Thaise visser in de modder voor toeristen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
18 oktober 2015

Zijn Thai geldwolven en altijd uit op eigen voordeel? Trek niet te snel conclusies en generaliseer niet. Dat blijkt maar weer uit deze gebeurtenis waarbij een Thaise visser de reddende engel was voor een stel onvoorzichtige Noorse toeristen die tot hun knieën in de modder stonden. Ze konden geen kant op, gelukkig was daar Chat Ubonchinda, zo schrijft de Britse site Metro. 

De man en vrouw uit Noorwegen wilden even wat volgels spotten in Krabi. Ze hielden er geen rekening mee dat de bedding van de rivier gevaarlijk kan zijn. Voor ze het wisten zaten ze muurvast in de modder en konden geen kant meer op. Een amateurfotograaf die toevallig in de buurt was, filmde het. Zijn video werd op Facebook meer dan een miljoen keer bekeken.

Op een video is ook te zien hoe de Thaise visser Chat Ubonchinda zich geen moment bedenkt en het echtpaar te hulp schiet. Chat gaat daarvoor plat op zijn buik in de modder liggen, zodat de man en de vrouw op hem kunnen zitten om zo op te staan.

Een paar dagen later heeft het echtpaar weer contact gezocht met de visser om hem te belonen voor zijn daad, maar Chat liet weten dat hij er niets voor hoefde te hebben.

Video: Thaise visser helpt Noorse toeristen die vast zitten in de modder

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/gRYd-jMYi5Y[/youtube]

6 reacties op “Thaise visser in de modder voor toeristen (video)”

 1. Michel zegt op

  Ik had de video ook al op jijbuis gezien.
  Schitterende actie van die visser, die wist hoe gevaarlijk die modder kan zijn.
  Gelukkig is idd niet iedere Thai een geldwolf. Vooral die vissers zijn gewoon hard werkende, eerlijke mensen, die graag iemand helpen. Gewoon omdat dat normaal is.
  Zouden meer mensen moeten doen.

 2. Pat zegt op

  Laat ons eerlijk zijn : dit is toch heel typisch Thai.

  Je hoort dit zeer vaak van toeristen en bezoekers van het land, en ik heb het zelf ook al vaak meegemaakt, dat Thaise mensen zeer hulpvaardig zijn.

  Ik weet het wel, hier op dit forum wordt er door Westerlingen die in Thailand wonen of werken vaak zeer kritisch gesproken over het land en zijn mensen, maar in de regel zijn de Thaise mensen aangenaam en eerlijk.

  Voor mij is dit dus niet meer dan een bevestiging van de regel.

  Ik vond de bedanking van de Noorse man trouwens nogal koeltjes…

  • bona zegt op

   Ondertussen is bekend gemaakt dat deze Noorse mensen, deze Thaise visser opgezocht hebben, en hem 10.000 Baht gegeven hebben, welke hij heel aarzelend aangenomen zou hebben !
   Er bestaan in deze wereld nog mensen met een oprecht gouden hart !

   • Pat zegt op

    Knap van beiden dus!!

    Mooi staaltje van hoe mensen zouden moeten omgaan met elkaar.

 3. servaas van schooten zegt op

  zo kan ik de thaise mensen,behulpzaam en vriendelijk.
  Altijd die negatieve verhalen daar wordt ik doodziek van.
  Hulde aan deze thai

  • Pat zegt op

   Helemaal akkoord, dat was ook een beetje mijn ondertoon in mijn eerste reactie hierboven en in vele voorgaande berichten.

   Het is een beetje vergelijkbaar met het negativisme dat ik soms lees over Thailand en criminaliteit, over de Thaise vrouwen die materialistischer zouden zijn dan in andere landen, en hier over de Thaise mensen die al of niet behulpzaam zijn…

   Ik vind dat in al deze aspecten Thailand een zeer hoge plaats bekleedt en dat mag gezegd worden.

   Het is onder andere deze erg herkenbare behulpzaamheid die zovele toeristen al hebben ervaren in Thailand, dit in tegenstelling met landen zoals Brazilië of Mexico waar de kans dat je overvallen wordt veel groter is dan dat iemand je zal helpen!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website