In de maand april 2012 heeft Green Wood Travel de hotels in Kanchanaburi bezocht voor inspectie.

Een speciaal onderwerp was om het hotelpersoneel te vragen of zij overlast hebben van de Russische gasten daar onze gasten regelmatig opmerkingen hebben over de ongemanierdheid en geluidsoverlast.

Nederlanders luidruchtiger dan Russen

Tot onze grote verbazing vertelde het hotelpersoneel dat Nederlanders luidruchtiger zijn dan de Russische gasten! Deze vertrekken omstreeks 21.00 uur naar hun kamer terwijl Nederlands tot laat opblijven. Russische ouders zijn ook veel strenger en laten de kinderen niet rondrennen of teveel lawaai maken. Wel stapelen ze tijdens het ontbijt een toren aan brood en beleg op hun bord om daarna de helft te laten staan.

Er werd mij verteld dat in Rusland je maar 1x keer bij het buffet mag op te scheppen. Dus als je gaat moet je zorgen dat je genoeg hebt. De meeste hotels hebben nu bordjes geplaatst in het Russisch dat het een ‘lopend buffet’ is.

Volgende maand komt een Russisch sprekende Nederlandse vriend naar Bangkok. Dan gaan we Russen interviewen wat zij van ons vinden.

Bron: Green Wood Travel

8 reacties op “Russische toeristen in Thailand”

 1. Kees zegt op

  Nederlands of Russisch, dat laten we even in het midden, maar de foto zegt genoeg. Misschien ben ik hier te lang, maar er bekruipt mij tegenwoordig zelfs een gevoel van plaatsvervangende schaamte als ik farangs half ontkleed in badplaatsen rond zie lopen. Sla er dan even een doek omheen als je van het strand afgaat, overal te koop voor nog geen 100 baht!

  Het lijkt er op dat deze foto in de buurt van de watervallen bij Kanchanaburi genomen is, waarbij (opvallend vaak Russisch sprekende) toeristen er inderdaad regelmatig zo bijlopen. Heel vreemd in die serene omgeving. Gewoon ook langs de monniken lopen zo, zonder enige gene. Heel vreemd om te zien voor mij al, en voor de Thais is het natuurlijk helemaal raar. Dat ze er om glimlachen betekent niet dat ze het leuk vinden, het is super genant voor ze. In bepaalde populaire badplaatsen zie je natuurlijk ook wel het een en ander voorbij komen, maar daar weet je wat je kunt verwachten.

 2. jogchum zegt op

  Dit bewijst maar eens weer het bekende Nederlandse gezegde?….als je met 1 vinger naar
  een ander wijst, wijzen er 4 naar je zelf terug.

 3. M.Mali zegt op

  Ik denk dat dit waar is, dat ze alles op hun bord torenhoog opstapelen en ook als eerste aan het buffet staan.
  Ik zag dit zelfde beeld in de jaren ’90 in Turkey plaatsvinden waar de Russen als eerst aan het buffet stonden en hun borden vol schepten.
  Een keer hadden wij ze te pakken, door met onze Nederlandse groep vrienden, nog vroeger op te staan en het zelfde deden als de Russen.
  Je had hun gezichten eens moeten zien, maar wij lachten daar hartelijk om.

  Wij houden van gezelligheid en blijven daarom lange tijd op, terwijl de Russen dat niet kennen, laat staan het woord gezelligheid, wat een specifieke uitdrukking is voor Nederland.

 4. Erik zegt op

  Qua Russen klopt dit uit eigen waarneming !; ik verbleef in een relatief goed/ duur hotel en daar zat de Russische jeugd met (kei-) harde muziek langs het zwembad en gedroeg zich in- en rond het zwembad als onze ( Nederlandse-) jeugd in Spanje en Griekenland.. Heb ook (te) volle borden voorbij zien komen van ( bijna nooit vrolijk kijkende-) mensen die geen respect toonden voor het beleefde Thaise personeel.
  s ‘Nachts zwierven er regelmatig dronken Russische jongeren door de hoteltuin op zoek naar hun partner of kamer..
  En hebben de Nederlanders die naar Thailand komen voor vakantie wel zoveel kinderen bij zich ?… Heb ze tijdens mijn meerdere bezoeken nog nooit gezien..

 5. Sir Charles zegt op

  De mensen op de foto zullen dan gerust wel Russen zijn doch niet alles is wat het lijkt zoals wij Nederlanders dikwijls worden aangezien als zijnde Duitsers en dat eerlijk gezegd niet altijd ten onrechte…..

 6. BramSiam zegt op

  Ik heb totaal geen behoefte Russen of welke nationaliteit ook te discrimineren. Eigen waarneming, die natuurlijk altijd selectief kan zijn, leert wel dat een triest groot aantal Russen een betreurenswaardig gedrag vertonen. Dit gedrag is vrijwel altijd alcohol gerelateerd. Ook kinderen krijgen al vroeg een scheut wodka in hun onschuldig ogende vruchtendrankje. Onderzoek heeft trouwens allang aangetoond dat de gemiddelde levensverwachting van Russen een kleine 10 jaar achterloopt bij andere Westerlingen. Oorzaken zijn roken en alcohol. Niet alleen is dit schadelijk voor henzelf, maar ook voor de Russische economie. Mensen overlijden op een leeftijd waarop ze nog een nuttige bijdrage aan de samenleving zouden moeten leveren.
  Overigens leveren alle volken mensen op die zich misdragen en dit komt extra naar buiten als men over de grens is.
  Pattaya is recent al verblijd met copulerende Russen op het strand langs de beachroad. Dat was de Thaise politie toch te gortig. Ze zijn in gescheiden cellen opgesloten.

 7. carlo zegt op

  goedemiddag,
  Ik weet niet of het off topic is? maar ik vind die russen nogal meevallen.
  Waar ik wel over verbaasd ben tijdens mijn bezoeken aan thailand is het werkelijk arrogante gedrag van mensen met arabische afkomst.
  Nu moeten jullie niet denken dat ik discrimineer want mijn dochter is met een marokaanse man getrouwd, en dat is gewoon een prima knul.
  Ik heb al zo vaak gezien dat mensen (mannen) uit bovengenoemde bevolkings groep zo neerbuigend doen en zich gedragen ten opzichte van thaise vrouwen.
  Werkelijk om misselijk van te worden.
  Ik heb echt het idee dat deze mensen ,thaise zien als koopwaar en niet als mens.
  Misschien heeft het te maken met hun opvoeding en de positie van de vrouw in deze cultuur maar dan toch.
  Ik vind als je ergens op vakantie bent dat je je moet gedragen, en niet anders.
  Met vriendelijke groeten carlo

  • Erik zegt op

   Ook dat kan ik ( helaas ) beamen uit eigen waarneming ; het begon al in het vliegtuig tegen de Thaise stewardess…
   En als we het er dan toch over hebben…de Japanners zien de Thai volgens mij ook als minderwaardig…
   Het is soms een rare wereld…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website