Een opmerkelijke video van een kermis in Bangkok bij Wat Seket. Niet erg vrouwvriendelijk en dat is een understatement. 

Rondom Loy Krathong is het feest in Thailand. Naast het te water laten van een krathong kan je natuurlijk ook naar de ngan wat gaan (een kermis op een tempelterrein).

Deze video van een attractie bij de Wat Saket (Golden Mount) is nogal bizar. Bij de sao nok tok nam (jonge meisjes die in het water vallen) is een ballengooitent maar dan op z’n Thais. Voor 20 baht krijg je vijf ballen waarmee je een jonge vrouw in het water kan laten vallen. 

Gelukkig zijn er ook nog andere freak shows. Wat dacht je van Baan Phee Phop, vernoemd naar de vrouwelijke geest Phee Phop, die zich voedt met menselijke ingewanden. Een waar griezelparadijs inclusief plastic skeletten en  schreeuwende geesten (verklede familieleden van de exploitant). Je kan bij een andere attractie ook nog een  slangenmens bewonderen. Als dat geen fun is….?

Ach, wij hebben Ter land, ter zee en in de lucht van de Tros. Net zo iets maar dan anders…

Bron: Bangkok Post

Video: Sao nok tok nam

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/vU-bLaatIU4[/youtube]

15 reacties op “Kermis in Thailand: Vrouwonvriendelijkheid tot kunst verheven? (video)”

 1. BA zegt op

  Beetje een overdreven artikel.

  Bij loy krathong hier aan de khon Kaen University organiseerden de studenten hetzelfde spelletje. Ballen gooien en het meisje valt in het water. De dame in kwestie had er echter zelf lol genoeg in.

  En naast die kraam stonden nog minstens 3 andere kraampjes waar de mannelijke studenten zonder shirt opgesteld stonden en de dames dus ook even hun gram halen konden.

  Gewoon onschuldig vermaak als je het mij vraagt.

  De attractie is overigens gewoon gekopieerd uit Amerikaanse speelfilms waar vrouwelijke studentenverenigingen hetzelfde spelletje organiseren bij een fancy fair en fundraisers etc. Als tegenhanger van de mannelijke variant waar ze de local Hero met een taart mogen bestoken, tegen betaling.

  • Khun Peter zegt op

   Als je dat ‘normaal’ vind dan ben al aardig goed geïntegreerd in Thailand 😉

   • Ruud NK zegt op

    Khun Peter,
    Deze attractie hadden wij jaren gelede op 30 april in ons dorp als de temperatuur het toeliet.
    Ja het waren Amerikanen die de show stalen.

 2. Michel zegt op

  Misschien niet heel vrouwvriendelijk, maar wel vermakelijk. Ik kan er niets aan doen, maar iedere keer als ik dit zie krijg ik weer een enorme smile op mijn gezicht.
  Net als het oudhollands taartgooien is dit voor mij gewoon leuk vermaak, voor zowel de gooier als de ontvanger. Niemand word verplicht, dus gewoon leuk.
  Ook de freak- en slangenmens shows blijf ik leuk vinden. Waar ook ter wereld.

 3. piet zegt op

  Heel normaal en netjes gebeuren wat in Amerika ook normaal is
  Vergeet niet dat de dames er een leuke zakbaht aan overhouden , maar ja deze had er weinig lol aan zo te zien.
  Anders is b.v. in duistere tenten de girls in hun Eva kostuum muntjes moeten opduiken ,al is dat mischien wel zo leuk om naar te kijken 😉

 4. Koen Olie zegt op

  Dit is een oude video, want verleden jaar ontbrak de Sao Nok Tok Nam al…
  Overigens is dit een klassieke oude stijl temple fair die zich elk jaar daar afspeelt en juist gezien de stokoude attracties een bezoek waard, het ‘griezel’ museum is zo enorm nep dat het een bepaalde charme heeft, etc.
  Wel belangrijk is om zoiets in (historisch) perspectief te zien en niet politiek correct.
  Ik heb er destijds een artikel over geschreven: http://phuchan.com/golden-mount-old-style-temple-fair/

 5. Fransamsterdam zegt op

  Er worden in 110 seconden 22 ballen naar het meisje gegooid.
  1 bal kost 4 baht.
  In mijn business model verdient het meisje 4 Baht per keer dat ze te water gaat, de exploitant 4 baht per keer dat er misgegooid wordt. Er wordt in het filmpje 13 keer misgegooid, 9 keer gaat het meisje te water.
  Het meisje verdient dan in dit voorbeeld per uur 1177 Baht, de exploitant 1700 Baht.
  Bij een werkdag van 4 uur, en 15 werkdagen per maand, hebben zij samen een inkomen van 172.620 Baht per maand.
  Ik denk dat als ik mij als exploitant zou opwerpen, ik niet veel moeite zou hoeven doen om geschikt personeel te vinden.

