Gisteren schreven wij al over de dengue uitbraak in Thailand. Alleen al de afgelopen twee maanden zijn er meer dan 8.000 patiënten met een dengue infectie bijgekomen.  

De Thaise overheid roept burgers op om plekken met stilstaand water te bestrijden omdat het vaak broedplaatsen van muggen zijn. Vooral in de krottenwijken in Bangkok gaat dit vaak mis.

Een reclamebureau in Bangkok, BBDO, bedacht voor haar klant Duang Prateep het ‘Moto Repellent-project’. Duang Prateep is een stichting die helpt de leefomstandigheden in Thaise krottenwijken te verbeteren. Het bestrijden van muggen hoort daar ook bij omdat de mensen daar ziek kunnen worden van een muggenbeet.

Daarvoor worden motorbikes voorzien van een speciale uitlaat met een natuurlijke anti-muggen olie. Het onderstaande reclamefilmpje laat zien hoe het werkt. Het middel zou goed werken, zo laat de stichting weten. De begeleidende song heet, surprise, surprise, “Bangkok Mosquitos” en wordt gezongen door Monrak Kwanpohthai.

Video: Motorbike als muggenverdelger

Bekijk hier de video:

[vimeo]https://vimeo.com/154717119[/vimeo]

4 reacties op “Motorbike als muggenverdelger, onzin of geniaal (video)”

 1. erik zegt op

  Schijnveiligheid want die rook komt echt het huis niet helemaal in. En die rookkappen, dat lijkt me best losjes op de uitlaat te zitten en dan weet je wat er gebeurt, ding laat los, volgende brommer valt, en de (onwetende) dader is ver weg. Wie betaalt die vloeistof en wordt dat ding onderhouden?

  Als dengue en andere door muggen verspreide ziektes een probleem is van de armen dan ligt hier een taak voor de overheid; maar hoe krijg je de ambtenaren van hun bureau af voor de onderlaag in dit land? Hiervoor wordt artikel 44 niet van stal gehaald. Dus de problemen blijven.

 2. Jef zegt op

  Een ‘repellent’ jaagt muggen naar een andere locatie. Dus drie meter verderop, volgens het filmpje. Of een metertje opzij. Geen mug minder in de omgeving want ze gaan niet massaal naar Timboektoe uitwijken omdat er gedurende enkele minuten ergens in een Bangkoks steegje een raar luchtje hing. Larie en muggenkool.

 3. Brian zegt op

  Misschien helpt het, misschien niet. Het kan puur zijn om geld in het laatje te krijgen, het kan met alle goede bedoelingen zijn maar zonder bewezen effecten of het kan wel werken. Uiteindelijk is er zonder onderzoek is hier geen uitspraak over te doen.

  Als ze er nu eens wat actieve koolstof in dat busje doen, weet je in ieder geval zeker dat er minder uitlaatgassen vrij komen. Iets dat ook geen klein probleem is in dichter bevolkte delen van Thailand.

 4. theoS zegt op

  Allemaal negatieve opmerkingen. Thais kunnen ook nooit wat goed doen voor een zeker soort expats. Get a life en geniet er van. Ik denk dat het een uitmuntend idee is, mosquitos wijken niet uit, ze kreperen van die smoke en lucht. Is hetzelfde wat ik gebruik met ARS pads in een electronische mosquito killer. Deze gaan 12 uur mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website