Oproep: Wij zoeken een Nederlandse logopedist(e) in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Oproepen
Tags:
27 november 2013

Beste lezers,

Wij zijn een Nederlands echtpaar van 70+. Wij wonen sinds 2006 in Thailand (Pattaya, Jomtien).

Mijn vrouw heeft op 20 november j.l. een herseninfarct gehad en wordt momenteel verpleegd in het Bangkok Hospital Pattaya. O.a. haar spraakvermogen is weggevallen, alhoewel ze al weer een beetje brabbelt, maar grotendeels onverstaanbaar. Ook herkent ze de gezichten.

Als de hoofdproblemen van het infarct onder controle komen, dan zal de logopedie in de Nederlandse taal belangrijk gaan worden in het hele revalidatie proces. Ik wil daarmee dan zo snel mogelijk beginnen. Haar motoriek zal men waarschijnlijk hier wel in het ziekenhuis kunnen behandelen.

Er zijn allerlei positieve ontwikkelingen in het herstelproces die me doen besluiten deze oproep te plaatsen.

De vraag is: is er ergens een officiële Nederlandse logopedist(e) in Thailand beschikbaar om deze taak op zich te nemen.

Neem s.v.p.contact op met Otto M. Wegner. Mijn mobiele telefoonnummer is 0847781778 of e-mailadres: otto.wegner@gmail.com

Hartelijk dank voor uw hulp,

Otto Wegner


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Oproep: Wij zoeken een Nederlandse logopedist(e) in Thailand”

 1. Paul zegt op

  Net hetzelfde met mijn vader meegemaakt (we zitten nog in het proces). Flink herseninfarct met afasie als gevolg (geen verlamming, wat er wel vaak mee gepaard gaat). Hij is nu al weken in een tijdelijk verzorgingstehuis en het gaat ietsje beter. Dus ja: je doet er goed aan om logopedie in te schakelen. (Maar verwacht niet direct wonderresultaten!)

  Helaas kan ik je niet helpen aan een logopedist in Thailand. Mocht je die niet kunnen vinden, en je hebt zelf de tijd: zoek dan op internet naar oefeningen om de afasie te bestrijden. Er zijn best wel wat voorbeelden in het Engels te vinden (die je dan moet omzetten naar Nederlands) met plaatjes en testen.

  Hou je taai en succes!

 2. verplichte naam zegt op

  sorry, ik heb ervaring met logopedie na een beroerte of een infarct, het werkt niet.
  gooi er geen geld tegen aan, want het is weg gegooid geld.
  het duurt een jaar om de schade in de hersenen min of meer te herstellen. neem die tijd .
  u moet helaas accepteren, dat het nooit meer zo wordt als voor die tijd, tenzij het een heel klein
  trauma betreft.

  mvg drs A…..

  • luc zegt op

   Drs A…… Mensen zijn 70 jaar, als het hen een beetje helpt waarom niet. doe toch niet zo negatief, misschien helpt het wel wat en zijn ze weer dolgelukkig. Wat kan hen op dit moment geld schelen, stel je in hun plaats .Jammer dat ikzelf niemand ken.

  • Han Wouters zegt op

   Sorry drs A maar stijlloos om mensen die zulke problemen hebben alle hoop te ontnemen, en nog uit de duim gezogen ook. Waar haal je het vandaan. Drs in de weetnietkunde? Mijn vrouw heeft hetzelfde gehad, kon praktisch niet meer praten, een komkommer was “een lang groen ding” geworden, stotteren, murmelen enz. Na een half jaar intensieve begeleiding met 4 disciplines, waaronder logopedie, is ze weer grotendeels hersteld. De afasie is nooit meer 100% geworden, maar ze functioneerde weer prima. Elk geval is natuurlijk anders maar direct afschrijven op basis van een e-mail is wel erg kort door de bocht.

   Sterkte Otto en knok samen met je vrouw

   Groet
   Han

 3. Gerard zegt op

  Ik ken wel een erkende logopediste, maar helaas niet in Pattaya.
  Degeen die ik ken woont in omgeving Chiang Mai.
  Ik heb haar vandaag gevraagd of zij misschien iemand wist in uw omgeving maar helaas kon zij u niet verder helpen.
  Niet zelf gaan proberen wel samenwerken met logopediste, zelf dokteren kan juist averechts werken vertelde zij mij nog.
  Sterkte

 4. Chantal zegt op

  Hoi reactie van een fysiotherapeut.
  Ik weet geen logopedist misschien optie om adviezen in nederland in te winnen. Oefeningen waar je zelf mee aan de slag kan.
  Wat ik in iedergeval wil zeggen juist het eerst revalidatie jaar valt het meest te behalen.
  Laat je niet van de wijs brengen door reacties dat therapie zinloos is. veel oefenen en herhalen in nodig in zo”n revalidatieproces. En soms lukt spreken ook niet meer en zijn er mogelijkheden met picto”s

  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website