Russen volgens Nederlanders meest irritante vakantiegangers

Op Thailandblog is het al een keer aan de orde geweest: Russische toeristen. Toen was de meerderheid niet erg lovend over Boris en Katja. In Thailand worden ze door hun mede vakantiegangers niet gepruimd.

Uit een enquete van Zoover gehouden onder ruim 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen, blijkt dat ook te gelden voor vakanties in Europa.

Op vakantie ergeren we ons zelfs het meest aan toeristen uit Rusland. Maar liefst 42% van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie.

Op Zoover komen klachten over de Russische vakantieganger terug in de vakantiebeoordelingen. Veelgebruikte termen zijn:

 • luidruchtig
 • onbeschoft
 • ongemanierd
 • asociaal

Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één en vervelend gedrag bij het zwembd op twee. Monique zegt daarover op Zoover: ‘’Wij zaten in een van de betere hotels van Turkije. Ik zou er alleen nooit meer terugkeren vanwege de enorme hoeveelheid Russen. Nog nooit van mijn leven heb ik zulke onbeschofte mensen meegemaakt.’’

Top 6 populaire vakantielanden onder Russen:

 1. Turkije
 2. Egypte
 3. Spanje
 4. Griekenland
 5. Cyprus
 6. Tunesië

Hoewel je nog steeds de meeste kans hebt Russen tegen te komen in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte, maak je bij de Spaanse costa’s ook een goede kans. Spanje staat tegenwoordig namelijk in de top 3 favoriete vakantiebestemmingen van de Russen. Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17%) en Engelse (13%) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side, en op Mallorca.

Nederlanders meest irritant aan Costa Brava

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders, slechts 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie. Nederlanders zelf ergeren zich net iets vaker aan andere Nederlanders (13%). We komen elkaar in vrijwel alle vakantielanden tegen. Vooral in Turkije en aan de Costa Brava ergeren we ons aan de medelander. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.

Belgen en Oostenrijkers meest vriendelijk vakantiegangers

En nu een complimentje voor de Belgische lezers van Thailandblog. Uit het onderzoek van Zoover blijkt dat Belgen juist erg prettige toeristen zijn. Samen met Oostenrijkers (0%), Belgen (1%) Skandinaviërs en Grieken (beide 2%), zijn dit de minst irritante toeristen.

Video Katja wil wodka

De onderstaande video is opgenomen in een all-inclusive resort. Russische Katja wil een hele fles wodka meenemen in plaats van steeds een glas te moeten halen. Het personeel laat weten dat dit niet is toegestaan. Katja laat het er niet bij zitten en vertelt hoe zij er over denkt.

[youtube]http://youtu.be/MqpsUV1iXvg[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Russen volgens Nederlanders meest irritante vakantiegangers (video)”

 1. Darius zegt op

  Moderator: Engelstalige reacties worden niet geplaatst.

 2. Dirk B zegt op

  Jaja de Europese unie.
  We gaan er nog veel plezier aan beleven.
  Wie krijgt nu de grootste voordelen in oost-europa? De gewone mensen? vergeet het.
  De avonturiers en maffia lagen gaan zich nu verspreiden. Dat geldt over gans Europa.
  En Azië.
  Misdaad drugs en andere perverse toestanden gaan ons overspoelen. Ook in ons toekomstig vaderland Thailand. Want ze brengen geld mee. Veel geld.
  Zoals mijn ouders al zeiden, de wereld gaat naar de kl….n.

  Of wordt ik oud?

  Groeten,
  Dirk

  • Khun Peter zegt op

   De jeugd van tegenwoordig, vroeger was alles beter en de wereld gaat eraan, is inderdaad bejaarden gepraat. Soms doe ik het zelf ook, wordt ik kennelijk ook al een oude zak. 😉
   Ik heb geen last van Russen. Je kunt je reis zo aanpassen dat je van niemand last hebt. Gewoon een huisje huren in plaats van een all-inclusive vreetschuur resort.

   • ruud zegt op

    B en het wel met je eens Peter, maar we kunnen niet altijd in iemands portemonnee kijken. Ook mensen met een kleiner budget, hoeven geen last te hebben van anderen, zo simpel is dat wel.
    Ik ben het eens dat je zelf er wel iets aan kan doen.
    Ruud

   • Daan zegt op

    Ik ben het helemaal met je eens Peter. Zelf huren wij altijd een vakantiehuis aan de Costa del Sol. Hiermee heb je totaal geen last van Russen, Engelsen of wat dan ook. Heerlijk met het eigen gezin genieten van de rust.

    • ruud zegt op

     Ik kan me goed voorstellen dat je in je huisje aan de Costa del Sol geen last hebt van de Russen in Thailand.

