Te land, te water en in de lucht

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
14 februari 2013

Over Pattaya zijn de meningen zeer verdeeld en wat je er ook van mag vinden, een ding staat vast, er valt van alles te beleven. Van de dorst kom je echt niet om en er zijn restaurants in alle prijsklassen in overvloed.

Ben je een beetje sportief aangelegd en wil je het strand eens vanuit de lucht zien; het kan allemaal in Pattaya

Parasailing

Je trekt een korte broek of zwembroek aan, wandelt de zee in en laat je in een tuig insnoeren waaraan een lang stevig touw en een soort parachute. Een speedboot trekt je met volle kracht het water uit en bungelend onder de parachute trekt de boot je enkele malen rond en geniet je van het uitzicht over strand en zee en niet te vergeten de immense sensatie. Parasailing heet zoiets. Na een paar rondjes vermindert de bestuurder van de boot vaart en laat jou netjes langzaam in de buurt van het strand weer landen. Natuurlijk zorg je ervoor dat iemand enkele foto’s van je maakt als je hoog boven in de lucht als een echte vrije vogel door het luchtruim trekt.

Toegift

Als de bootsman je erg graag mag kun je zelfs een toegift krijgen en wordt de sensatie ten top gevoerd. Lui liggend en half slapend in een luie stoel op het strand van Jomtien schrik ik wakker van het gegil van mensen in mijn omgeving. Wat er aan de hand is bemerk ik heel snel want iedereen staart in de lucht naar een parasailer die niet op het strand of in zee lijkt te landen maar hoog boven in een boom aan de boulevard. Zijn parachute blijft hangen in een hoge lichtmast en mijnheer de sailer hangt boven hoog in de top van de boom (zie foto onderaan). Zo op het oog is er niets aan de hand met de man in kwestie. Het is een getinte jonge vent die van schrik bleek om zijn neus is geworden.

Brandweer

Na een paar alarmerende telefoontjes komt drie kwartier later de brandweerwagen met uitschuifbare ladder om de jongeling uit zijn benarde positie te bevrijden. Ook dat neemt de nodige tijd in beslag, want de parachute hangt verscheurd boven in de lichtmast en de touwen zitten verstrengeld rond de takken van de boom. Inmiddels groeit het aantal toeschouwers aan en applaudisseert met een bepaalde regelmaat als er weer een paar takken van de boom worden gekapt. De twee brandweermannen weten uiteindelijk de jongeman uit zijn benarde positie te bevrijden en nemen hem in het aan het uiteinde van het laddermechanisme bevestigde kuipje mee naar beneden.

Applaus

Het applaus dat weerklinkt, zal wel voor de brandweerlieden zijn bedoeld. Fotografen staan met hun camera’s in de aanslag om de plotseling beroemd geworden parasailer op de gevoelige plaat vast te leggen. En dan gebeurt er iets waar niemand op heeft gerekend. De knaap springt uit het kuipje en rent samen met twee vrienden zo hard hij kan weg. Vliegen moeten we maar aan echte piloten en aan de vogels overlaten.

2 reacties op “Te land, te water en in de lucht”

  1. TH.NL zegt op

    Een leuk verhaal. Dat de knapen snel wegrennen zal denk ik wel te maken hebben met de schade die is aangericht en de kosten van de brandweer.

  2. Franky R. zegt op

    Opvallend verhaal. Ik heb destijds op vakantie in Pattaya ook eens aan zo’n “parachute” gehangen en hoewel het begin nogal ruw was, heb ik ervan genoten.

    Als ik het verhaal van Joseph zo lees, denk ik dat de speedboot er erg dicht lang de kust is gevaren, de sleepkabels tegenwoordig een stuk langer zijn of de gemeente heeft de lichtmasten aan de Beach Road pal op het strand (ver)geplaatst?

    Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website