Hoe gek kan je het maken? De politie van Phuket was van plan om toeristen te arresteren die zelf een strandstoel hadden meegenomen naar het strand van Patong. 

Een groep Duitse toeristen wilde zaterdagochtend de confrontatie aangaan met de politie op Phuket en desnoods de internationale pers inschakelen om de rigide regels voor de stranden van Phuket aan de kaak te stellen. Al eerder hadden zij een waarschuwing gekregen van de politie dat de meegebrachte strandstoelen niet waren toegestaan en dat ze de volgende keer gearresteerd zouden worden.

De reputatie van Phuket als strandbestemming heeft al wat deuken opgelopen nadat de politie vorig jaar een aantal strandparasols van toeristen in beslag had genomen.

Om een nieuwe rel te voorkomen heeft vice-admiraal Saiyan Prasongsamret, commandant van de Koninklijke Thaise Marine op Phuket, laten weten dat toeristen wél eigen strandstoelen mogen meenemen naar het strand en niets hoeven te vrezen van de plaatselijke politie. Hij zou contact opnemen met generaal-majoor Pachara Boonyasit, commandant van de politie op Phuket om hem duidelijk te maken dat de toeristen met rust moeten worden gelaten.

Bron: Phuket Wan – http://goo.gl/qJYtAv


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Politie Phuket wilde toeristen met strandstoelen arresteren”

 1. William zegt op

  Naar mijn mening heeft de junta ook veel goeds gedaan in Phuket en dat was hard nodig.
  Niettemin zijn dit soort belemmeringen en verbodjes te gek voor woorden. Tijdens mijn winterveblijf in Thailand wilde ik ook een paar weken naar Phuket, maar door de negatieve ontwikkelingen daar heb ik er – gelukkig – vanaf gezien en verblijf lekker in Hua Hin waar ook wel wat ‘opruiming’ is gehouden maar wel in het zeer redelijke. Mij niet meer gezien in Phuket.

 2. Cees zegt op

  Net om 16.15 ging iedereen met stoel op de foto met de politie! Morgen geen stoelen meenemen naar het strand,anders volgt arrestatie werd er gezegd door die corrupte viezerikken.

 3. R.van Ingen zegt op

  Tja, hoe bezopen kan het zijn. Mijn partner en ik zijn momenteel in Phuket de toeristen liggen op badhandoeken in de volle zon. Ook zijn er thai die, omdat liggelden verboden zijn, de oplegmatrassen met parasol in het zand leggen en verhuren voor 200 bath per klant. Sommigen toeristen en oudere mensen nemen inmiddels hun eigen stoeltje mee naar het strand, maar ook dat wil men hier niet hebben. Politie heeft gewaarschuwd om toeristen te bekeuren en zelfs te arresteren wanneer ze op hun eigen mee gebrachte campingstoel op het openbare strand gaan zitten. De jacht op toeristen is door de politie geopend. Van velen de reactie in de lokale krant gelezen dat ze inmiddels het gedrag tegen toeristen in thailand van o.a. De politie meer dan zat zijn en overwegen om thailand voortaan maar te laten wat het is. Sommigen overwegen zelfs om elders ( Cambodja / Laos ) hun vakantie te gaan doorbrengen.
  Vorige week werden we in Pattaya nog bekeurd omdat we geen internationaal rijbewijs konden tonen. We hadden fotokopieën van paspoorten en rijbewijs ( auto en motor ) bij ons, maar we waren de klos. Ze lieten ons in de bloed hitte ruim 1 kilometer heen 1 kilometer terug lopen om op het bureau de bekeuring te betalen. Onze voorgenomen stranddag was verpest. Op het Politie bureau mag je ook nog een uur wachten om je 400 Bathjes neer te leggen. De toeristen werden er door de traffic politie tussen uitgepikt en de locals konden lekker zonder helm met zijn 4en op hun scooter doorrijden.
  Flinke bonje met die Politie gemaakt, maar ze lachen je in je gezicht uit. Betalen zal je. Betalen moet je. Volkomen willekeur en puur toeristje pesten.
  Ben nu voor de 4e keer in Thailand, maar moet toch constateren dat de mentaliteit van de Thai en met name de Politie hard achteruit holt. Ga zo door en het toerisme zal op den duur een flinke knauw krijgen.

