Acties dreigen rond big bag barrier

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , , ,
14 november 2011

De zogeheten big bag barrier, een vloedwal opgebouwd met zandzakken van 2,5 ton, hangt de bewoners van Don Muang mijlenver de keel uit. Ze kampen al drie weken met wateroverlast en willen nu wel eens weten wanneer daaraan een eind komt. De wal voorkomt niet alleen dat hun gebied niet ontwatert, maar de bewoners kunnen de wal ook niet passeren met hun boten.

Zondagochtend zouden bewonersvertegenwoordigers vergaderen over acties. Ze bekijken drie opties: de Don Muang tolweg blokkeren, protesteren boven op de wal of bij het parlement.

Volgens berichten zouden 80.000 mensen een petitie hebben getekend waarin verwijdering van de vloedwal wordt geëist. Het lokale Pheu Thai-parlementslid zegt echter dat 10.000 mensen hebben getekend. Volgens Thinnakorn Janya, vertegenwoordiger van de bewoners van Yucharoen housing estate, hoeft niet de gehele wal te worden verwijderd. Kleine onderbrekingen zijn wat hen betreft voldoende om water uit hun wijk af te voeren.

De vloedwal is aangelegd om de waterstroom richting het centrum van Bangkok te vertragen. Daardoor heeft de gemeente genoeg tijd om water uit de kanalen in Bangkok af te voeren.

De druk van de bewoners heeft ertoe dat geleid dat de autoriteiten een gat van 2 meter maakten, later vergroot tot 6 meter, maar zaterdag was het gat al weer gesloten. In aanwezigheid van politie en soldaten verwijderden bewoners dezelfde dag met hun blote handen zandzakken zodat er weer een gat van 6 meter ontstond.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra van Bangkok zegt dat de vloedwal effectief is. Hij maakt zich zorgen dat sommige bewoners hem zullen afbreken.

Seri Supparathit, directeur van Sirindhorn International Environmental Park, zegt dat de gemeente voldoende capaciteit heeft om water weg te pompen en de binnenstad te redden, zelfs als het gat in de vloedwal over de gehele lengte wordt vergroot. Seri is tot nu toe altijd een betrouwbaar voorspeller gebleken.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Acties dreigen rond big bag barrier”

  1. Hans van den Pitak zegt op

    Overleg tussen de bewoners, de gemeente Bangkok en de regering heeft geresulteerd in het maken van een opening van 10 meter. De extra instroom die hierdoor ontstaat kan weggepompt worden via kanalen in de rivier. Het peil ten noorden van de wal daalt sneller en bewoners kunnen met hun bootjes gemakkelijker van noord naar zuid en omgekeerd. Iedereen een beetje meer tevreden. Gouverneur van Bangkok, Sukumban Boripat noemt het resultaat van dit driepartijenoverleg een voorbeeld voor hoe in de toekomst verschillen van mening over dit soort zaken opgelost moeten worden Mooi toch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website