De Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) is van plan om ruim 200 binnenlandse- en buitenlandse journalisten bij elkaar te roepen en hun te verzoeken om geen lastige vragen te stellen aan premier Prayut Chan-o-cha of andere ministers.

De ontmoeting tussen journalisten, militairen en de politici zal binnenkort plaatsvinden op het nationale hoofdbureau van politie. Lt Gen Suchart Pongput wil dat er ​​’constructieve vragen’ worden gesteld en de verslaggevers de feiten niet verdraaien. Volgens Suchart leest Prayut dagelijks de kranten om te zien wat er over hem geschreven wordt.

Wel zegt Suchart dat de regering graag een gezonde relatie met de media wil opbouwen. Hij gaf toe dat bij voorgaande persbijeenkomsten er vervelende confrontaties waren die te betreuren zijn.

Prayut heeft een kort lontje als het om journalisten gaat. Zo gooide hij al een keer een bananenschil naar een journalist waaraan hij zich ergerde. De premier laat desondanks weten dat kritische tv-zenders of kranten niet worden stilgelegd. Overigens werd PeaceTV, een zender voor roodhemden, wel uit de lucht gehaald. Volgens Prayut niet op zijn bevel maar door een beslissing van de National Broadcasting en Telecommunicatie Commissie.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/pf3UES


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “NCPO vraagt journalisten om Prayut niet te irriteren met lastige vragen”

 1. wibart zegt op

  Ik dacht dat hij niet meer in het leger zat en een politieke/publieke functie bekleed. Kritische vragen horen bij dit soort functies. Het houdt je scherp en je blijft in contact met de wereld / het publiek waar je voor werkt. Het reguleren van het soort vragen wat er wel of niet mag worden gesteld is een kenmerk van een totalitair regime en past niet bij het beeld dat Prayuth en c.s. probeert te schetsen van zijn/hun bewind.
  Mijn advies aan hem en c.s. is dan ook: Hou eens op met zeuren over de criticasters en concentreer je op het verbeteren, naar aanleiding van die kritieken, van je/jullie beleid.

 2. Henryn zegt op

  Ik begrijp Prayuth wel ergen, soms zij de gestelde vragen van een onvoorstelbaar stupiditeitsgehalte.

  Het spreekwoord dat ” 1dwaas meer vragen kan stellen dan 1000 wijzen kunnen beantwoorden” een perfecte illustratie van het Thais vragengehalte

  • chris bleeker zegt op

   Ook een passend citaat van een in het westen, als zeer intelligent persoon bekend staat,..Albert Einstein, citeer ” oneindig is het universum en oneindig is de domheid der mensheid, maar van het universum weet ik het niet heel zeker.

 3. Wim van Doorn zegt op

  Prayut is mentaal natuurlijk nog steeds een militiar, dus een totalitair iemand. Hoe anders?

 4. Rob V. zegt op

  5555555 (whahahaha)

  Is dit een stukje van de Thaise equivelant van de Speld? Kan haast niet anders want dit is gewoon humor van de bovenste plank (of verschrikkelijk fout…).

  In een goede relatie met de pers en goede journalistiek is er juist alle ruimte voor kritische vragen. Als de relatie echt top is ga je daar ook zo veel mogelijk op in en anders ontwijk je de vragen met “daar kan ik op dit moment niets over zeggen, noch bekennen of ontkrachten”.

  Wat hier gevraagd wordt en hoe Prayut reageert zijn praktijken die bij een dictoriaal regime thuishoren. Niet bij vrienden die samen werken voor een beter (Thai)land.

  • Rob V. zegt op

   Ik herinnerde me zonet deze treffende grap en meteen handig voor de lezers die De Speld niet kennen:
   https://www.youtube.com/watch?v=MQ7rhtp5p7Y
   http://speld.nl/2013/01/15/nederland-vanaf-1-februari-een-dictatuur/
   (zelf video mocht de video bji 1 van de 2 niet goed laden)

 5. Jan zegt op

  Is dit Thailand of Noord Korea ?

  • henk zegt op

   Dit is echt Thailand. Waarschijnlijk nooit in Noord Korea geweest. Noord Korea is 100% erger.
   Vergelijk Thailand nooit met Noord Korea als je daar geen ervaring mee hebt.

 6. janbeute zegt op

  Geen enkele ( dictator ) waar dan ook in de wereld houd van lastige vragen .
  Nu wil ik NIET zeggen dat Prayuth een diktator is .
  Maar als je niet houd van lastige vragen , waar houd je dan wel van .
  Lof gezang en met honing rond de mond en met lof trompet geuitte vragen dan .
  Als je regerings leider wilt zijn , moet je tegen een stootje kunnen .
  Ook Poetin de Russische leider houd niet van lastige vragen .
  Premiers en regerings leiders die hier niet tegen kunnen . mogen van mij daarom ook direkt ander werk gaan zoeken .
  Misschien was zijn oude baan als Generaal en opperbevelhebber van het Thaise leger nog niet zo slecht voor hem .

  Jan Beute .

 7. Rick zegt op

  Ja op deze manier zal het natuurlijk nooit wat worden met Thailand vragen oké maar vooral niet te lastig. De premier zoals hij zichzelf noemt begint steeds meer te lijken op de Poetins en Erdogans van deze wereld, dat zijn toch ook premiers en geen dictators….

 8. Louis49 zegt op

  Het is al zo n klein opdonderdje en er dan nog zo lastig tegen doen,nee serieus hij heeft alle maar dan ook alle kenmerken van een dictator en ze zullen hem van zijn pluche moeten schoppen zoals alle dictators,maar blijkbaar zijn er een hoop hollanders op het blog die het toch zonen toffe vinden.Ik niet in alle geval


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website