  • Sonny zegt op

   Ben ook alweer een paar weken terug van een maandje Thailand waaronder Pattaya, er waren inderdaad dagelijks grote controles maar heb geen onderscheid gezien tussen Thai en toerist voor wat betreft het aanhouden. Voor een eventuele volgende x zal ik je aanraden wel een internationaal rijbewijs mee te nemen niet voor die bekeuring van 400 Baht maar voor het geval je op wat voor manier eigen-/andermans schuld je bij een ongeluk betrokken bent. De meeste zo niet alle verzekeringen verplichten je tegenwoordig zo’n rijbewijs bij te hebben, anders kun je mooi fluiten naar hulp.

  • patrick zegt op

   je hebt gelijk, ik zat onlangs achter bij mijn vriendin op de motor voor een ritje van pakweg 3 kilometer even te gaan avondwandelen in Bangla Road in Pattaya. In de volle drukte van helmloze Thais, werden wij van de overzijde van de toch brede en drukke laan even tot bij de agent gefloten en werden we bekeurd voor het (zoals iedereen) niet dragen van de helm. Mijn vriendin kon er ons min of meer uitpraten en we kwamen er met 200 Baht vanaf, terwijl die briefjes onmiddellijk moesten gegeven worden aan kinderen die achter het muurtje stonden te wachten. Familie van de officier van dienst die daar grijnzend aan zijn tafeltje zat? Enfin, geen briefje en halve prijs onmiddellijk betaald. Maar al schrijf je hier een gans boekwerk over deze praktijken, het bereikt niet de juiste mensen en je schiet er niets mee op. Vriendelijk glimlachen, proberen te onderhandelen en betalen wat je gevraagd wordt. Je komt er uiteindelijk goedkoper vanaf en het scheelt je nog een wandeling in de brandende zon.

 4. ruud zegt op

  Het lijkt me, dat de Junta Phuket economisch forse schade aan het toebrengen is, met die idiote verboden op het strand.
  Maar er zit ook een positieve kant aan.
  De verkeersproblemen zullen wel afnemen als er geen toeristen meer komen.

 5. John Chiangrai zegt op

  Ik begrijp nog steeds niet goed de reden van het verbieden van het verhuren van strandstoelen en parasols. Een goed georganiseerde verhuur, door het verlenen van vergunningen,of pacht contracten dienen zowel de werkvoorziening ,als ook het welzijn van de toeristen. Bovendien als je corruptie bestrijden wil lijkt het mij geen goede methode ,als je gelijktijdig iemand het dagelijks brood wegneemt.
  Ook krijg je bij het verkopen van vergunningen,en eventuele pachten geld binnen ,wat voor belangrijke dingen in de regio gebruikt kan worden. Het toverwoord heet hier controle,en deze moet doorgevoerd worden in alle bedrijfstakken,ook bij de z.g.n tuk tuk maffia,die nog steeds doen wij zij willen.
  Alleen de moeilijkheid bij een controle is,dat de Thaise politie,en het leger,eerst voor de eigen huisdeur moet vegen,anders controleerd hier,de ene corrupte de andere…

 6. Mart zegt op

  Onderstaande mail is verzonden naar het Thais Verkeersbureau in Nederland naar aanleiding van de woensdag strandsluiting.

  Geachte mevrouw/mijnheer,

  Al 15 jaar brengen wij twee maanden door in Thailand, waarvan dit jaar waarschijnlijk het laatste zal zijn.
  U doet er alles aan het toerisme te bevorderen, terwijl de huidige machthebbers vervolgens, door idiote maatregelen, uw werk ondergraven. Speciaal de woesdagsluiting van de stranden is het toppunt. Er wordt gesteld dat dit gedaan wordt ten behoeve van de toeristen. Dit is niet te rijmen. Door deze maatregel zijn er alleen maar verliezers. Inkomens zijn er op woensdag niet meer. Weliswaar compenseren de uitbaters dit door de prijzen met soms wel 50% te verhogen. Toeristen zijn hier dan weer de dupe van. Zo zijn er meer zaken die het toch al ingezakte toerisme, door het uitblijven van de russische, geen goed doen. U zult ze ongetwijfeld kennen.
  Van het strand van Pattaya is nauwelijks iets over. Al jaren wordt gezegd dat dit opgehoogd zal worden. Wanneer? Als er niemand meer komt.
  Wat voor ons de deur dicht doet is het volgende bericht:
  http://goo.gl/qJYtAv
  Toerismebevordering??
  Wellicht dat de huidige machthebbers er eens goed op gewezen worden dat het toerisme een van de belangrijkste pijlers is waar de Thaise economie op draait.

