De minister van Financiën van Thailand blijkt het niet altijd even nauw te nemen bij het opstellen van zijn vooruitzichten.

Toen hij dit voorjaar aankondigde dat de export van het land in 2012 een groei van 15 procent zou bereiken, was dat dan ook gewoon “een leugentje om bestwil”, zegt hij de in de krant Bangkok Post.

“Stel je voor dat ik zou gezegd hebben dat we geen groei zouden creëren. Wat voor gevolgen zou dat gehad hebben voor het vertrouwen?”, citeert de krant minister Kittiratt Na-Ranong. “Ministers van Financiën kunnen over een paar dingen liegen, maar dat zijn leugentjes om bestwil.”

Kittiratt werd in Thailand bedolven onder onder de kritiek toen de regering aangaf voor dit jaar een exportgroei van negen procent voorop te stellen. Eerder had de minister immers van een groei met vijftien procent gesproken. Andere overheidsinstellingen gaan uit van een groei met zeven procent.

De oppositie is niet te spreken over het gegoochel met cijfers. “Dit zal het vertrouwen in onze economie niet verhogen, integendeel”, zegt Korn Chatikavanij, die in de vorige regering nog minister van Financiën was.

Bron: HLN.be

4 reacties op “Thaise minister: “Leugentje om bestwil is deel van mijn job””

 1. Joseph Jongen zegt op

  Las dit verhaal ook in The Nation. Vraag me daarbij dan ook af in hoeverre de verwachte 5% economische groei op waarheid berust.

 2. Robert zegt op

  Moderator: vergelijkingen met Nederland zijn niet relevant. Het gaat hier om Thailand.

 3. Jan zegt op

  Moderator: dergelijke generaliserende opmerkingen zijn niet toegestaan.

 4. michel zegt op

  Heerlijk gezegd. Welke politiker of co van een groot bedrijf doet dat nu niet om beursen wereldwijd hoog te houden als men niet kan liegen is men zeker niet geschikt voor dit soort werk
  Dit heeft niets met cultuur of afkomst te maken alleen met moraale waarden die heel moeilijk te vinden zijn in deze wereld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website