uit dat kanaal uit rioolputten in de omgeving.

Indien het water over het kanaal heen doorstroomt richting Saphan Khwai en Victory Monument, wordt het in Saphan Khwai met 15 pompen de Khlong Samsen ingepompt. Bij twee kleinere kanalen in Saphan Khwai staan nog eens 5 en 10 waterpompen. De gemeente heeft de regering om 45 pompen gevraagd om de waterafvoer naar de kanalen verder te versnellen. Of Victory Monument droog blijft, hangt ook af van de vloedwal met grote zandzakken in Bangkok-noord. Ze kan de waterstroom vertragen.

Seri Supparathit, directeur van het centrum voor klimaat en rampen van de Rangsit universiteit (en volgens kenners een betrouwbaar voorspeller), zegt dat die wal hooguit 7 dagen vertragend werkt. Daarna stroomt het water over de wal. ‘I think in seven days, water will reach Victory Monument and Ratchathewi district.’

Minister Pracha Promnok (Justitie), directeur van het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, bevestigt dat er nog grote hoeveelheden water aankomen via de Khlongs 1 en 2 in het noorden van Bangkok. Hij hoopt dat de grote watertunnels van Bangkok die waterstroom aankunnen.

www.dickvanderlugt.nl

7 reacties op “Bangkok probeert stadshart droog te houden”

 1. teun zegt op

  het ministerie van justitie, dat een oordeel heeft over de huidige overstroming en waarvan bovendien ook de minister nog eens directeur Flood Relief Operations Command is….. Een – waarschijnlijk – jurist, die verstand heeft van waterbouwkunde… Tsja, wat zal ik daarvan zeggen. het kan natuurlijk ook een Ingenieur zijn, maar dan is het weer vreemd als hij minister van justitie is. toch?

  maar misschien zie ik het niet in het juiste perspectief.

 2. meel joseph zegt op

  hou me op de hoogte , ik zit al 12 vast in vipavadee soi 50 gelukkig heb ik water en voedsel maar kan niet buiten water staat 90 cm

 3. Ivonne zegt op

  Beste Joseph,Wat vreselijk dat je al 12…..dagen??? vast zit in je huis.Het water 90 cm hoog om je woning dus ga niet naar buiten want het is inderdaad levensgevaarlijk met de ontsnapte slangen en krokodillen.Komen er geen hulpverleners met een bootje bij je langs die je van de noodzakelijkste dingen kunnen voorzien?Ik ben net 2 dagen geleden terug gegaan naar Nederland.Ik hoop dat er Mensen zijn die je gaan helpen die jou bericht zien.heel veel sterkte en zet je belevenissen,vooral van mensen die je nu gaan helpen,op dit blog.Hou je taai want ook dit gaat weer voorbij.Groet Ivonne

  P.s.Misschien is er iemand die een bootje kan uitlenen aan Joseph?????

  • meel joseph zegt op

   dank voor je reactie yvonne, ja het is nog steeds het zelfde , het water zakt niet, staat stil begrijp het eigenlijk niet. vipavadee rangsit is volledig overstroomt.
   ik woon reeds 9 jaar in bangkok zelfde plaats en heb dit nog niet meegemaakt.
   ik ben afkomstig uit belgie {antwerpen}

   • Ivonne zegt op

    Geen dank hoor Joseph.Als iedereen elkaar nou eens ging helpen dan liep het veel beter in de hele wereld trouwens.Maar nu je dit meemaakt wil je wel in Bangkok blijven wonenJoseph?Mijn man en ik zitten zo’n 8 maanden per jaar in Thailand maar in MaeRim(20 kilometer boven ChiangMai)Het is daar prachtig wonen kijken uit op de bergen en we hebben er 2 huizen,1 voor de verhuur of koop.Misschien wil je je daar wel vestigen want wij hebben totaal geen last gehad van de flood.Als je eventueel interesse hebt laat je het maar weten.Misschien kan ik via,via wel zorgen dat je uit je huis kunt komen en naar MaeRim gaat.Wij hebben nog 2 Belgen als vrienden en het bevalt ons best.

 4. Madelene Mertens zegt op

  vraagje…
  wij gaan zaterdag de 19de vertrekken naar Thailand met een rondreis, we blijven de 1ste 3 dagen in Bangkok, er worden veel straten en wijken genoemd die overstroomd zijn, maar ik weet niet precies waar dat allemaal is.
  Ik heb al op google maps gekeken, maar ik kom er niet goed aan uit.

  Zijn het Grand Palace, What Phra en What Po nog bereikbaar/mogelijk om te bekijken?
  Tevens zouden we met de rondreis ook gaan fietsen en door Chinatown heen wandelen..is dat ook nog mogelijk?

  Ik zie wel of iemand reageert, in ieder geval alvast bedankt!!

  • madelene mertens zegt op

   ok, dank je wel…nou dan zien we wel hoe het er volgende week bij staat..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website