  • peter zegt op

   Ik ben het helemaal eens met Dirk, voordat het ijzeren gordijn viel (89)was er geen misdaad, waren er geen drugs, waren er geen perverse toestanden in Nederland. Helemaal mee eens vroeger was alles beter! Dirk als je eens goed in de materie verdiept dan zal je zien dat de Nederlanders het hardst aan de weg timmeren bij de dingen die jij de oostblokker verwijt!

   Om op de topic terug te komen bij staan nog altijd de Israëli’s op een als het gaat om irritante mensen,is dit antisemitisch ? Nee hoor!!

   • kees 1 zegt op

    Moderator: reageer op de posting en niet op elkaar.

  • janbeute zegt op

   Moderator: u bent aan het chatten.

 3. ReneH zegt op

  Helaas heeft Thailand een paar jaar geleden bewust campagne gevoerd in Rusland. Daar zou veel geld te halen zijn. Lees de Phuket Gazette maar na om een indruk van het resultaat te krijgen. Maar hoe kom je nu weer van ze af?

 4. cor verhoef zegt op

  Wat een armoe, met die plastic koffiebekertjes. In die all-inclusive dierentuinen kun je een dergelijk filmpje maken van elke nationaliteit. Veel mensen die inchecken in dergelijke zonnige concentratiekampen doen dat omdat ze niet slim genoeg zijn of te lui zijn om met buitenlands geld om te gaan. En dan krijg je dit soort Neanderthalers in je tuin. Uit alle windstreken.

  • Khun Peter zegt op

   Even off-topic, ik hoop dat de moderator dit toestaat. Dit is wel aardig Cor: http://goo.gl/gCBuCT
   Elk jaar boeken 1,2 miljoen Nederlanders een all inclusive vakantie, met als populairste bestemmingen Turkije, Egypte, Spanje en Griekenland. Op een all inclusive vakantie zit je al voor een paar honderd euro een week lang in een subtropisch resort. Daarnaast mag je daar, met je polsbandje, zoveel eten en drinken als je wilt. De Rekenkamer (donderdag 1 augustus, 20.30 uur, Nederland 3) reist af naar Turkije en zoekt uit hoe dat mogelijk is voor zo weinig geld.
   Speciaal voor deze aflevering vliegen we ook onze Turkse Keuringsdienst van Waarde collega Ersin Kiris in. Hij gaat onder andere in gesprek met de chefkok van een mega resort en die vertelt hem dat hij per persoon 3,5 kilo (!) eten per dag bereidt. En dat met een budget van slechts 5 euro.
   Sofie van den Enk ontdekt dat er op elke drie gasten één personeelslid klaarstaat en spreekt de directeur die onthult hoe je geld kan verdienen aan mensen die hun vakantie vooraf al betaald hebben.
   Jaïr Ferwerda drinkt een cocktail in de zwembadbar en leert dat de Engelsen het meest drinken en de Russen het meest eten.
   Stefan Stasse hoort van een consumptiepsycholoog dat mensen die op all inclusive vakantie gaan gelukkiger zijn dan mensen die zelf een vakantie regelen.
   Donderdag 1 augustus 2013 om 20.30 uur op Nederland 3.

 5. YUUNDAI zegt op

  Ik heb dit soort onRUStige lui al jaren geleden meegemaakt. De toenmalige nieuwe rijken met heel grote monden die zich nergens RUStig konden gedragen. Voordringen bij buffetten, veel te veel opscheppen en na een paar hapjes hiervan gegeten te hebben, het bord wegschuivend op stap naar een nieuw torenhoog opgeschept bord met toetjes etc.
  Overdag veel hoerachtige Russinen, die door hun pimp op het strand verzameld werden en door deze walRUS, savonds in een taxi gezet werden om te gaan werken. Al vroeg zich lavend aan de gratis drank, dat bij dubbele porties tegelijk werd ingeschonken en verorberd.
  Wars van fatsoensnormen werden toen al Russen gesommeerd zich meer te gedragen anders konden ze het hotel verlaten. Ik heb dit meegemaakt in Turkeye en Egypte. Zelfs in de betere hotels, all inclusieve zoals het HILTON.
  Losgeslagen volk zonder enig respect zich al beesten gedragend en personeel intimiderend omdat ze all inclusieve waren. Heb het menig maal op genomen voor het personeel, dat anders zonder mijn tussenkomst zeker op advies van die Russen op straat gezet zouden zijn. Mijn advies vraag of er ook Russische Gasten in het hotel welkom zijn.
  Woon nu in Thailand en zie…… De hiervoor aangehaalde Russen en ook de Russische maffia heeft veelal hun werkterrein naar de grote plaatsen verplaatst. Ben blij dat het (nog) niet mijn buren zijn.

