Net5 wil expats aan een partner helpen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , , , ,
18 augustus 2017

Het lijkt als twee druppels water op het populaire TV-programma ‘Boer zoekt Vrouw’ van KRO-NCRV, maar beter goed gejat dan slecht bedacht moeten ze bij Net5 hebben gedacht. Bij het programma ‘Veel liefs uit Holland’ worden de boeren vervangen door tien Nederlandse expats en wat blijkt? Er zit een Nederlandse expat tussen die in Bangkok woont.

Je vraagt je wel af wat er met mis is met die persoon. In Bangkok wonen en dan vrijgezel zijn….?

Op 29 augustus om 20.30 uur start het programma en dan worden de tien expats (m/v) geïntroduceerd, waarop mensen die een liefdesavontuur in het buitenland wel zien zitten kunnen reageren. Dat gebeurt met een datingvideo.

In het voorjaar van 2018 kan je dan het vervolg zien. In de afleveringen daarna maken de expats een keuze voor een heer/dame. De expat zal de tien leukste singles ontmoeten in Nederland tijdens group- en speeddate rondes. Maar vier potentiële liefdes worden uiteindelijk uitgenodigd naar het land van de expat.

Na deze logeerweek blijven er twee favorieten over. Zij keren samen met de expat terug naar Nederland, waar gedurende een week kennis gemaakt wordt met vrienden en familie. Na die week wordt duidelijk of de liefde is opgebloeid – en met wie – en of er wordt gedacht aan een heuse proefemigratie.

Nicolette van Dam presenteert het nieuwe datingprogramma.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Yy8rpo2oHkk[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Net5 wil expats aan een partner helpen (video)”

 1. Jacques zegt op

  Niet iedereen is gecharmeerd van een Thaise schone. Vermoedelijk gaat dit op voor deze expat. Mogelijk dat deze expat in de nabije toekomst weer terug gaat naar Nederland en dan ook om die reden er voor kiest om een Nederlandse dame (of heer) te vinden om lief en leed mee te delen. Communicatie gaat in ieder geval wel een stuk beter, alhoewel dat ook geen garantie voor de toekomst geeft. Dus ieder zijn meug zou ik zeggen en hopelijk vindt hij zijn geliefde.

 2. rori zegt op

  Hallo is dit een grapje? Indien dit werkelijk waar is zeg ik mijn tv abbonement in Nederland maar meteen op denk ik.
  Waarom zou je een 30 a 40 Euro betalen voor zo een kul tv.

  Ik heb voor mijn werk jaren in hetbuitenland gewerkt. Over heel Europa. Afrika, Zuid-Amerika en Azie.
  Als ik op alle avances ter plekke was ingegaan had ik gemakkelijk Hugh Heffner kunnen verslaan.

  Ik vraag me af of het programma bedoeld is om relaties aan te leggen of gewoon bedoeld is om een aantal vrouwen welke ook niets kunnen vinden aan een leuke vakantie te helpen op kosten van de TV kijker.

  Oh wanneer gaan ze een programma maken man zoekt expat vrouw. Dan meld ik me aan.

  De gemiddelde expat zit voor een 10.000 Euro in de maand (brutto??)zich te vervelen?

  • FonTok zegt op

   Wat is er mis met een Nederlandse man die gewoon een Nederlandse vrouw zoekt? Ik zie het probleem niet. Heeft niks met kul tv te maken.

  • Peter zegt op

   Heeft de gemiddelde expat 10000 euro bruto in de maand?

   • rori zegt op

    Bruto vast en zeker.
    Hangt een beetje van de contractvorm af maar als consultant zit je toch snel op een 90 tot 125 per uur.
    Ga uit van het laagste op basis van 1600 werkbare uren per jaar = 144.000 per jaar. Deel dit eens door 14 (13e maand en vakantiegeld) en je zit daar boven.

    Hangt er vanaf waarvoor je weggaat, voor hoe lang, onder welke contractvorm, waar word je betaald. etc.
    Maar dit is voor een technisch consultant, PMI- PMP, Projectmanager niet heel erg vreemd als die voor langere tijd naar het buitenland moet.
    In de ICT ligt het vaak nog hoger.

 3. chris zegt op

  Zo’n programma als “boer zoekt vrouw’ snapte ik nog wel. Boeren hebben problemen op de huwelijksmarkt omdat hun imago niet goed is. Een vervolg daarop zou bijvoorbeeld kunnen zijn ‘gehandicapte zoekt partner’ of een andere doelgroep (gescheiden vrouwen met kinderen) die het moeilijk heeft op de huwelijksmarkt. Geen moment zou ik hebben gedacht aan Nederlands expats. En wel om de volgende redenen:
  1. de meeste expats wonen in dat vere land uit vrije wil;
  2. toen zij gingen (als vrijgezel) wisten zij dat de meeste mensen in dat land geen Nederlander zijn;
  3. als je Nederland dan toch zo mist dat je op zoek bent naar een Nederlandse partner die jou komt vergezellen in dat verre land kun je wellicht beter terug naar het vaderland gaan.
  Er kleven ook nog wel een aantal praktische bezwaren aan zo’n proefemigratie die overigens per land sterk verschillen. Verhuizen binnen de EU is geen probleem maar samenwonen met je vriend of vriendin in Thailand gaat zomaar niet. Het gaat allemaal wel sneller als er officieel getrouwd wordt maar dat lijkt me niet een verstandige keuze op de korte termijn.
  Overigens deed me het beeld van de Nederlandse expat in Thailand denken aan een zogeheten ‘digital nomad”: werkend op zijn leptop aan het strand. Als hij werkelijk in Thailand werkt als ‘digital nomad’ zonder werkvergunning kan het gevolg van het meedoen aan dit TV-programma wel eens zijn dat men hem Thailand uitzet terug naar Nederland. Ook eenvoudiger om een Nederlandse vriendin te vinden.

 4. secr zegt op

  Nou Rori, meld je maar aan dan want er zitten ook vrouwen tussen hoor.

 5. Slagerij van Kampen zegt op

  Anders dan de pensionado of de plots verliefd wordende vakantieganger (eindelijk het lekkere ding dat hij in Nederland nooit versieren kon) denken expats, in de werkelijke betekenis van het woord, dus mensen tijdelijk werkzaam voor bedrijf of Nederlandse overheid in Thailand vaak heel anders over relaties met Thaise vrouwen. Hoeveel ambassade personeel verbindt zich blijvend aan een Thaise? En van expats uitgezonden door het Nederlandse bedrijfsleven heb ik heel wat denigrerende opmerkingen gehoord niet alleen over de Thais en hun manier van leven maar ook over met Thaise vrouwen levende pensionados. De laatste groep doet heel wat meer moeite te integreren dan de expat voor zo ver dat dan mogelijk is natuurlijk. Zeker de expat die zijn gezin meeneemt doet vaak geen enkele moeite. Laatst ontmoette ik een Belgisch stel, woonde/werkte hier al meer dan 10 jaar. Veel verder dan sawasdee krap en kah kwamen ze niet. (Grappig, de kinderen spraken dus wel Thai, en beter dan ik) Dit soort mensen heeft vaak liever een partner uit eigen land.

  ,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website