Reisorganisatie Corendon laat in februari een complete Boeing 747-400 van Schiphol naar het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp transporteren. Daar wordt het toestel in de tuin gezet.

Voor de megaklus is het gespecialiseerde transportbedrijf Mammoet ingehuurd. Dat zal het 150 ton wegende vliegtuig vanaf dinsdagavond 5 februari in vijf dagen van het vliegveld naar het hotel vervoeren. Tijdens die spectaculaire laatste reis moet de Boeing 17 sloten, snelweg A9 en een provinciale weg oversteken.

Voormalig KLM-toestel ‘City of Bangkok’

De Boeing 747 is het voormalig KLM-toestel ‘City of Bangkok’ dat na 30 jaar trouwe dienst een nieuwe eindbestemming krijgt. Volgens KLM heeft de Boeing in de laatste drie decennia 134.279 vlieguren gemaakt. Oftewel, evenveel als 15,7 jaar non-stop vliegen, dat is dus meer dan de helft van het aantal dienstjaren. De Jumbo maakte 18.024 starts en landingen.

De afgelopen weken is in Rome het toestel in de kleuren van Corendon gespoten. Daarnaast is het door vliegtuigrecyclingbedrijf AELS ontdaan van alle bruikbare onderdelen, zoals de motoren.

Na het transport komt het toestel in de tuin van het Corendon Village Hotel Amsterdam te staan. Het toestel wordt vervolgens verbouwd tot Corendon Boeing 747 Experience, dat in het derde kwartaal van 2019 de deuren opent. Het hotel opende vorig jaar zijn deuren in het voormalige hoofdkantoor van Sony en is met meer dan 680 kamers, suites en appartementen het grootste hotel van de Benelux.

4 reacties op “Voormalig KLM Boeing 747 ‘City of Bangkok’ komt in de tuin van een hotel te staan”

 1. Ton zegt op

  Jammer niet in de orginele kleuren.
  Heb vele malen met deze schoonheid naar Bangkok en terug gevlogen.
  Al die nieuwe toestellen halen het voor mij niet bij een 747

 2. Chiang Moi zegt op

  Ook ik heb in de vele jaren met o.a. de 747 naar Bangkok gevlogen (niet specifiek) met KLM maar met verschillende maatschappijen. Toch de laatste 4 jaar met de Airbus 380 en die vliegt toch een stuk comfortabeler. Als ik in de toekomst een vliegtuig ga kopen dan weet ik het wel. Eerst nog even sparen.

 3. l.lagemaat zegt op

  Een giga klus wat ook wel het nodige gekost zal hebben.

  Zelfs lantaarnpalen en vangrails moesten verwijderd worden om dit transport mogelijk te maken, aldus de nieuwsberichten.

  • Bert zegt op

   In een interview had de eigenaar van Corendon het over miljoenen, maar of dat dat alleen het transport, dan wel inclusief de kosten van aankoop, overspuiten etc. betreft werd er niet bij gezegd, maar ik ga uit van het laatste.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website