  • Paul zegt op

   Als je Hilton Long Beach in Hurghada bedoelt, dat is echt geen ‘beter’ hotel. Dat hotel is de naam Hilton onwaardig. Wel inderdaad vol met Russen die graag in de tuin plassen en poepen (zelf gezien). Het probleem zit ‘m ook in Nederland. Dergelijke waardeloze hotels worden in Nederland als 5 sterren deluxe verkocht, terwijl het eigenlijk 2 of 3 sterren hotels zijn die door een overname ineens het Hilton-logo hebben, maar daar is de kwaliteit na de overname echt niet beter op geworden.

   Dan liever eerst checken op Tripadvisor of er over Russen geklaagd wordt en dan dus niet boeken.

   In Thailand zijn er iets minder dan in Turkije of Egypte, maar het zijn er nog steeds teveel. Het zijn van die pissig kijkende figuren (maar ja, zou jij blij kijken als je Rus was?) die met hun hoerig geklede ‘dames’ (die meestal op 5 meter volgen) de vakantiesfeer er niet beter op maken. Gelukkig geen All Inclusive voor mij, dus geen last van voordringen.

   Voor mij dus ook geen Russen, Oh, Oh Cherso, Sjonnies en meer van dat volk op mijn vakantie a.u.b.!

 6. ruud zegt op

  Ja, ik erger me ook aan de Russen, maar wil voorop stellen dat ik me ook aan anderen ( ook Hollanders ) kan ergeren. Misschien ergert zich ook wel eens iemand aan mij.
  Het is dikwijls ook wel eens geven en nemen en niet een te kort lontje hebben.

  Als ik op strand zit op een plaats waar veel Russen zitten die luidruchtig zijn etc. dan kan ik verkassen, alleen voel je je klote als je weg moet gaan omdat anderen zo de boel verpesten. Op m’n eigen strandje, waar ik al jaren kwam zat ik er in de vakantie van de Russen midden in. Ben toen wel weg gegaan en nooit meer terug geweest. Ze keken mij daar niet meer aan toen de Sovjets kwamen.
  Wel moet ik zeggen dat ik vorig jaar een stuk minder last had. Ik trof ook op strand wat rustigere mensen.

  Maar ben je al eens in Spanje geweest, daar waar een groep Engelsen ook in je Hotel zitten, dan kan je het ook schudden hoor.

  Even terug op de Russen. Wat mij het meest irriteert zijn de taxibusje die je gewoon laten staan omdat 100 meter verder een stel russen staan. ( poen poen poen ) Ik vind het ook erg dat ze het personeel en de verkopers op strand zo verschrikkelijk min behandelen, alsofhet een minderwaardig volk is. . Alles moet uitgepakt worden en dan zeggen ze “oprotten”( op z’n Russisch) en een grote mond als ze niet vlug weg gaan.

  Ik vind het erg voor de verkoopsters in winkels. Ben wel eens een kleedhokje binnengestapt waar een “stapel “kleding lag, allemaal gepast en zo uitgestapt. Mevrouw liep zo weg zonder iets te zeggen. Dat zijn de meest ergerlijke dingen denk ik. Vind het dikwijls nog erger voor de Thai, dan voor mezelf.

  En dan in de restaurants. Het volscheppen van de borden en luidruchtig doen en in ontbloot bovenlijf en te kleine korte broek aan tafel zitten, vlak naast je als je pech hebt.
  Jammer, want ik ga daar niet terug als de armada van Russen is gearriveerd.

  In Zoutelande( Walcheren – Nederland) op strand en de camping ??? , zijn deze zomer ook de eerste Russen waargenomen. Misschien de kwartiermakers. Wie weet wat er nog komt ???( kampeer-russen ?? )

  Wij hebben een Hotel waar hooguit een echtpaar zit. We hebben restaurantjes waar er niet zo veel komen, en we hebben een heerlijk stukje strand waar het ook te doen is omdat er niet veel zijn. Je kan er dus zelf “iets “aan doen.

  Ruud.

 7. Rick zegt op

  Nou ik kan me net zoveel aan veel Hollanders ergeren als aan Russen.
  Wel eens in Chersonissos,Salou,El arenal geweest ook 1 groot feest hoor onder het motto Hollandse gezelligheid leuk voor ons ja maar hoe de lokale bevolking en andere toeristen over die gezelligheid denken….

