Hoe voorkom je dat slangen je toilet binnendringen?

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
14 september 2021

Het beeld van een cobra die tijdens het regenseizoen uit een toiletpot kruipt, is viraal gegaan op sociale media, met daarbij de waarschuwing om het toilet zorgvuldig te controleren voordat je het gebruikt.

De Facebook-pagina “Yark Dung Diew Jud Hai” heeft zaterdag daarover een bericht gedeeld en zegt: men doet er goed aan om tijdens het regenseizoen extra goed op te passen voor slangen die uit het toilet tevoorschijn komen, zoals de afbeelding laat zien.

Het bericht ging meteen viraal onder doodsbange internetters.

Hoe kan je zoiets voorkomen? Enkele tips:

 • bevestig een net of rooster aan de afvoer om te voorkomen dat slangen en andere dieren zoals ratten, kikkers en duizendpoten binnendringen;
 • installeer een ventilatieschacht op het dak, die voorkomt dat slangen of andere dieren van bovenaf naar binnen glippen;
 • inspecteer en onderzoek regelmatig je toiletpot en deksels. Zoek naar lekken en gaten in het riool, maar ook in ruimtes rondom het huis;
 • verwijder kleine dieren zoals ratten of hagedissen, dat zijn voedselbronnen van slangen.

5 reacties op “Hoe voorkom je dat slangen je toilet binnendringen?”

 1. Geertg zegt op

  Een kunststof septictank met n fijnmazig rooster is afdoende.
  Een slang kan tot in de tank komen maar niet verder.

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk nu ook niet dat dit probleem zozeer voorkomt bij huizen met zulke septictank.

   En natuurlijk zijn er vele openingen aan een huis dat je misschien niet meteen opmerkt of aan denkt en waarlangs ze ook kunnen binnen komen. Wat dat ook mag zijn dan.

 2. Marc zegt op

  Alhoewel het heel weinig voorkomt gebeuren die dingen wel , je schrikt je dood als zo een slangekop ziet in de wc , ik maakte me eerst ook zorgen erover .
  Er bestaan afvalvermalers die men tussen de wc afvoer plaatst die werken elektrisch en gaan aan wanneer het wc doorgetrokken wordt , op boten en jachten is dat gebruikelijk , men heeft ook zulke toestellen in de keuken , hier komt niets doorheen .
  Met het plaatsen van gaas of rooster riskeer je verstopping , met dit toestel het tegenovergestelde immers alles wordt fijn vermalen .
  Hierbij in bijlage een winkel in NL die dit verkoopt , misschien bestaat het ook in Thailand ?
  https://www.sanitairwinkel.nl/c/61/toiletten/vermalers/

 3. Ferdinand PI zegt op

  Afgelopen januari hadden we ook een cobra in ons toiletruimte, echter die was gewoon door de achterdeur, die open stond, naar binnen geglipt.. Er liep ook een grote pad rond, en die zag hij waarschijnlijk als een lekker hapje. Maar die scheen giftig te zijn.
  Mijn vriendin belde te politie, die eerst een kijkje kwam nemen om zich ervan te overtuigen of het geen valse melding was. Ze namen uitgebreid de tijd om foto’s te maken en uiteindelijk iemand te bellen zie kennelijk bekend staat als plaatselijke slangenbezweerder / vanger ..
  Ze kwamen met 2 mannen aanzetten en een zak vol spullen zoals een lasso aan een stok, een knijper en diverse gevormde ijzers.
  Na 15 min was de slang gevangen en in een zak gestopt.
  Hier 4 km vandaan is een heuvel met bossen, en daar zouden ze de slang naar toe brengen.
  Al met al een aparte ervaring.
  Nu gaan we binnenkort een huis bouwen, dus zullen we maatregelen nemen om te voorkomen dat ze in de toekomst door het toilet naar binnen kunnen komen.

 4. peter zegt op

  NIet de eerste keer, heb al wat verhalen gezien over “slang in de pot”
  ZO ook over slang in de wagen of het plafond
  In Thailand worden terugslag kleppen verkocht, welke je plaatst tussen pot en leiding


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website