Vrijdag de dertiende is voor golfer Panuphol Pittayarat zijn geluksdag. Hij speelde dan wel geen rol van betekenis in het klassement van de Thailand Classic, maar dat zal hem een zorg zijn. De 22-jarige Thai sloeg in Hua Hin een hole-in-one op de veertiende hole en dat leverde hem een huis op.

De woning ter waarde van twaalf miljoen Thaise baht (ruim 300.000 euro) moet nog gebouwd worden. De locatie zal hem wel aanstaan, namelijk aan de rand van de negende hole van het Black Mountain golfresort in Hua Hin, de baan waar het toernooi uit de Europese Tour wordt gespeeld.

Ondanks de hole-in-one bevindt Panuphol zich in de achterhoede en slaagde hij er niet in de cut te halen. “Toch heb ik het gevoel dat ik het toernooi gewonnen heb. Dit is geweldig. De ijzer-6 is nu mijn beste vriend”, lachte de Thai.

Bron: Eurosport

1 reactie op “‘Hole-in-one’ levert een huis op voor Thaise golfer”

  1. nico zegt op

    Kijk, dat is nu het fijne van Thailand, in Nederland zou hij 25% kansspel belasting voor zijn huis moeten betalen en omdat het huis nog gebouwd moet worden ook maar eff. 21% BTW en overschrijf kosten.

    In Nederland zal hij dus een hypotheek moeten afsluiten van z’n 50% van de waarde van zijn “gratis” huis.
    MAAR, de bank kijk, bij het verstrekken van een hypotheek, niet naar je huis, maar naar je inkomen en vaste aanstelling. Helaas heeft een golfer geen vaste aanstelling en krijgt dus geen Hypotheek.

    3 x hoera voor Nederland. stelletje suffers daar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website