  Ik vind Russen trouwens nog het minst erg van die nieuwe rijken ze hebben schijnbaar niet onder Thailand gangers geinformeerd.
  Ik vind Chinezen en Indiërs nog veel erger als Russen en de Arabieren zitten minstens op hetzelfde niveau.
  Ik had het geluk met die bevolking ( Arabieren ) groep in Phuket het hotel en de gang te delen een groot feest.
  Daar staken de nette Russen in dat hotel maar braaf tegen af daar had ik namelijk geen geluids overlast van.
  En die zaten niet met een waterpijp en met eigen harde Franse rap muziek aan het zwembad te schreeuwen.
  Het was zelfs zo dat die Russen zich nog aan hun gedrag aan het ergeren waren.
  Maar wie zijn wij arme Europeanen nog om hier over te klagen.
  Degene die hier hun centjes binnen roven ( corporate predators oftwel graaiers ) hoeven zich niet meer druk te maken.
  En Jan Modaal mag gewoon wat overleven om de rekening te betalen en die kloof word alleen maar groter.
  En dan vragen ze zich in Den Haag af waarom er steeds meer criminaliteit is 🙂

 8. Sjaak zegt op

  De Russen vallen het meest op, wanneer er rotzooi gemaakt wordt. Ik hoop dat ze ver van Huahin en omgeving wegblijven.
  In mijn leven als steward heb ik de meeste problemen met Russen gehad. Op een vlucht naar Miami vonden we na het uitstappen van de passagiers onder een puinhoop van papier en afval lege wodka en whiskey flessen.
  Op een andere vlucht werd een vrouwelijke collega van mij uitgescholden omdat de man in questie vriendelijk verzocht werd naar zijn plaats te gaan. Dit nadat hij al langere tijd in de galley in de weg stond.
  En op een vlucht Frankfurt – Bangkok – Manilla, lieten we een Russische passagier door de Thaise politie in boeien van boord halen, omdat hij dronken was en een vrouwelijke collega van achteren begraaide. Wat keek hij stom uit zijn ogen, toen zijn reis een paar uur eerder eindigde.
  Er zijn tal van andere vluchten geweest, maar deze bleven mij bij.
  Ik hoop echt dat dit volk nog ver van Hua Hin of Pranburi blijft.

 9. Sir Charles zegt op

  Buiten beschouwing latende of de Russen irritant zijn of niet echter de foto van de man in zijn miniscule zwembroek en dikbuik bij het artikel doet min of meer suggereren dat de man een Rus is ware het niet dat ook veel Nederlanders eerlijkheidshalve dezelfde uiterlijke kenmerken vertonen…

  Ga maar eens kijken in de verscheidene bars in Pattaya waar veel landgenoten zich ophouden. 😉

 10. Tukker zegt op

  Het is gewoon huttenvolk overal waar ze komen verpesten ze het voor de anderen ze spreken geen of slecht Engels . Vooral bij het eten bij het buffet weet je niet wat je mee maakt en maar opscheppen maar op eten hou maar . Ook in Pattya maken ze er een puinhoop van . Wij Nederlanders kunnen er ook wat van ga maar eens een keer stappen in Antwerpen maar wat dit huttenvolk onder vakantie verstaat weet ik niet totaal respectloos tegen over de thai nee dit gaat Thailand vakantiegangers kosten op den duur jammer maar het is niet anders’. De mensen die gewoon willen genieten van hun zuur verdiende vakantie komen niet meer terug .

 11. Renévan zegt op

  Mijn vrouw werkt als spamanager in een Resort hier op Koh Samui. Ik heb haar gevraagd aan welke mensen het personeel de grootste hekel heeft. In alle drie de resorts waar ze gewerkt heeft de zelfde mening, de Russen met ster op nummer 1,personeel wordt als oud vuil behandeld. Wij wonen hier zelf in een koop condo waarvan een aantal verhuurd wordt. Als er al problemen zijn dan is het met Russen. Midden in de nacht zwemmen (zwembad na acht uur gesloten), s’nachts lallen en brallen om het zwembad terwil dit na 9 uur niet toegestaan is. De bewaker die er iets van zegt kan een wijsvinger en een grote bek krijgen.Tot aan politie uitzettingen toe, (deuren ingeslagen, meubilair aan gort, ramen ingegooid. Een voordeel de rest van de vakantie in een Thaise cel.

 12. Paul zegt op

  Het einde van dit filmpje met Russen is dan rechtvaardig:

  http://www.youtube.com/watch?v=Hf9cMecpoyw

 13. willy nauwelaers zegt op

  Dat ze die russen , buiten gooien , neem hun paspoort af en verwijder ze uit thailand , zulk crapuul hoort daar niet , het thais barpersoneel moest dadelijk de thaise politie bellen en dat koppel uit het hotel zetten , zij verpesten ook andere vakantie gangers hun verlof , ook bij maaltijden kruipen zij voor en doen of het hele restaurant van hun is , dat ze hun geld in rusland op doen , maar daar hebben ze zoveel praat niet .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website