Veel toeristen die Thailand bezoeken maken ook een uitstapje naar Cambodja voor een bezoek aan de wereldberoemde Angkor Wat in de provincie Siem Reap. Opmerkelijk is het nieuws dat een Nederlandse toeriste in het eeuwenoude Cambodjaans tempelcomplex een beeld heeft vernield. De vrouw was naar eigen zeggen onder invloed van een vreemde kracht.

De toeriste keerde na een bezoek aan Angkor Wat en de Bayon tempel niet terug naar haar chauffeur. Ze werd de volgende ochtend gevonden door personeel. Dat schakelde de politie in, omdat overnachten in het Werelderfgoed verboden is. Pas toen de vrouw al was vrijgelaten, ontdekten beveiligers op de vloer van de Bayon tempel de resten van een Boeddhabeeld.

De vrouw, een Nederlandse die in Nieuw-Zeeland woont, geeft toe dat ze het beeld van een meter hoog heeft vernield. Het hoorde volgens haar niet thuis in de tempel. Ze denkt dat ze gedurende de nacht door vreemde krachten werd bezeten. “Ik was mezelf niet”, zei ze tegenover de NOS.

“Een stem vertelde mij om de tempel op te ruimen, omdat het de tempel was van de godin Innana en niet van Boeddha.” De Nederlandse, die naar eigen zeggen niet religieus is, gooide het beeld omver nadat de stem haar opdroeg op de plek van het beeld te gaan mediteren.

De vrouw zegt zelf dat het beeld een replica is van het eeuwenoude origineel. Dat zou ook kunnen verklaren waarom de Cambodjaanse autoriteiten haar zonder boete hebben laten gaan.

De rijkversierde Khmer-tempel werd in de 12e eeuw gebouwd en maakt deel uit van Angkor, waartoe ook de wereldberoemde tempel Angkor Wat behoort. Het complex is deels overwoekerd door lianen en jungle en staat op de Werelderfgoedlijst van de VN.

Bron: NOS.nl

5 reacties op “Nederlandse vrouw vernielt Boeddhabeeld in Angkor Wat”

 1. Farang ting tong zegt op

  Ze, bevestigde ze dat ze niet ten onrechte was beschuldigd van de schade.
  Maar zo zij ze,ik was er op het juiste moment en op de juiste tijd,”Het was een fake standbeeld toch.”

  Fake was het allerminst,
  Want een Cambodjaanse rapport zegt het standbeeld dateert uit de late 12e eeuw, maar werd opgesplitst in verschillende stukken wanneer later ontdekt en gerestaureerd in 1988.

  Willemijn Vermaat verhuisd van Nederland naar Nieuw-Zeeland in 2006 Ze is genoteerd aan de New Zealand Union of Students ‘Associations website als de kwaliteit Support Manager.

  (bron NZ News)

 2. Henk Hauer zegt op

  Deze persoon is gewoon niet goed bij haar hoofd. Kan beter thuis blijven dan te reizen

 3. Dick Neufeglise zegt op

  Dat mens is inderdaad niet goed bij haar hoofd ik neem aan dat ze is opgepakt en dat ze de gevolgen zal moeten dragen!

 4. pim . zegt op

  Geloof-Geld en Politiek maakt vele mensen ziek .

 5. lung addie zegt op

  goed gestoord dat mens. Zou beter thuis blijven. Laat haar opdraaien voor de aangerichte schade, ze zal dan volgende keer mogelijk andere stemmen horen afkomstig van haar bankdirecteur .
  lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website