Oproep: Locaties voor filmopnames in Bangkok en Chiang Mai gezocht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Oproepen
Tags: ,
20 maart 2014

Beste lezers,

Wij gaan de komende maand mei voor research ten behoeve van een speelfilm naar Thailand. Daarvoor zijn we naar een aantal dingen op zoek. Ik vroeg me af of u ons hierbij behulpzaam kunt zijn? Het gaat bijvoorbeeld om een aantal locaties. Misschien kunt u ons hiervoor streken of (buiten)wijken aanraden.

We zoeken een landelijk gelegen dure villa(wijk), met ruim opgezette herenhuizen of estates met bijgebouwen omringd door schitterende Thaise natuur. De landelijke huizen waar bijvoorbeeld rijke zakenmannen of ambassadeurs met hun gezinnen verblijven als ze niet in de stad zijn. We richten ons in eerste instantie op de gebieden rondom Bangkok en Chiang Mai, maar alle advies is welkom.

Hartelijk dank,

Esther

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Oproep: Locaties voor filmopnames in Bangkok en Chiang Mai gezocht”

 1. Gringo zegt op

  Er komen jaarlijks honderden buitenlandse filmmakers naar Thailand om opnamen te maken voor speelfilms, documentaires, commercials, televisieseries, etc. Thailand is daar blij mee, maar het filmen hier gaat niet zo maar, er zijn wel regels.

  Een gedegen research alvorens een film te gaan maken is noodzakelijk en daarvoor hoef je niet direct naar Thailand te komen. Lees eerst de tekst van beide onderstaande websites naar eens:

  http://thailaws.com/law/t_laws/tlaw10840.pdf

  http://www.mfa.go.th/fealac/images/ThailandUpdateDoc23.doc

  Om toestemming te krijgen is het aan te raden een gespecialiseerd bedrijf in Thailand in de hand te nemen, die de papierwinkel kan regelen en bovendien in staat is de meest geschikte locaties aan te bevelen.

  Misschien is dat allemaal al gebeurd, hoor, dan bied ik mijn excuses voor deze reactie aan. Maar dan nog, komt deze lezersvraag met nogal vage informatie niet echt professioneel over.

  Niettemin wens ik jullie alle succes!

  • Gringo zegt op

   Ter aanvulling nog een link met belangrijke informatie:
   http://www.thailandfilmoffice.org/index.php/en/filming/process

  • Esther zegt op

   Dank je wel Gringo. We zijn momenteel in scenario- en project ontwikkelings-fase, wat inhoudt dat we nu naar Thailand komen om de sfeer te proeven en die te staven aan ons idee. De daadwerkelijke realiseringsfase en de daar bijhorende productionele uitwerking is pas in tweede instantie relevant. We vragen de lezers van dit Blog juist omdat jullie ter plekke goed bekend zijn en hopelijk buiten de cliche’s om goede tips hebben. We zoeken een Aerdenhout of een Vechtstreek in Thailand en tips zijn nog steeds meer dan welkom. Natuurlijk ook hartelijk dank voor je links, die gaan we zeker bekijken.

 2. Khun Peter zegt op

  Ik denk dat jullie het beste contact op kunnen nemen met het Thais verkeersbureau in Nederland of de Thaise ambassade. Misschien kan de Nederlandse ambassade in Bangkok ook wel nuttige informatie verstrekken.

 3. top martin zegt op

  Veel goed situeerde Bangkok (zaken) mensen wonen ca 150-200Km noordelijk van Bangkok of hebben daar hun buiten verblijf. Het is het gebied tussen Highway 2 (naar Korat), ten noorden van het Kao Yan national parc en highway 304, die ook naar Korat gaat. Hier liggen diverse top golf links, exclusive hotels, internationale restaurants, verschillende wijnbouw gebieden en geheel afgeschotte top privé huizen komplexen. De natuur rond het Kao Yai national parc is -amazing-.
  Ik spreek hier uit een ruime ervaring, omdat ik er ca. 80km vandaan woon en er regelmatig ben. Veel sucses.

 4. Geert zegt op

  Dag Esther,
  Als oud foto en tv model denk ik te weten wat jullie zoeken. Ik woon zelf in Chiang Rai. Een plaats die zich steeds meer gaat ontwikkelen als het wassenaar en aerdenhout van Thailand. Als je mijn huis wilt bekijken kun je die vinden op airbnb.
  Ik zal je nog niet alle details vertellen. Mocht dat bovenstaande voor jullie aanleiding zijn om hierover verder te praten dan hoor of zie ik jullie reactie wel.
  Succes verder.
  Mvg. Geert Richter

 5. Edith zegt op

  Beste Esther
  Er zijn wel echt expat wijken die inderdaad een zeker Aerdenhout karakter hebben, b.v. de wijk rond de Amerikaanse school bij het oude vliegveld. De Vechtstreek sfeer vind je eerder in Chiang Mai. Peter van Loo (voormalig Honorair Consul) en Frans Captijn (Villa Asia) kunnen jullie vast op weg helpen. Kijk ook eens op de site van Ban Ing Phu (Hua HIn), eigendom van een Nederlander en met vertegenwoordiging in Nederland.
  Succes, Edith

 6. colin de jong zegt op

  Heb een aantal uitstekende filmlokaties aan het Mabprachan meer en omgeving Bang Sare waar ik eerder filmopnamen heb gemaakt met diverse buitenlandse productie maatschappijen. Bel maar even 0812907310 of email; colindjpattaya@gmail.com

 7. Pascal Chiangmai zegt op

  Hallo Ester,

  Leuk te horen dat er ook naar het mooie Chiangmai gekeken word,ik heb voor jullie een uitstekende
  filmlokaties, in Hangdong Chiangmai een groot villa park,woon daar zelf heb een grote huis met een
  gastenhuis in de tuin en een zwembad voor film opnames mogen jullie het gebruiken,je kunt mij bellen
  op +668 38441216 of email naar forbeswells@hotmail.nl

  groetjes pascal

 8. Kees en Els zegt op

  Hallo, wij wonen 23 km van Chiang Mai ineen bungalow metzwembad midden tussen de rijstvelden en tegen de bergen, een perfekte locatie voor een film te maken, zie onze site http://www.trottermoggy.com, daar kun je ons huis zien, zie ook filmpje van onze ballonvaart boven ons huis. Groetjes Kees en Els uit Eindhoven. Zijn in 2006 met onze Mercedes Unimog van Nederland naar Thailand gereden.

 9. Esther zegt op

  Dank jullie wel allemaal voor de vele goede tips! We gaan er mee aan de slag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website