 7. Harry zegt op

  Als farang heb je één en slechts één recht in TH: zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld uitgeven, en daar zo min mogelijk voor terugkrijgen. Is het de klusjesman niet die je overvraagt, dan wel de garage, de taxichauffeur of de toegangskaartjes verkoper.
  Ooit eens bij On Nut Skytrain station BKK aangehouden door de politie. Hij kon mijn ogen niet zien door het scherm aan mijn helm. Na een afgedwongen gift van 500 THB kon dat ineens wel resp. was geen probleem meer.
  De dag komt nog, dat je als farang geen geld mag overhouden na bezoek van een activiteit, ontspanning, bar enz. Dus, leegschudden die portemonnee voordat je weggaat.

  Een fatsoenlijk huis kan je er niet kopen, hooguit een overpriced “farang” condo, waarvan je nog maar mag hopen, het ooit weer te kunnen verkopen. En al helemaal, als je buitenlandse erfgenamen er mee komen te zitten. Om over het jaarlijkse avontuur, dat je verblijfsvisum weer met een jaar verlengd wordt, maar te zwijgen.

 8. pascal zegt op

  Tis zo jammer allemaal wanneer ik dit lees. Kom al 9 jaar in thailand tis zo ee geweldig land mensen zijn zo vriendelijk en Alles maar door dit soort dingen blijven toeristen straks weg en gaan het in naburige landen opzoeken en a,s t bevalt komen ze niet meer terug. Terwijl de bevolkinv daar onder lijdt.

 9. Frank zegt op

  Ja, Thailand is heel snel aan het veranderen en NIET ten goede ! Ik merk, dat veel mensen steeds openlijker onbehouwen worden tegenover farang en of denigrerende opmerkingen maken zonder zelf daar enige aanleiding toe te hebben gegeven. In restaurants, op straat en in het verkeer. Het masker van de zo geroemde glimlach is aan het afbrokkelen in rap tempo en steeds meer komt er een ander ( het ware ? ) gezicht naar voren. Voor mij een reden om het land na vele jaren NIET meer te bezoeken . Heel jammer,maar blijkbaar is het een gevoel, dat bij veel farang leeft.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Het getuigt niet van een erg doordacht beleid, problemen maken over een stoel op het strand.
  Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat het land bestuurd wordt door een militaire dictatuur die niet op democratische wijze aan de macht is gekomen. En is er nog steeds sprake van de staat van beleg.
  Dat heeft onvermijdelijk schaduwzijden, maar de zon schijnt onverminderd.
  Is het in Nederland zoveel beter? In Amsterdam mag de trotse bezitter van een terrasvergunning wèl verwarmingselementen op zijn terras aanbrengen, maar die mogen uitsluitend in de zomer worden gebruikt. Daar protesteert niemand tegen. Gelaten wordt er gehoorzaamd. De mensen blijven noodgedwongen ‘gezellig’ thuis, voor de buis.
  Of ze gaan naar Thailand natuurlijk.

 11. Sjaak S zegt op

  Jullie hebben allemaal ongelijk. Thailand is niet slechter aan het worden… integendeel het is gewoon hetzelfde gebleven zoals het al jaren geleden was. Goed, de verandering voor nu, is misschien een verassing voor iemand die nog niet zo lang naar Thailand gaat. Maar het was jaren geleden ook al zo. Nee, eigenlijk is Thailand t.o.v. de toeristen te tolerant geworden, als je ziet hoe sommige buitenlanders zich gedragen of erbij lopen.
  Natuurlijk worden de mensen onvriendelijker naar mate je dichter bij de toeristen gebieden komt… ook dat was vroeger niet anders…
  Er is niets dat me verbaast…en ook niets dat “logisch” verklaard kan worden… het is gewoon Thailand zoals het leeft.

  • ruud zegt op

   De verandering is zeker een verrassing.
   Vroeger stond het toerisme centraal, maar het lijkt er sterk op dat de Thaise overheid een groot gedeelte van de toeristen liever kwijt dan rijk is.
   Ik kan me in ieder geval niet voorstellen, dat ze zelf denken dat de afbraak van de strandvoorzieningen door de toeristen op prijs wordt gesteld.
   Mogelijk wordt gemikt op minder toeristen die meer geld uitgeven, dan door de hele dag op het strand te zitten.
   Misschien moeten ze hun dagen doorbrengen bij het zwembad in luxe hotels en rondreizen in Thailand.
   Verder lijkt het er op, dat ze bezig zijn “zondig” gedrag in te perken.
   De verkrijgbaarheid van alcohol wordt aan banden gelegd en ook de prostitutie zal waarschijnlijk aangepakt gaan worden.
   Het lijkt me niet uitgesloten, dat de bars binnenkort hard worden aangepakt.

