Thaise advocaten ruiken aan hasj

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
29 augustus 2015

Eerder berichtten we op Thailandblog over de Nederlander Johan van Laarhoven die sinds juli 2014 in een cel in Bangkok zit opgesloten. De voormalige eigenaar van de coffeeshopketen ‘The Grass Company’, met zaken in Tilburg en Den Bosch, wordt ondermeer verdacht van witwaspraktijken.

Begin komende maand zal in Bangkok de laatste zitting tegen de Tilburger plaatsvinden.

Advocaten

De Thaise advocaat Suprawat Jaismut en zijn rechterhand Khaninnat Iamtrakul willen alles uit de kast halen om hun Nederlandse cliënt vrijgesproken te krijgen. De bekende Nederlandse strafpleiter Gerard Spong heeft zijn beide Thaise collega’s naar Nederland uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Van Laarhoven’s voormalige coffeeshop in Den Bosch. Spong wil hen laten zien dat coffeeshops in Nederland gedoogd worden. Van Laarhoven telde het geld voor de reis neer.

Spong: “Het is het zekere voor het onzekere nemen. We hebben alles over het gedoogbeleid voor softdrugs uitgelegd in Thailand. Ze hebben alle papieren. Toch hopen we, door de Thaise advocaten hier naartoe te halen, dat ze het nu beter begrijpen. Om de Thaise rechter ervan te overtuigen dat hier alles goed is geregeld moet je het zelf zien.”

De Thaise delegatie kijkt haar ogen uit als ze bezoekers zien blowen en een aantal mensen bij de kassa afrekenen. Jaismut gaat voor een foto naast hen staan met in zijn hand de Bangkok Post van 20 augustus met foto’s van de aanslag bij het Erawan heiligdom. Hij heeft de krant vandaag uit Thailand meegenomen. Het is de krant die ook de Thaise rechter kent en het bewijs dat hij de coffeeshops zelf heeft bezocht.

“Ik ben onder de indruk. Niemand ziet er crimineel uit en iedereen is blij. Bij alle documenten die ik heb gelezen had ik soms twijfels, omdat ik het me niet kon voorstellen dat je hier gewoon drugs kunt kopen.”

Vervolgens pakt hij wat jointjes en scant die bij de kassa om te bekijken of ze werkelijk in het systeem staan en of alles wordt bijgehouden wat in en uit gaat.

In september zullen beide advocaten hun beste beentje voorzetten om Van Laarhoven vrij te pleiten. Foto’s uit Den Bosch en Amsterdam nemen ze mee. Spong: “Het is nu afwachten. We shall see.”

Bron: Brabants Dagblad 22 augustus 2015

7 reacties op “Thaise advocaten ruiken aan hasj”

 1. Gringo zegt op

  Omroep Brabant heeft eind juli een documentaire uitgezonden met een reconstructie van de zaak Johan van Laarhoven.
  Voor wie het interesseert kijkt naar: https://www.youtube.com/watch?v=8FyJLrNNF6Q

 2. wilco zegt op

  Heb het bekeken,de documentaire.
  interessant!
  Maar bij die inval in z,n villa in Thailand waren toch wapens en drugs gevonden?
  Dan heeft de man zo en zo een probleem.

 3. Henk Hauer zegt op

  Meneer Sprong, die zeer graag in the Nederlandese media aandacht is. Liefst in iedere talkshow. .
  Zou hij nou echt denken, dat het Nedrrlanse recht systeem ook maar enige invloed zal hebben op de Thaise rechtspraak. De betreffende persoon (misdadiger) is naar Thailand gegaan om van zijn crimineel verdiende geld te kunnen genieten. Jammer dus het loopt iets ander. Wie zijn kont verbrand moet op de blaren zitten

  • kjay zegt op

   Beste Henk Hauer. Uw reactie getuigd niet veel van hoe het werkelijk is en hoe het in uw onderbuik voelt. Een advocaat wordt ingehuurd met de bedoeling alles te doen om zijn client vrij te pleiten. Daar heeft een client recht op en gelukkig geldt dit voor iedereen! Meer geld, betere advocaat, zo simpel is het.

   Crimineel verdiend geld? Onzin!!! De beste man had vergunningen en was dus legaal zaken aan het doen zoals dat gebruikelijk is in Nederland! Of hij daarbij niet over alles belasting heeft betaald is wat anders! En daar moet hij voor vervolgd worden, maar dit heeft niets met crimineel geld te maken. Hij heeft met zijn zaken grof geld verdiend en of hij daarbij fouten heeft gemaakt moet nog blijken. Dat zijn de feiten en daar moet men op reageren!

   Misdadiger? Moet nog blijken, of weet u de uitspraak al?

 4. Hendrik zegt op

  Respect voor Gerard Spong..!

  Neemt hij een zaak aan dan doet hij in alle gevallen het uiterste wat hij kan en zal hij alles doen de te verdedigen persoon bij te staan zoals ook nu weer uit dit voorbeeld blijkt.

  Heerlijk te weten dat er in deze tijd nog mensen bestaan waarvan je op aan kunt…!

  • wilco zegt op

   geweldig!!!
   alleen heb ik de centen niet om dhr Spong te kunnen betalen en met wat de man rekent per uur mag je ook wel wat verwachten…

 5. Fred zegt op

  Weet zo’n gevalletje van de Hollandse betweterigheid. Zoals wij het doen, zou iedereen het moeten doen.

  Drugs gedogen ja. Kijk iedereen er eens gelukkig uitzien in de shops.
  Laat de Thaise vertegenwoordiger dan ook de schoolkinderen zien, die tussen de lessen door even wat softdrugs komen kopen. Maar laat vooral de softdrug verslaafden in de klinieken zien en laat deze eens aan het woord. Dan pas kan een ieder pas bepalen of het allemaal zo onschuldig is en dat wij hierop trots moeten zijn.
  Het is toch te gek voor woorden, dat een ordinaire drugsdealer dit reisje voor de thaise en hollandse advokaat betaald met drugsgeld. Moet voor van Laarhoven soms een drugspositie in Bangkok worden opgebouwd?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website