Wat een feestelijke dag had moeten worden werd een drama voor de 23-jarige bruidegom die een paar uur voor zijn bruiloft in de boeien werd geslagen voor de diefstal van 100.000 baht. Dit bedrag had hij gestolen van zijn werkgever om de bruidsschat te kunnen betalen.

De verdachte was onaangenaam verrast toen de politie en zijn werkgever op de stoep stonden bij het huis van 17-jarige toekomstige vrouw in Bung Kan. De politie arresteerde hem en nam 31.800 baht aan contant geld, drie gouden kettingen en een handtas in beslag.

Phumwit Vetkama, hoofd van de politie in Udon Thani, zei dat de arrestatie volgde na een aangifte van de eigenaar van Save Mart. Een dief brak in en nam voor ongeveer 100.000 baht aan contant geld mee. Een onderzoek leidde al snel naar de verdachte bruidegom.

De politie laat weten dat de man direct bekende. Hij had het geld gestolen om de bruidsschat (Sinsod) te betalen om zo de liefde van zijn leven te kunnen trouwen. Het lukte hem niet om van zijn minimumloon van 300 baht per dag om de bruidsschat bij elkaar te sparen.

De familie van zijn aanstaande echtgenote zou 10.000 baht contact en één baht goud gevraagd hebben. De man besloot echter om van het gestolen geld drie gouden kettingen ter waarde van 12.080 baht per stuk te kopen. Een voor zijn bruid, een voor haar moeder en een voor zichzelf. Deze konden dan gedragen worden op de bruiloft. Ook huurde hij een taxi voor 8.000 baht die hem vanaf Udon Thani naar het huis van zijn verloofde zou vervoeren.

Het bruidje barste tijdens de arrestatie van haar verloofde in huilen uit en verbrak onmiddellijk de relatie. De familie van het meisje zat ook in zak en as, zij hadden een koe laten slachten om alle gasten van een feestmaal te kunnen voorzien.

De politie laat weten dat de verdachte al een strafblad had voor enkele eerdere diefstallen in Udon Thani en Ayutthaya. Hij werd daarvoor veroordeeld en moest destijds 31 maanden de cel in.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/CenK5R


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Liefdesdrama om Sinsod: Stelen om te kunnen trouwen”

 1. Cees zegt op

  Ze moesten dat verbieden het brengt zoveel mensen in de problemen het is totaal niet wettelijk maar de familie voert de druk op dus schuldig. Aanpakken deze families.

 2. Cor van Kampen zegt op

  Iedereen is zelf verantwoordelijk voor dat soort uitvoeringen. Die zijn in Thailand onder gewone volk niet standaard. Dat buitenlanders daar intrappen heb geen mededelijden mee. Ik heb in mijn 10 jaar dat hier leef al meerdere huwlijken meegemaakt (ook van enkele buitenlandse vrienden). Nooit meegemaakt.
  De jongste zoon van mijn vrouw is een aantal weken geleden met zijn vriendin getrouwd
  Een groot deel van de familie van zijn vriendin kwam van Isaan naar Pattaya om dat mee te maken.
  Zelfs een oude oma van 83 jaar. Iedereen op het feesje gaf een enveloppe met geld.
  Dat ging in een pot en werd later overhandigd aan de gelukkige kinderen.
  Natuurlijk ben ik ook zelf getrouwd in Thailand. Ook bij mij heb ik dat niet meegemaakt.
  Wat iedereen wil.
  Cor van Kampen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website