  • Jos zegt op

   Als ik jou goed begrijp moet ik medelijden hebben met het rechtse meisjes, die verdiend dus helemaal niks.

 6. Monique zegt op

  Wat ik mij afvraag wie heeft er nou lol aan om zo’n meisje in het water te laten vallen. Ik ga er niet vanuit dat het volwassen mensen zijn die deze meisjes in het water willen laten vallen, toch? Ik zie het al voor me. En ja als je kinderen dit laat doen wat zeg je dan tegen die kinderen, hier heb je geld, doe maar, dit is leuk? Het maakt mij niet uit hoor als alle partijen dit leuk vinden maar ik zie hier alleen de humor niet van in. Graag aardige reacties of geen reacties…… Ik bedoel het niet gemeen!

  • Fransamsterdam zegt op

   Ach, ook bij talloze televisieprogramma’s voor volwassenen worden de deelnemers in het water of in zogenaamde soep of weet ik veel wat gekieperd. Of ze krijgen een emmer substantie over hun hoofd. Amusement en kijkcijfers. Persoonlijk zie ik de lol er ook niet echt van in, wellicht voorziet het in de behoefte om in een ‘strijd’ de ‘vijand’ iets aan te doen, zonder dat dat in casu het ernstige gevolgen heeft, terwijl het ook onbestraft blijft. In dat geval is het een onschuldig surrogaat. Gecommercialiseerd legaal pesten. Als je je behoefte daaraan een paar keer per jaar op de kermis kunt botvieren, kun je je op school misschien beter inhouden en bij de les blijven. Een ‘uitlaatklep’ voor behoeften die de mensheid kennelijk mondiaal toch in zekere mate niet vreemd zijn.
   Als ik zo eens wat kermissen de revue laat passeren in mijn geheugen, zie ik houten platen waar een uitsparing in zit, waar het ‘slachtoffer’ zijn of haar hoofd door kan steken, waarna de deelnemer met tomaten mag gooien. Later werden dit in mijn beleving natte sponzen, en nu zie ik in het filmpje een uiterst beschaafde variant waarbij de klap mechanisch wordt opgevangen en het ‘slachtoffer’ geen pijn of kans op verwondingen meer heeft. In dit geval loopt Thailand beslist geen tientallen jaren achter op de rest van de wereld.

  • John Chiang rai zegt op

   Zo heeft ieder land zijn eigen manier van humor,mijn ervaring is dat in onze ogen ook op de Thai tv, de humor een beetje kinderlijk is. Als je bijv.Amerikaanse humor vergelijkt met onze Europese,dan zie je ook verschillen. Zo snel je met de ondersteuning van lachmachines humor probeert te maken,ben je volgens mij als producent,of komik al erg onzeker van je eigen komische talent.

 7. Soi zegt op

  Er was een tijd in good old NL dat dwergje-werpen als prachtvermaak werd gezien in disco’s en op dorpsbraderieën. Ook het opjagen en vangen van jonge biggen. Allemaal niet zo heel lang geleden. Bezie de attracties binnen hun context. Op het laatst verdwijnt dit soort ongein vanzelf naar de achtergrond.

 8. Sjaak S zegt op

  Ik heb medelijden met het meisje aan de rechterkant…. zij zit daar maar in de hitte en kan niet afkoelen, terwijl het andere nog niet eens fatsoenlijk zit en weer in het water plonst.
  Je zou dan tenminste zo moeten doen, dat je om de beurt een meisje in het water moet laten vallen. Zo verdienen allebei iets en is het iets gebalanceerder.
  Ik vind het trouwens ook niet bepaald “vrouwonvriendelijk”. Als DIT vrouwonvriendelijk is, dan moeten zeker alle bars en dancings gesloten bekritiseerd worden…. ik denk dat dat eerder de richting vrouwonvriendelijk uit gaat.

 9. steven zegt op

  Voor centen begint de beer te dansen !!!

 10. Fred zegt op

  Ik heb erg met het meisje te doen.

  Maar ik mag hopen dat het vrijwillig is of dat het misschien wel een goed betaald baan is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website