Gisteren is de meteorologische lente in Nederland begonnen en in Thailand is nu de zomerperiode aangebroken. Wie op de thermometer kijkt ziet een behoorlijk verschil: Apeldoorn: -5 graden en Bangkok: 35 graden, een verschil van maar liefst 40 graden!

De koude in Nederland heeft ook voordelen de schaatsliefhebbers kunnen eindelijk weer op natuurijs schaatsen. De zon schijnt volop en dat zorgt voor nostalgische plaatjes.

Krijg je ook de schaatskriebels of toch liever warmte in Thailand?

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lente in Nederland en zomer in Thailand een verschil van 40 graden”

 1. Chiang Moi zegt op

  Sinds vandaag weer terug uit Thailand na 1 maand daar te zijn geweest. Temperaturen aldaar tussen 32- 37 graden en hier -8 met een ijskoude wind lekker is anders. Als het aan mij zou liggen dan wist ik het wel……

 2. Fransamsterdam zegt op

  Tegenwoordig, met de airco, is de keuze wel erg makkelijk. Maar tot pak hem beet 60 jaar geleden moet het toch redelijk onaangenaam zijn geweest. Ik moet er persoonlijk niet aan denken dat je toen ergens woonde waar het hoogstens in hartje winter een paar nachten koeler werd dan 20 graden. En dan ook nog eens het hele jaar door de dagen ongeveer even lang.
  Terwijl je in Nederland als je het koud had natuurlijk altijd al een vuurtje kon stoken, met een kruik naar bed kon gaan, of wat dichter bij elkaar kon kruipen.
  Wat dat betreft klinken de vier jaargetijden mij als muziek in de oren.
  Met de huidige techniek zou ik er minder moeite mee hebben om permanent in Thailand te verblijven.

  • Pompoei zegt op

   Frans ik woon nu 12 jaar in Thailand in een mooie woning met airco. Die heb ik echter nog nooit gebruikt. Alleen als ik bezoek heb staat hij soms aan in de 2e slaapkamer waar de bezoekers slapen. Airco, een van de meest onnodige dingen die ik me ooit aangeschaft heb. Ik ben naar Thailand gekomen voor de warmte en geniet er ten volle van.

   • nicole zegt op

    Ikzelf hoef ook geen Airco, maar mijn man heeft Hypertermie en dus heeft hij enorm veel last van de warmte. Dus ja, tegen wil en dank zit ik ook in de airco ruimte. Alleen slapen doen we apart want voor mij is 18 graden te koud.

  • Chris zegt op

   Ik heb geen airco in mijn condo. Twee vans zijn meer dan genoeg.

 3. Marijke. zegt op

  Wij ook pas 3 dagen terug uit thailand na een maand in changmai.Wat viel het tegen op schiphol en nu zeker met die koude wind er bij.Het scheeld inderddaad 40 gr maar ja aan alles komt een eind zullen we maar zeggen.

 4. rob zegt op

  Het huidige weer in Nederland doet me des te meer verlangen naar de dag dat ik Nederland voorgoed vaarwel kan zeggen………….

 5. Gringo zegt op

  Ik had een videootje van schaatsplezier in Nederland op Facebook gezet, eigenlijk alleen
  om mijn buitenlandse vrienden hier in Thailand te laten zien hoe schaatsgek we kunnen zijn in Nederland.

  Ik kreeg daarop reacties uit Nederland of ik soms heimwee had? Ha ha, nou nee, laat mij maar lekker hier
  in de warmte zitten. Ik heb trouwens zelf nooit schaatsen geleerd, mij toen al te koud!

 6. Jasper zegt op

  Daar wij inmiddels, begin maart, hier in Trat alweer in het stadium zijn geraakt waar je echt niet meer voor je lol 35 km. naar het strand rijd op een scooter overdag, omdat het water alweer van je af begint te druipen onder het rijden, is het moment aangebroken dat ik de blik weer op Nederland richt. Ondank vrouw en kind hier, en geen verplichtingen meer in Nederland stap ik met meer dan graagte eind maart de bus in naar Subernabum. Het is zelfs zo dat ik dan aftel: op de luchthaven hebben ze airco, in het vliegtuig is het normaal, en in Nederland heerlijk fris (meestal een graad of 10).
  M.a.w.: ik leef helemaal op in Nederland, waar ik tenminste dingen ondernemen kan overdag. Als de blaadjes beginnen te vallen echter…..
  Laten we het op een haat-liefde verhouding met beiden houden!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website