April Fool’s Day is geen grap, waarschuwt de Thaise politie. Als je vandaag van plan bent om op je sociale media nepnieuws te gaan verspreiden als 1 april grap zou ik toch maar oppassen.

De Technology Crime Suppression Division (TCSD) waarschuwt mensen in Thailand om geen 1 april grappen online te delen en zeiden dat iedereen die dat doet, de wet zou kunnen overtreden.

Het posten van een aprilgrap kan worden beschouwd als het opzettelijk delen van nepnieuws, waarschuwde de TCSD en is mogelijk in strijd met de strikte Computer Crimes Act in Thailand.

Hoewel April Fool’s day in veel landen over de hele wereld wordt gevierd, wordt het niet beschouwd als onderdeel van de Thaise cultuur.

De TCSD herinnerde internetgebruikers er ook aan dat iedereen die de Computer Crime Act overtreedt met betrekking tot het opzettelijk delen van zogenaamd ‘nepnieuws’ tot vijf jaar gevangenisstraf en / of een boete van maximaal 100.000 baht kan krijgen.

U bent gewaarschuwd

Bron: April Fool’s Day is no joke, warn Thai police – Thailand News – Thailand Visa Forum by Thai Visa

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

3 reacties op “Thaise politie waarschuwt voor gevangenisstraf bij 1 april grappen”

 1. Erik zegt op

  Zo! Dus 1 april is geen onderdeel van de Thaise cultuur. Wel, wat is dan wel onderdeel van de cultuur in dat land?

  Vluchtelingen, die bommen op hun hoofd krijgen, aan de grens ‘terugduwen’?
  Politieke tegenstanders vermoorden?

  Een indrukwekkende cultuur hoor!

 2. Rob V. zegt op

  Op sociale media zie ik diverse spottende reacties dat de overheid haar burgers waarschuwt geen verkeerde grappen te maken. Vorig jaar was er expliciet een waarschuwing over geen grappen maken over de Covid maatregelen van de overheid zo maakte ik uit de berichtgeving op… tja… lange teentjes denk ik zo. Terwijl deze regering vol grappenmakers zit, denk aan Prayuth die altijd zo leuk met de media om gaat door “voor de grap” de pers met desinfecteermiddel te besproeien. Hahahaha..ha…ha.. hmmm

  • Alexander zegt op

   Of Prayuth die een kartonnen afbeelding van hemzelf neerzet en tegen de pers zegt, “stel daar je vragen maar aan”. Is dat geen smakelijke grap dan? Ik dacht het wel, dus humor is er zeker wel bij de Thai, want ook als je valt dan schateren ze eerst van het lachen en meteen helpen ze je dan wel met ernst en spoed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website