De 27-jarige Rick Dingen uit Eindhoven is beroemd in Thailand. Hij won de competitie ‘Iron Chef Thailand’ een populair TV-programma in het Land van de Glimlach.

Rick werkt als chefkok bij het Madison at Anantara Siam Bangkok Hotel. In 2016 vertrok hij voor een maand naar Azië. Na wat rondgereisd te hebben begon hij aan zijn baan in een restaurant die hij aangeboden had gekregen en besloot om te emigreren naar Thailand.

Op 4 januari mocht hij het op de Thaise TV opnemen tegen een Thaise kok die eerder al de titel ‘Iron Chef’ had gewonnen. In een uur tijd moest hij een vijfgangendiner bereiden met een ingrediënt dat hij pas op het laatste moment te horen kreeg: kippenlever. Dat lukte uitstekend en hij veroverde de titel ‘Iron Chef’ die hij een jaar mag dragen tenzij hij eerder wordt uitgedaagd door een andere chefkok.

Het restaurant in Bangkok waar hij nu werkt is ook blij met zijn bekendheid. Sindsdien komen veel mensen naar het restaurant om de kookkunsten van Rick uit te proberen.

Bron: RTL Nieuws EditieNL

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website