 12. philip zegt op

  Of het is een goed doordacht plan van de rijke elite om toeristen te laten pesten, door de invloed van toeristen word de middenstand rijker, worden de mensen bewuster en dat bevalt hun niet, zij hebben liever de feodale staat, waarin de gewone mens niets te vertellen, lees protesteren, heeft.

 13. koen zegt op

  Toch geen strandstoelen voor toeristen zelfs geen eigen, kies een ander vakantieland!!

  http://phuketwan.com/tourism/phuket-navy-police-ban-beach-chairs-holiday-islands-beaches-21885/

 14. Joel zegt op

  Kom nu al 6 jaar naar Phuket ( patong )
  En denk dat dit het laatste jaar zal zijn.
  Vandaag met mijn eigen aangekochte stoelen en parasols naar het strand lekker in de zon
  Opeens drie jonge kerels met papier in de hand ( no Dreams on the beach )
  Ik zij hen dat ik mijn stoelen aangekocht had in big C en ze deden teken dat ik moest gaan liggen met mijn stoelen en parasols onder de bomen dat ik te ver op het strand lag, en ze namen nog vlug een foto en weg waren ze.
  Beetje verder het zelfde verhaal en daar zeiden ze dat ze morgen terug zouden komen om de stoelen die te ver op het strand staan op te ruimen.
  Ben benieuwd wat het morgen weer dat zijn.
  Belooft geen zonnige dag te worden.

 15. Jan Rijser zegt op

  Ik ben nu voor het 6e jaar in Thailand geweest maar Thailand is hard op weg de toeristen in rap tempo te verjagen. Ik bracht voor een groot deel mijn vakantie op het strand door maar daar is door die belachelijke regels niets meer aan. Bedjes zijn niet meer toegestaan. Nu verhuren ze alleen de kussens die op de bedjes lagen. Kan iemand mij vertellen wat het verschil is met een bedje die op poten staat? Het neemt namelijk dezelfde ruimte in beslag. Ik heb toch geen vakantie om zelf met bedjes en parasols te sjouwen. Het was hiervoor gewoon prima georganiseerd. Het is nu echt een ongeorganiseerde bende waarbij de toeristen een plaatsje onder de bomen proberen te bemachtigen.

  En dan die overdreven jacht op toeristen die een brommer hebben gehuurd. Je kan bijna niet aan de dagelijkse controles ontsnappen. 3x een brommer gehuurd en jawel 2x een bekeuring omdat ik geen geldig rijbewijs had. De derde keer werd ik ook staande gehouden maar toen werd mijn Nederlands rijbewijs wel geaccepteerd. Snapt u het nog. De thaien werden niet gecontroleerd en konden zelfs zonder helm gewoon doorrijden. O ja, ik moest 2x 500 bath betalen en mijn vrouw ook die ook op een brommer reed.

  Wat wel gebleven is, is het verhuren van jetski’s door “criminelen” op het strand. Linke soep om een jetski te huren. Regelmatig worden huurders na afloop van een rit opgelicht omdat ze zogenaamd iets stuk hebben gemaakt ttijdens de rit. Er worden belachelijke bedragen gevraagd voor de zogenaamde reparatie. Waarom wordt hier niets aan gedaan?

  Kortom na de machtsovername is het zeker niet beter geworden. Als de situatie niet veranderd dan zullen ze mij en vele anderen die al jaren naar Thailand gaan niet meer zien. Is dat soms de bedoeling?

  Jan Rijser

  • leen zegt op

   Jan, ik ben het grotendeels met jou eens , waar zijn ze mee bezig , maar als je geen geldig motorrijbewijs kan tonen dan ben jij fout ,gelukkig zijn er ook agenten die je verder laten gaan ,

   Leen

 16. Rick zegt op

  Dit is dus een van de redenen Thailand dit jaar eens over te slaan en oa. naar de Filipijnen te gaan hoe een toeristen land zich toch zo zelf de nek kan omdraaien, ik kom er gewoon met mijn hoofd niet bij


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website