Op een militaire basis in Thailand worden honderden exclusieve artikelen geveild, waaronder Boeddhabeelden, Rolexen en dure Franse wijnen van 4.000 dollar per fles. De spullen waren in bezit van Pongpat Chayapan het voormalige hoofd van de Thaise equivalent van de FBI, die onlangs werd veroordeeld tot 31 jaar gevangenisstraf voor onder meer corruptie, witwassen en afpersing.

De man werd in november vorig jaar, samen met een aantal andere agenten, gearresteerd. De politie ontdekte in totaal 27.000 spullen met een totale waarde van zo’n 27 miljoen euro. Die lagen opgeslagen in ondergrondse containers en op onderduikadressen.

“Het is schrikbarend. Je verwacht niet dat iemand hiertoe in staat is”, zei een woordvoerder van de politie. “Normaal gesproken vinden we tien auto’s, deze keer troffen we ruim 27.000 artikelen aan.”

Zo’n tweeduizend items worden over twee veilingen verdeeld. De tweede veiling zal later deze maand worden gehouden. De meeste in beslag genomen artikelen worden niet te koop aangeboden. Zo werd een Boeddhabeeld uit de twaalfde eeuw teruggegeven aan het ministerie voor Kunst en Cultuur. Andere luxe voorwerpen als goudstaven, luxe auto’s en diamanten blijven in bezit van de autoriteiten.

“Corruptie is onderdeel van de politiecultuur in Thailand. Dat is een feit”, vertelt een hoogleraar criminologie aan een universiteit van Bangkok. “Het is de norm en iedereen neemt daaraan deel.”

Bron: AP

Video: Luxe auto’s, Rolex horloges & Franse wijn – Het leven van een corrupte Thaise politiechef

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/zodFabfZVrw[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Luxe auto’s, Rolex horloges & Franse wijn: Het leven van een corrupte politiechef in Thailand”

 1. Tino Kuis zegt op

  “Corruptie is onderdeel van de politiecultuur in Thailand. Dat is een feit”, vertelt een hoogleraar criminologie aan een universiteit van Bangkok. “Het is de norm en iedereen neemt daaraan deel.”

  Zo is het maar net, en dat geldt ook voor de militairen.

  Dan is dus de vraag waarom alleen deze man, samen met een zeven-tal familieleden, werden gearresteerd en verbluffend snel, binnen 6 maanden, werden veroordeeld.

  De reden is dat zij allen familie zijn (vader, moeder, broers, zussen, oom (Pongpat) en zwager, Kowit) van de in ongenade gevallen (ex-) echtgenote van de kroonprins, prinses Srirasmi, nu thanphuying Srirasmi.

  Ze werden gearresteerd om vooral politieke redenen, de corruptie aantuigingen, hoewel waar, zijn slechts de stok om de hond te slaan.

 2. teun zegt op

  Nog veel stuitender vind ik de reactie van de politiewoordvoerder:
  “Het is schrikbarend. Je verwacht niet dat iemand hiertoe in staat is”, zei een woordvoerder van de politie. “Normaal gesproken vinden we tien auto’s, deze keer troffen we ruim 27.000 artikelen aan.”

  “NORMAAL GESPROKEN VINDEN WE 10 AUTO”S!!!!! .

  Hoe durf je zoiets te zeggen. Kennelijk gebeurt het dus nog veel vaker dan wij denken.

  Ook het feit, dat de echt luxe auto’s niet worden geveild, maar komen – net als diamanten, goudstaven etc – “in handen van DE authoriteiten…….. Wie zijn dat dan in dit verband en wat gaan De authoriteiten ermee doen? Ondergrondse bergruimtes vullen?

 3. loe zegt op

  ”luxe auto’s en diamanten worden niet geveild, maar blijven in het bezit van de autoriteiten” hahaha
  Verdeeld onder de ”armen” waarschijnlijk 🙂

 4. kees1 zegt op

  De een word gepakt de ander koopt zijn gestolen troep
  Die word dan straks ook weer gepakt. Zo blijft het cirkeltje rond
  Grote winnaars zijn een groepje super misselijk makende rijke families.
  Die blijven buiten schot en worden als maar rijker
  En de arme Thai als maar armer.
  Hoe hebberig kan een mens zijn? Wanneer heb je genoeg?
  Kan je gelukkig zijn? Het lijkt mij niet als je zo veel bezit moeten de bedragen die je binnen haalt (steelt ) ook steeds groter zijn. Zodat ze op een gegeven moment alleen noch maar bezig zijn met meer en noch eens meer. Ik denk en hoop dat ze in hun Hart dood ongelukkig zijn.
  Ik zie dat als een soort straf. Daar klamp ik mij aan vast. Wand het is voor mij onverteerbaar
  Dat dat tuig er vaak ongestraft mee weg komt

 5. kareltje zegt op

  Andere luxe voorwerpen als goudstaven, luxe auto’s en diamanten blijven in bezit van de autoriteiten.

  Zijn de autoriteiten op het ogenblik niet “toevallig” militaire?
  kunnen zeker ook wel wat gebruiken.

 6. Rick zegt op

  Vernomen via via in koh samui is een schietpartij uitgebroken nee niet tussen criminelen, en niet tussen criminelen en de politie. Maar dronken politie mensen kregen ruzie onderling en begonnen op elkaar te schieten met hun dienstwapen, een van de agenten is levensgevaarlijk gewond.

  Alleen is hier in Thailand zelf niet te veel media aandacht voor want dit verhaal is natuurlijk niet zo amazing Thailand 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website