Leger van apen verovert marinebasis Sattahip

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
17 juni 2015

Op een marinebasis op Sattahip vecht men een een verloren strijd tegen honderden wilde apen die rovend en plunderend voorbijtrekken. 

Lokale overheden in Sattahip zijn wanhopig op zoek naar methoden om de ​​snel groeiende bevolking van langstaart makaken te controleren. De apen planten zich snel voort en leven op en in de nabijheid van de marinebasis. Vooral het stelen van voedsel is een probleem, zo laat vice-admiraal Tanakarn Kraikruan, weten.

De overlast wordt deels veroorzaakt door toeristen die de makaken gaan voeren. Hierdoor worden de apen aangetrokken door voertuigen in de hoop dat ze te eten krijgen. Er komen redelijk veel toeristen naar de Laem Pu Chao Hill en vaak stoppen de auto’s om de apen te bekijken en ze ook eten te geven.

Gemeente ambtenaren willen geld om de apen te steriliseren net zoals er dergelijke programma’s zijn voor zwerfhonden. Maar de vice-admiraal twijfelt of dat zal werken: “Apen zijn geen honden. Ze zijn niet zomaar te vangen”.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/SLZxix


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website