Het is de autoriteiten niet gelukt water uit het Noorden via de oost- en westkant van Bangkok om te leiden.

Vandaag komt circa 4.000 miljoen kubieke meter water uit Ayutthaya eraan. Dat water zal via Nakhon Pathom en Nonthaburi in drie kanalen in het westen van Bangkok stromen en een hoogte van 3 meter bereiken. Een kleine troost is de spoorbaan van 2,7 meter in het district Thawi Watthana, die als dijk fungeert.

De waterstand in de Chao Praya bereikte dinsdag een recordhoogte van 2,3 meter boven gemiddeld zeeniveau, 3 centimeter hoger dan in 1995. Het water liep op diverse plaatsen over de oevers, zodat Bang Phlad, Samsen en Charan Sanitwong onder water liepen.

Het noorden van Bangkok kreeg meer water te verstouwen omdat het de Royal Irrigation Department niet was gelukt de Khlong 1 stuw te sluiten vanwege de sterke waterstroom. De bewoners in het gebied tussen de Chulalongkorn stuw en district Sai Mai moeten rekening houden met overstromingen, omdat het niet gelukt is water via de oostkant van Bangkok om te leiden. Zorg bestaat ook voor lager gelegen gebieden in het zuiden van Bangkok en Thonburi.

In Nakhon Pathom aan de westkant van Bangkok zijn drie kanalen uitgebaggerd, die moeten helpen om water af te leiden naar de Tha Chin rivier die op zee uitkomt. De baggerwerkzaamheden hebben nog niet geleid tot een toegenomen waterstroom, waarschijnlijk omdat de kanalen ’flat and even’ [?] zijn, aldus premier Yingluck.

Uthen Chartpinyo, voorzitter van een werkgroep die toezicht houdt op het drainagewerk, heeft twee grote zorgen. In oost-Bangkok staan te weinig waterpompen, waardoor water langs de noordrand blijft stromen. Een tweede bottleneck is een kanaal dat overwoekerd is met onkruid. De werkgroep vraagt al sinds vrijdag het kanaal vrij te maken, maar tot nu toe is niets gebeurd.

Voor 27 districten in Bangkok liggen evacuatieplannen klaar. Don Muang en Sai Mai kunnen de eerste twee zijn, waar de bewoners moeten evacueren.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website