Op de foto zie je Thailand’s eerste voetpad voor mobiele telefoon gebruikers bij de Kasetsart Universiteit (KU) in Bangkok.

Het 500-meter lange voetpad is verdeeld in twee stroken om telefoon gebruikers van niet-gebruikers te scheiden. Het idee is bedacht door KU studenten en wordt gesponsord door Toyota Thailand. Het voetpad zal tot 15 november dienst doen aan de voorkant van Central | Building No 1, waar veel voetgangers e van maken. die veel voetverkeer in de spits heeft. Na deze datum zal er worden geïnventariseerd hoeveel telefoon verslaafden van het voetpad gebruik hebben gemaakt.

Doel van het project is om de veiligheid van studenten, die alleen maar oog hebben voor het schermpje van hun telefoon, te vergroten.

Bron: The Nation

10 reacties op “Primeur in Thailand: Gescheiden voetpad voor smartphone junkies”

 1. Michel zegt op

  Haha, mooie actie. Zo kunnen de normale voetgangers, zonder telefoonverslaving, weer veilig over de stoep, zonder om die blindgangers heen te hoeven slalommen.
  Ik Ben wel benieuwd van well gedeelte het meest gebruik gemaakt gaat worden, al kan ik dat op die plek haast wel raden.

  • koos zegt op

   Het pad zonder telefoon natuurlijk.
   Daar is het rustiger om te telefoneren.
   Welke gek gaat deze regel controleren.?
   Sorry politie voor extra bijkomsten natuurlijk. HAHAHAHA

 2. Michael zegt op

  De smartphone junkies zullen dat bord niet opmerken, tenzij ze er tegen aan lopen, hehe. 🙂

  • Casbe zegt op

   Gisteren liep deze tablet-junkie tegen een bord op de stoep in Jomtienbeach, reclameborden plaatsen op op een hoogte dat je knikker er tegen botst is misdadig onverantwoord.

   • Rob zegt op

    Deelnemen aan het verkeer, ja …ook een voetganger op de stoep valt daaronder, terwijl je niet op let en slechts aandacht hebt voor je tablet is gewoon dom en onverantwoord. Zonder gekoekeloer op dat tablet had je het bord vast en zeker opgemerkt.

 3. Gerit Tienkamp zegt op

  Ze kunnen het bord wel weghalen, want alle Thais zijn smartphone junkies.
  Ze hebben nergens anders meer tijd voor.

  • Ruud zegt op

   Misschien ook een idee voor de motorbike’s en auto’s.in het verkeer zie je ook (te)veel

 4. Jack G. zegt op

  Ik zie meer in snelle voetpaden voor snellopende toeristen. Maar goed, dit is weer een leuk dingetje voor de bladen en B Tv zenders in de hele wereld.

 5. Freek zegt op

  Prima zo,n gescheiden voetpad, maar zeker geen idee van KU studenten. Ik heb het 2 jaar geleden al op de televisie gezien in een Amerikaans programma over het beïnvloeden van het gedrag van de mens.

 6. nico zegt op

  Nu nog (brom) fietspaden om het “spookrijden” tegen te gaan.
  Vooral bij drie en vierbaans wegen, want een Thai rijdt echt niet om, naar de volgende U turn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website